papó írta:
Nagyon profi az elrendezés és nagyon nagy akváriumnak tűnik
SlyChocolate írta:
Ha lenne időd inspirációnak egy színes fotót lementenék a tervedről mert nagyon tetszik ez az elrendezés...
Köszönöm szépen, megtiszteltek!
Ebből a fotóból sajnos csak fekete fehér verzió van.
És akkor a részletesebb verzió!
Akvárium: sima üveg átlátszó ragasztással, szemétdombról mentve, 42x29x20 24 liter.
Világítás: IKEA asztali lámpa 11W 6500K pc fénycsővel, napi 8 óra világítással.
Szűrés: Diy belső szűrő Juwel Bioflow mini pumpa+szivacs+esőztető, 280Lph névleges vízhozammal.
Aljzat: újra hasznosított Aquatic Nature shrimp soil (kb 2 liter) táptalaj nélkül, lávakő zúzalékkal emelve.
Dekor: fehérvárcsurgói dekorhomok, zöld gránit, red moor gyökér.
Flóra: microsorum pteropus trident, anubias nana petite, fissidens fontanus, hemianthus micranthemoides
Terveztem bele karácsonymohás csempe darabkákat és a fára is terveztem sokat, de végül letettem róla, szerintem jobb, letisztultabb képet mutat így. Tridentből mehetett volna több, de ennyit vettem, majd kinövi magát remélem...
Tápozás: Dr Garden micro combi+Liqui carbo.
Co2: nincs.
Víz: kezelt csapvíz.
Fauna: egyelőre semmi, a terv blue carbon rili volt, de sajnos nagyon drága, ezért a B terv most black sakura.
És akkor az építés folyamata:
Üresen.
Az emelést egy lapos gránit adja, ami alatt shrimp soil van, hogy fixen álljon, rajta pedig lávakő zúzalék.
A hardscape kezdeti verziója ez volt. Nem szoktam rajzolni, de fejben sokszor összeraktam már a tankot, szóval nem volt nehéz dolgom. Előtte sokat forgattam a fát és a köveket is, szóval azokat jól ismertem már. Már régebben rájöttem, hogy egy dinamikus, kicsit improvizálás jellegű építkezés jobban fekszik, a tervezgetés nem az én asztalom. Úgy érzem, hogy hardscape stílustól függetlenül kezdem megtalálni a saját "építési" stílusom, remélem, hogy nem csak beképzelem...
Többnyire véglegesnek tekinthető kiindulási alap, már bele mertem tölteni némi dekorhomokot.
A végleges hardscape. A kiegészítő gyökerek még áznak, mert sajnos nem mindegyiket tudtam ragasztani, vagy kővel lesúlyozni, de ez lesz a végleges helyzetük:
A micro és az anubias bent!
Fissi felkötözve/ragasztva, homok elrendezve, úrtechnika bent - feltöltés előtti állapot.
És feltöltve. Kicsit opálos a baci és a por miatt, a fa pedig kapott egy borosüveget súly gyanánt.
Szerencsére nagy galiba nem volt, csak a jobb oldalon mosódott előre némi shrimp soil, ezt majd később rendezem.
A párom szerint nagyon jól sikerült, tetszett neki, ami nagy szó!
Remélem, hogy problémamentesen sikerül üzemeltetnem, elkerül az alga is és végre sikerül versenyre is benevezhető állapotú akváriumot produkálnom.
Köszi, hogy benéztél!