|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:32
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jó kis fotók ,de olyan rossz érzés, hogy nincs teljes kép az akváriumról berendezve. Vagy majd a végén? Ja igen, a túl erős áramlás miatt is képződhet alga?
_________________ K.Tamás
|
2012. január 22., vasárnap 20:34 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Sziasztok, éppen ma 3 hónapja indult az akvi. Úgy gondoltam megmutatom hát az alapot(Régóta látok egy képet a fejemben, amit - ha beleképzelek minden növényt - tökéletesen visszaad a layout, ami akár unalmas, egyzerű, "túl lapos" nekem pont annyira tetszik )Az első két hónapban nem igazán történt nagy változás az UG gyepemmel, viszont ez utóbbi hónap egész intenzív növekedést hozott. Az első hónapban komoly diatom támadásom volt. Amit néhány nap alatt végleg sikerült felszámolnom. Már az első héten akadt zöld fonálalgából - egyértelműen spirogyra volt és még van azóta is. Az ecsetalgát sikerült teljesen megállítanom, ahol megtelepedett carboval kezelem. Eddig 2 kezelésen vagyok túl, ilyenkor 2ml-t adogolok leállított szűrő mellett a durvább területekre. Olyan 7x7cm tisztul meg teljesen egy ekkora adagtól. A spirogyra jelen van - talán a képen is látszik belőle pici - de soha nem volt annyira erős. Ollóval levágom és csipesszel kiszedem ahol nő. Az ecsetalgát a visszavett flow állította meg, ami egyébként szemmel láthatóan az UG-nak is jót tett. Változtattam néhány dolgon. A vízcseréknél az eddigi heti 10l helyett 20-25l-t cserélek és kicsivel több tápot adagolok mikroból és makroból is. A vízcserét egy hete növeltem meg a tápot néhány napja, de - ne nézzetek hülyének - mintha sokkal jobban nőne a gyep mint eddig. A világítás hosszát is 8 órára növeltem. Minden gyönyörűen bubizik. A fissidenst hetente vagdosom és ideiglenesen kövekre kötözve rakom vissza a levágottak egy részét. Egy túlszaturált képEddig 23 kis yellowfiret számoltam meg, de a koca - fogalmam sincs hogy miért - ma feldobta a pacskert nem tudom miért lehet, de egy ideje (mióta minden petét leadott) nem igazán mozdult a kajára. Lehet hogy a carbo? Nagyon vigyáztam és a közelében sem volt adagoláskor... Összességében minden rendben halad úgy érzem. Bízom benne, hogy már csak néhány hét kérdése és több lesz a zöld, mint a homok ha ránézek...
|
2012. január 22., vasárnap 20:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
KaZe írta: weak írta: Okay, ezt ki fogom próbálni. Glossora nincs esélyem? 0.7W/l... DE
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2012. január 17., kedd 20:15 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
weak írta: Okay, ezt ki fogom próbálni. Glossora nincs esélyem? 0.7W/l... DE
2012. január 17., kedd 20:07 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Okay, ezt ki fogom próbálni. Glossora nincs esélyem? 0.7W/l...
|
2012. január 17., kedd 20:06 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ha a kövekre egy pici kőzetgyapotot a résekbe bele tudsz dugdosni és abba telepíted a HC-t akkor nagyon könnyen rá tudod venni , hogy ott is maradjon. Természetesen hamar eltűnik a kőzetgyapot látványa , hiszen a növények hamar benövik. Imádják az ozmó vizet.
2012. január 17., kedd 19:08 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
weak írta: A HC-ről hallottam olyat, hogy RO vízben felkopaszodik, nem szereti, igaz ez? Nekem mindkettő van/volt Glosso is és HC is. Az, hogy RO-ban nem érezné jól magát a HC ez tökéletesen hülyeség, nézd meg az én uszadék fámat a medencében. Annak a tetején kb 2 kilónyi HC van, ami régen moha közé ragadt. Azóta már belefúrta magát a glosso is, így kombo lett belőle. Ja, emers submers változat egyszerre, mert kint is van, meg bent is van.
2012. január 17., kedd 17:49 |
|
|
weak
|
Sziasztok, egy rövid helyzetjelentés és pár kérdés... Az akviban szépen lassan(de biztosan) növekszik az UG. Az uszadékfámról végre levettem a vázát ami 3 hónapja próbálta egyhelyben maradásra kényszeríteni. Némi ecset és zöld fonál van, de nem árasztott el, inkább 1-2 olyan terület van, ahol megjelenik az utóbbi, de azt pikk-pakk levágom és eltávolítom. Szóval szépen alakulgat, de a gyep még várat magára picit Már tervezgetem a következő lépéseket, mégpedig - ahogy az elején is írtam - néhány új növény bevitelét, de persze csak miután tényleg erősnek látom az UG fejlődését. Az elgondolásom az, hogy glosso-t vagy HC-t viszek be kövekre kötözve valami módon, néhány helyre úgy hogy akár naponta kiszedem és nyírom, hogy ne másszon le lehetőleg a neki szánt területről, vagyis a kőről. Ezt ki fogom próbálni és mindenképpen HC vagy glosso az amit be szeretnék még tenni úgy, hogy bokrot csinálhassak belőle. Szóval esetleg tapasztalatot, vagy javaslatot várnék erre annak tudatában, hogy más növény ezeken kívül szóba sem jöhet A glosso tetszik jobban, már ami a levelek kinézetét és méretét illeti, de a HC-t már ismerem és ez mellette szól. Azt, hogy kötözve is elvan arra alapozom, hogy sokan írták, hogy hogyan terjed. A HC-ről hallottam olyat, hogy RO vízben felkopaszodik, nem szereti, igaz ez? Egyelőre ennyi... hamarosan megpróbálok összehozni egy fotót ahol már mutatok is valamit az egészből.
|
2012. január 17., kedd 16:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
weak írta: Azért nem teszek fel fotót mert egyelőre semmi értelme nem lenne. Nagyon szeretném már mutatni az UG mezőmet, de a mező még várat magára. Beindult a dolog, csak egy kis türelem kell és hamar lesznek képek a teljes akviról is Kiböjtöljük Weak
2012. január 2., hétfő 19:37 |
|
|
weak
|
Azért nem teszek fel fotót mert egyelőre semmi értelme nem lenne. Nagyon szeretném már mutatni az UG mezőmet, de a mező még várat magára. Beindult a dolog, csak egy kis türelem kell és hamar lesznek képek a teljes akviról is
|
2012. január 1., vasárnap 23:00 |
|
|