Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:43

Hozzászólás a témához  [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
 Lomis - 24L davidii nano (terv) 
Szerző Üzenet

papó írta:
Nagyon profi az elrendezés és nagyon nagy akváriumnak tűnik

SlyChocolate írta:
Ha lenne időd inspirációnak egy színes fotót lementenék a tervedről mert nagyon tetszik ez az elrendezés...

Köszönöm szépen, megtiszteltek! :oops: Ebből a fotóból sajnos csak fekete fehér verzió van.

És akkor a részletesebb verzió!

Akvárium: sima üveg átlátszó ragasztással, szemétdombról mentve, 42x29x20 24 liter.
Világítás: IKEA asztali lámpa 11W 6500K pc fénycsővel, napi 8 óra világítással.
Szűrés: Diy belső szűrő Juwel Bioflow mini pumpa+szivacs+esőztető, 280Lph névleges vízhozammal.
Aljzat: újra hasznosított Aquatic Nature shrimp soil (kb 2 liter) táptalaj nélkül, lávakő zúzalékkal emelve.
Dekor: fehérvárcsurgói dekorhomok, zöld gránit, red moor gyökér.

Flóra: microsorum pteropus trident, anubias nana petite, fissidens fontanus, hemianthus micranthemoides
Terveztem bele karácsonymohás csempe darabkákat és a fára is terveztem sokat, de végül letettem róla, szerintem jobb, letisztultabb képet mutat így. Tridentből mehetett volna több, de ennyit vettem, majd kinövi magát remélem...

Tápozás: Dr Garden micro combi+Liqui carbo.
Co2: nincs.
Víz: kezelt csapvíz.

Fauna: egyelőre semmi, a terv blue carbon rili volt, de sajnos nagyon drága, ezért a B terv most black sakura.

És akkor az építés folyamata:

Üresen.
Kép

Az emelést egy lapos gránit adja, ami alatt shrimp soil van, hogy fixen álljon, rajta pedig lávakő zúzalék.
Kép

A hardscape kezdeti verziója ez volt. Nem szoktam rajzolni, de fejben sokszor összeraktam már a tankot, szóval nem volt nehéz dolgom. Előtte sokat forgattam a fát és a köveket is, szóval azokat jól ismertem már. Már régebben rájöttem, hogy egy dinamikus, kicsit improvizálás jellegű építkezés jobban fekszik, a tervezgetés nem az én asztalom. Úgy érzem, hogy hardscape stílustól függetlenül kezdem megtalálni a saját "építési" stílusom, remélem, hogy nem csak beképzelem...
Kép

Többnyire véglegesnek tekinthető kiindulási alap, már bele mertem tölteni némi dekorhomokot.
Kép

A végleges hardscape. A kiegészítő gyökerek még áznak, mert sajnos nem mindegyiket tudtam ragasztani, vagy kővel lesúlyozni, de ez lesz a végleges helyzetük:
Kép

A micro és az anubias bent!
Kép

Fissi felkötözve/ragasztva, homok elrendezve, úrtechnika bent - feltöltés előtti állapot.
Kép

És feltöltve. Kicsit opálos a baci és a por miatt, a fa pedig kapott egy borosüveget súly gyanánt. :) Szerencsére nagy galiba nem volt, csak a jobb oldalon mosódott előre némi shrimp soil, ezt majd később rendezem.
Kép

A párom szerint nagyon jól sikerült, tetszett neki, ami nagy szó! :) Remélem, hogy problémamentesen sikerül üzemeltetnem, elkerül az alga is és végre sikerül versenyre is benevezhető állapotú akváriumot produkálnom.

Köszi, hogy benéztél! :pápá:

2015. július 4., szombat 21:22

Molroth írta:
Nos, a terv beteljesült. :)
(Hosszabb lére eresztve és több képpel, hamarosan. :))

Kép

Ha lenne időd inspirációnak egy színes fotót lementenék a tervedről mert nagyon tetszik ez az elrendezés...

2015. július 4., szombat 20:14
Adminisztrátor

Molroth írta:

Kép

Nagyon profi az elrendezés és nagyon nagy akváriumnak tűnik

2015. július 4., szombat 19:22

Kép

2015. július 4., szombat 17:57

Leteszteltem a szűrőt, kiválóan működik, az esőztetőn viszont bővítenem kell a furatokat.
Érkezett majd egy liternyi karácsony moha, amiből kerül majd a fára, illetve csempe darabokra, kövekre is.
Egy adag fissidens a faágakra, egy adag microsorum trident a fa tövéhez, és egy szép nagy adag anubias petite is, szintén a fára. :)
Pár tő stau megy majd még bele, illetve hm a jobb sarokba.
Szombaton építkezés! :D

2015. július 2., csütörtök 19:45

Tegnap felszereltem a lámpát (11w 6500K power compact reflektorral, ikeás íróasztali lámpa formájában), és megragasztottam a szűrőt: A Juwel motor aljába beragasztottam egy – tadaaaaam – fecskendőt, mire vágtam egy csomó lyukat. Ez lesz a szívó része a pumpának, erre megy majd a szivacs. Tegnap este már nem tudtam letesztelni – majd ma!
Apropó, ma érkeznek a növények is! A fára micro trident, anubias petite és moha kerül (fissi és karácsony). A többit még kitalálom… :) Ha minden jól megy, akkor hétvégén összerakom!

2015. július 2., csütörtök 7:32

dexkill írta:
Ez nekem nagyon tetszik! Főleg, hogy barkácsolsz hozzá ;)

Sok sikert, és tudasd, hogy hogy állsz! :)

Köszi szépen! Nagyon nem kellett barkácsolni, csak össze kellett házasítani pár cuccot. Meg vágni hozzá egy szivacsot.
Majd egyszer megkapja a 600-as atmant, addig jó lesz ez is, legalább a garnik tudnak hol legelni. :)
Majd a lámpa az már egy rendesen összerakott cucc lesz, de még nincsenmeg minden hozzávaló.

Mobilról Tapatalkkal.

2015. június 28., vasárnap 22:47

Ez nekem nagyon tetszik! Főleg, hogy barkácsolsz hozzá ;)

Sok sikert, és tudasd, hogy hogy állsz! :)

2015. június 28., vasárnap 22:03
Adminisztrátor

Molroth írta:
Nos, alakulás van. Az akvárium a helyén, világítás holnap érkezik ideiglenesen egy 11w-os lesz, amígneki nem állok a ledes lámpának. A szűrés is elkészült ma, a régi juwel powerheadre került egy szivacs, a kifolyóra pedig az atman esőztetője. Ez 280 liter/órás pumpa, remélem esőztetővel elég jól eloszlik majd a flow. Ha minden jól megy,a héten indul a projekt. :)

Egy kép a kókány szűrőről:
Kép

Mobilról Tapatalkkal.

Nem is kókány ..
Jó kis cucc lesz .

2015. június 28., vasárnap 20:51

Nos, alakulás van. Az akvárium a helyén, világítás holnap érkezik ideiglenesen egy 11w-os lesz, amígneki nem állok a ledes lámpának. A szűrés is elkészült ma, a régi juwel powerheadre került egy szivacs, a kifolyóra pedig az atman esőztetője. Ez 280 liter/órás pumpa, remélem esőztetővel elég jól eloszlik majd a flow. Ha minden jól megy,a héten indul a projekt. :)

Egy kép a kókány szűrőről:
Kép

Mobilról Tapatalkkal.

2015. június 28., vasárnap 20:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő