Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Szép lehet!Részletekben is rejlik a szépsége,de látnám egyben is!!!Olyan vagy mint Hugo a verseny előtt.Csak csepegtette a részleteket mi meg meg voltunk veszve hogy milyen lehet(PÖPEC LETT)!Na elő a képpekkel!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. január 1., vasárnap 22:43 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Eltelt egy újabb hónap a legutóbb jelentkezésem óta. Volt egy kis bajom az ecsetalgával, konkrétan majdnem mindent ellepett - leginkább azokon a részeken ahol erős volt a flow. Most, hogy leszabályoztam a vihargépet, az ecset elmúlni látszik, pusztul. A küzdelem folyamán picit csökkentettem a fényen (2 cső ment a 3-ból) és a CO2-t is leállítottam arra az időre... mondhatni low-tech üzemmódban működött. 2 napja visszakapcsoltam a fényt, picit többet tápoztam és ehhez a CO2-t is feltekertem. Na most a jó Gyönyörűen bubizik minden és az UG napról-napra szebb. Kezd ott is megjelenni ahol eddig nem tette. Szóval minden OK. Ja és örömhír, megellett a YellowFire tehenem 2-3at láttam egylőre, de még tele van petékkel a tőgye, úgyhogy szinte biztos, hogy lesznek még... Néhány fotó: Hőmérő YellowFire borjú Visszahúzódó ecsethelyzet, vágott fissidens meg egy ici-pici zöld és egy váza ami lassan kikerülhetne
|
2012. január 1., vasárnap 22:04 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
" hatványozottan folyik tovább a gyeppé alakulás" Így igaz . Most már várható a látványos része a munkádnak.Max 2 hét.
2011. november 30., szerda 20:50 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Picit talán csal a kép, mert talán az akvi legmeredekebb pontjára fókuszál, de valóban elég nagy az emelés. Az aljzat azonban nagyon stabil, úgyhogy amint lesz rajta növénytakaró, szinte 100% hogy megáll majd. Kezdetben kb. 8db műanyaglappal igyekeztem megtartani a felszínt több szinten, ismerve a szűrőmet ami eléggé nagy teljesítményű az akvi méretéhez képest (majdnem 16x megforgatja a vizet papíron). A műanyaglapok az emelés "lábánál" még megvannak a többinél nem is kellett, de mondom... amint benőtte, ki fogom szedni. Nyugi, simán megáll... Még nem nevezném gyepnek, de remélem hatványozottan folyik tovább a gyeppé alakulás
|
2011. november 30., szerda 20:30 |
|
|
Daníí
|
Végre valami kép az akváriumról Most a kép csal ennyit vagy tényleg ekkora talaj emelés van hátra? Csodálatos a kép és a "gyep" is
|
2011. november 30., szerda 20:01 |
|
|
weak
|
Tessék, fotó: 11.22-án volt egy hónapos az akvi, ha jól emlékszem. A legelőrehaladottabb részt fotóztam az akvi nagyobb részén csak szálanként bújkál elő az UG, ez valószínűleg a szeizmikus hatás miatt is lehet, és ez a rész az ahol a legkevésbé van áramlás
|
2011. november 30., szerda 19:29 |
|
|
weak
|
Lesz fotó, de amíg algás vagyok nem szeretnék... a rohadás essen amúgy ebbe a zöld fonalba, nincs sok de az nem akar mozdulni. Világítás, CO2, makrotáp elvéve, ma ment be egy új adag algaírtó por... remélem megfingatja végre. A múltkor mikor elkezdett eltűnni visszatoltam mindent csutkára, szerintem ott szúrtam el, meg azzal hogy kitakarítottam a szűrőt... korai volt, bár volt benne nem oda illő szmötyi rendesen. Szóval majd lesz fotó
|
2011. november 30., szerda 15:13 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Fotót!
2011. november 30., szerda 14:38 |
|
|
weak
|
1 hónapja megy, de már nyírnám Pláne azokon a területeken ahol kezd egybefüggő lenni a "takaró"
|
2011. november 26., szombat 18:29 |
|
|
Hathor
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 10:56 Hozzászólások: 259
|
weak írta: UGs tapasztalatokkal rendelkező kollégákat kérdezem... Mikor ér nyírni az UG-t? Úgy látom, hogy egész szépen beindult, de sok szál ilyen 5-6 centis... ne kezdjem el vágni? Na? Na? Szeretném már kipróbálni az ollómat... Na? Na? Már elküldtem egyszer, de nem ment át. Szóval Amano szeint az első három hónapban nem kellene nyírni
|
2011. november 26., szombat 18:23 |
|
|