Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:58

Hozzászólás a témához  [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
 Lomis - 24L davidii nano (terv) 
Szerző Üzenet

Pendulum írta:
Csinos darab lesz :D

Én a jobb hátsó sarokba egy szép bokor blyxa japonicát ajánlanék.

Köszi szépen, ezt bóknak veszem, mert ezek szerint sikerült jól össze legózni, hogy ne látszódjon, mekkora is valójában. :)
Oda hátra max parvula fér el úgy, hogy ne lógjon ki a vízből. :) A blyxa ott hatalmas lenne. :)

2014. november 14., péntek 21:04

Nos, egyelőre szétszedtem az akit, ne fogja a port itt nekem. :D
De azért alakulnak az előkészületek! Ma meglett a lámpához a forrasztó páka, ami ugye elengedhetetlen a led szalaghoz. :D Remélhetően a következő 1-2 hétben meglesz hozzá minden lényeges dolog, és indulhat a kivitelezési fázis!
És közben készül nekem egy rozsdamentes szűrő tartály is 150mm átmérővel és 50 centi magassággal, ami ~12 literes űrtartalmat jelent, és ahogy számolom, 8,5 Liter hasznos térfogatot. A tetőt még nem tudom, hogyan fogják kivitelezni, lehet, hogy majd nekem kell valamit kitalálnom rá, de ha ez a szűrő elkészül, akkor ez megy majd be a nagy akvárium alá egy megfelelő vízpumpával meghajtva, és akkor az atman at-3335 megy majd ezen a kicsin, fojtva. Így mindkettőnek bika szűrése lesz. :) Persze ez még nagyon távoli jövő szerintem. :)

2014. november 6., csütörtök 17:03

papó írta:

Kettőt is .
No meg olyan fluval szűrőt amelynek letört a kivezető csapja de amúgy hibátlan

Köszi, hogy utána néztél! :)

Hú, ez tök jó! Tudnál nekem képet küldeni a fluval csapjáról, hogy mennyire vészes?
Nem ismerem amúgy ezt a típust, nem zajos?

Az eheimek azok csak vödrök, vagy van hozzájuk kupak is?

Jöhet privátban is! :)

Bocsi, hogy csak most írok, de csak most lett egy kis nyugis fél órám. :)

2014. október 5., vasárnap 16:34
Adminisztrátor

Molroth írta:
papó írta:
Molroth írta:
papó írta:
Mi lesz a szűrésed ?

Egyenlőte DIY pvc csöves szűrésben gondolkozom, 110-es és 40cm magas lenne, alul ülepítővel, és 2liter hasznos térfogattal, amit a terv szerint egy 500lph-ás atman vízpumpa hajtana meg. Remélhetőleg ez így tudna szűrőanyaggal feltöltve 300 liter/órás vízhozamot produkálni, amit ha kell már csappal is tudnék tovább csökkenteni.

De ez majd csak akkor, ha a lámpával elkészültem. :)

Annyira rossz lenne mondjuk egy eheim szűrőház ?
Arra is csak motor kell..

Nem lenne rossz, bár nem ismerem ezeket a szűrőket, gondolom a classic szűrőházra gondoltál. Végül is, valami ilyesmit szeretnék, szóval tök jó lenne, Talán méretre is megfelelne, hogy elférjen a fal és az íróasztal között, nyugodtabb is lennék a szívóág csatlakozása miatt, mert a diy verziónál az mégiscsak egy ragasztott dolog lenne, amivel lehet probléma.. Viszont a pumpát a szűrőn kívül nem tudnám elhelyezni, mert az ilyen kis pumpák nem járhatnak szárazon, a belsejében meg nem tudom, hogy lenne megoldható... :hogyis?:
Meg hát a pvc nem is túl húzós árban van, és lehet, hogy van is itthon minden hozzá, de ezt még le kell ellenőrizzem.

Találtál esetleg elfekvőben egy vödröt? :D

Kettőt is .
No meg olyan fluval szűrőt amelynek letört a kivezető csapja de amúgy hibátlan

2014. október 3., péntek 21:13

papó írta:
Molroth írta:
papó írta:
Mi lesz a szűrésed ?

Egyenlőte DIY pvc csöves szűrésben gondolkozom, 110-es és 40cm magas lenne, alul ülepítővel, és 2liter hasznos térfogattal, amit a terv szerint egy 500lph-ás atman vízpumpa hajtana meg. Remélhetőleg ez így tudna szűrőanyaggal feltöltve 300 liter/órás vízhozamot produkálni, amit ha kell már csappal is tudnék tovább csökkenteni.

Nem lenne rossz, bár nem ismerem ezeket a szűrőket, gondolom a classic szűrőházra gondoltál. Végül is, valami ilyesmit szeretnék, szóval tök jó lenne, Talán méretre is megfelelne, hogy elférjen a fal és az íróasztal között, nyugodtabb is lennék a szívóág csatlakozása miatt, mert a diy verziónál az mégiscsak egy ragasztott dolog lenne, amivel lehet probléma.. Viszont a pumpát a szűrőn kívül nem tudnám elhelyezni, mert az ilyen kis pumpák nem járhatnak szárazon, a belsejében meg nem tudom, hogy lenne megoldható... :hogyis?:
Meg hát a pvc nem is túl húzós árban van, és lehet, hogy van is itthon minden hozzá, de ezt még le kell ellenőrizzem.

Találtál esetleg elfekvőben egy vödröt? :D

2014. október 3., péntek 20:28
Adminisztrátor

Molroth írta:
papó írta:
Mi lesz a szűrésed ?

2014. október 3., péntek 19:24
Adminisztrátor

Molroth írta:
papó írta:
Mi lesz a szűrésed ?

Szűrőházak már vannak .. már csak motor kell ..

2014. október 3., péntek 19:11

papó írta:
Mi lesz a szűrésed ?

2014. október 3., péntek 11:49
Adminisztrátor

Mi lesz a szűrésed ?

2014. október 3., péntek 11:44

Gyűlnek a cuccok! :)
Ma meglett a jóárasított led szalag. :)
Az öcsémnek lehet, hogy van hozzá tápja, ez hamarosan kiderül. Kipróbáltam a tervezett videokari ventit egy 9voltos táppal hajtva, de sajnos hangosabb, mint ahogy azt én szeretném. :( Van még egy 12 centis táp hűtésem, ami kellően halk ugyanezzel az áramforrással, de hát az meg nagy batár, nem biztos, hogy elfér a leendő burkolat alatt... Mondjuk ez pont nem egy nagy összeg. :) meg megpróbálok nézni a kis ventihez valami gyengébb telefon töltőt, hátha...
Ami még kell az az alu profil, amit fogalmam sincs, hogy hol tudok beszerezni. :D
Ja és kiderült, hogy kell egy forrasztópáka is, mert ami volt, az már valamelyik szeméttelepen forraszt álmában. :P
De ahogy az egyszeri űrhajós is mondta: "Kis lépés..."
Meg úgysem jó egy többnyire igényesnek szánt DIY projektet elsietni. :)
De azért jó lenne, ha legalább a dimmeren kívül minden készen lenne a hónap végére, és a következő fizuból nekiállhatnék a szűrő építésének. :)

2014. október 3., péntek 5:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő