|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:58
|
Lomis - 24L davidii nano (terv)
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Pendulum írta: Csinos darab lesz Én a jobb hátsó sarokba egy szép bokor blyxa japonicát ajánlanék. Köszi szépen, ezt bóknak veszem, mert ezek szerint sikerült jól össze legózni, hogy ne látszódjon, mekkora is valójában. Oda hátra max parvula fér el úgy, hogy ne lógjon ki a vízből. A blyxa ott hatalmas lenne.
2014. november 14., péntek 21:04 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nos, egyelőre szétszedtem az akit, ne fogja a port itt nekem. De azért alakulnak az előkészületek! Ma meglett a lámpához a forrasztó páka, ami ugye elengedhetetlen a led szalaghoz. Remélhetően a következő 1-2 hétben meglesz hozzá minden lényeges dolog, és indulhat a kivitelezési fázis! És közben készül nekem egy rozsdamentes szűrő tartály is 150mm átmérővel és 50 centi magassággal, ami ~12 literes űrtartalmat jelent, és ahogy számolom, 8,5 Liter hasznos térfogatot. A tetőt még nem tudom, hogyan fogják kivitelezni, lehet, hogy majd nekem kell valamit kitalálnom rá, de ha ez a szűrő elkészül, akkor ez megy majd be a nagy akvárium alá egy megfelelő vízpumpával meghajtva, és akkor az atman at-3335 megy majd ezen a kicsin, fojtva. Így mindkettőnek bika szűrése lesz. Persze ez még nagyon távoli jövő szerintem.
2014. november 6., csütörtök 17:03 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Kettőt is . No meg olyan fluval szűrőt amelynek letört a kivezető csapja de amúgy hibátlan
Köszi, hogy utána néztél! Hú, ez tök jó! Tudnál nekem képet küldeni a fluval csapjáról, hogy mennyire vészes? Nem ismerem amúgy ezt a típust, nem zajos? Az eheimek azok csak vödrök, vagy van hozzájuk kupak is? Jöhet privátban is! Bocsi, hogy csak most írok, de csak most lett egy kis nyugis fél órám.
2014. október 5., vasárnap 16:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: papó írta: Molroth írta: papó írta: Mi lesz a szűrésed ? Egyenlőte DIY pvc csöves szűrésben gondolkozom, 110-es és 40cm magas lenne, alul ülepítővel, és 2liter hasznos térfogattal, amit a terv szerint egy 500lph-ás atman vízpumpa hajtana meg. Remélhetőleg ez így tudna szűrőanyaggal feltöltve 300 liter/órás vízhozamot produkálni, amit ha kell már csappal is tudnék tovább csökkenteni. De ez majd csak akkor, ha a lámpával elkészültem. Annyira rossz lenne mondjuk egy eheim szűrőház ? Arra is csak motor kell.. Nem lenne rossz, bár nem ismerem ezeket a szűrőket, gondolom a classic szűrőházra gondoltál. Végül is, valami ilyesmit szeretnék, szóval tök jó lenne, Talán méretre is megfelelne, hogy elférjen a fal és az íróasztal között, nyugodtabb is lennék a szívóág csatlakozása miatt, mert a diy verziónál az mégiscsak egy ragasztott dolog lenne, amivel lehet probléma.. Viszont a pumpát a szűrőn kívül nem tudnám elhelyezni, mert az ilyen kis pumpák nem járhatnak szárazon, a belsejében meg nem tudom, hogy lenne megoldható... Meg hát a pvc nem is túl húzós árban van, és lehet, hogy van is itthon minden hozzá, de ezt még le kell ellenőrizzem. Találtál esetleg elfekvőben egy vödröt? Kettőt is . No meg olyan fluval szűrőt amelynek letört a kivezető csapja de amúgy hibátlan
2014. október 3., péntek 21:13 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Molroth írta: papó írta: Mi lesz a szűrésed ? Egyenlőte DIY pvc csöves szűrésben gondolkozom, 110-es és 40cm magas lenne, alul ülepítővel, és 2liter hasznos térfogattal, amit a terv szerint egy 500lph-ás atman vízpumpa hajtana meg. Remélhetőleg ez így tudna szűrőanyaggal feltöltve 300 liter/órás vízhozamot produkálni, amit ha kell már csappal is tudnék tovább csökkenteni. De ez majd csak akkor, ha a lámpával elkészültem. Annyira rossz lenne mondjuk egy eheim szűrőház ? Arra is csak motor kell.. Nem lenne rossz, bár nem ismerem ezeket a szűrőket, gondolom a classic szűrőházra gondoltál. Végül is, valami ilyesmit szeretnék, szóval tök jó lenne, Talán méretre is megfelelne, hogy elférjen a fal és az íróasztal között, nyugodtabb is lennék a szívóág csatlakozása miatt, mert a diy verziónál az mégiscsak egy ragasztott dolog lenne, amivel lehet probléma.. Viszont a pumpát a szűrőn kívül nem tudnám elhelyezni, mert az ilyen kis pumpák nem járhatnak szárazon, a belsejében meg nem tudom, hogy lenne megoldható... Meg hát a pvc nem is túl húzós árban van, és lehet, hogy van is itthon minden hozzá, de ezt még le kell ellenőrizzem. Találtál esetleg elfekvőben egy vödröt?
2014. október 3., péntek 20:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: papó írta: Mi lesz a szűrésed ? Egyenlőte DIY pvc csöves szűrésben gondolkozom, 110-es és 40cm magas lenne, alul ülepítővel, és 2liter hasznos térfogattal, amit a terv szerint egy 500lph-ás atman vízpumpa hajtana meg. Remélhetőleg ez így tudna szűrőanyaggal feltöltve 300 liter/órás vízhozamot produkálni, amit ha kell már csappal is tudnék tovább csökkenteni. De ez majd csak akkor, ha a lámpával elkészültem. Annyira rossz lenne mondjuk egy eheim szűrőház ? Arra is csak motor kell..
2014. október 3., péntek 19:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: papó írta: Mi lesz a szűrésed ? Egyenlőte DIY pvc csöves szűrésben gondolkozom, 110-es és 40cm magas lenne, alul ülepítővel, és 2liter hasznos térfogattal, amit a terv szerint egy 500lph-ás atman vízpumpa hajtana meg. Remélhetőleg ez így tudna szűrőanyaggal feltöltve 300 liter/órás vízhozamot produkálni, amit ha kell már csappal is tudnék tovább csökkenteni. De ez majd csak akkor, ha a lámpával elkészültem. Szűrőházak már vannak .. már csak motor kell ..
2014. október 3., péntek 19:11 |
|
|
Molroth
|
papó írta: Mi lesz a szűrésed ? Egyenlőte DIY pvc csöves szűrésben gondolkozom, 110-es és 40cm magas lenne, alul ülepítővel, és 2liter hasznos térfogattal, amit a terv szerint egy 500lph-ás atman vízpumpa hajtana meg. Remélhetőleg ez így tudna szűrőanyaggal feltöltve 300 liter/órás vízhozamot produkálni, amit ha kell már csappal is tudnék tovább csökkenteni. De ez majd csak akkor, ha a lámpával elkészültem.
2014. október 3., péntek 11:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mi lesz a szűrésed ?
2014. október 3., péntek 11:44 |
|
|
Molroth
|
Gyűlnek a cuccok! Ma meglett a jóárasított led szalag. Az öcsémnek lehet, hogy van hozzá tápja, ez hamarosan kiderül. Kipróbáltam a tervezett videokari ventit egy 9voltos táppal hajtva, de sajnos hangosabb, mint ahogy azt én szeretném. Van még egy 12 centis táp hűtésem, ami kellően halk ugyanezzel az áramforrással, de hát az meg nagy batár, nem biztos, hogy elfér a leendő burkolat alatt... Mondjuk ez pont nem egy nagy összeg. meg megpróbálok nézni a kis ventihez valami gyengébb telefon töltőt, hátha... Ami még kell az az alu profil, amit fogalmam sincs, hogy hol tudok beszerezni. Ja és kiderült, hogy kell egy forrasztópáka is, mert ami volt, az már valamelyik szeméttelepen forraszt álmában. De ahogy az egyszeri űrhajós is mondta: "Kis lépés..." Meg úgysem jó egy többnyire igényesnek szánt DIY projektet elsietni. De azért jó lenne, ha legalább a dimmeren kívül minden készen lenne a hónap végére, és a következő fizuból nekiállhatnék a szűrő építésének.
2014. október 3., péntek 5:06 |
|
|