|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:35
|
Szerző |
Üzenet |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
weak írta: kövekre kötözött HC pedig a kis bokrok. Lehet, hogy a bokros dolgot kőre kötözött fissidens fontanus-szal hosszabb távon tudnád megoldani. Tapasztalatom szerint a fissidens nagyon jól megkapaszkodik a tereptárgyakon. Nem tudom a HC mennyire tudna megkapaszkodni. Milyen kőre kötöznéd a HC-t egyébként?
|
2012. január 24., kedd 22:07 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
OK, jönnek majd a fotók ígérem Egyre jobban el tudom képzelni hogy milyen lesz, ha az egészet benőtte és bekerült a többi növény is. Ez az utóbbi, sima és egyszerű menet lesz az eddigiekhez én úgy gondolom... Most átlagon felüli a lelkesedésem
|
2012. január 24., kedd 21:21 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: Jelentem, eléggé szépen elkezdtünk beindulni az UG és én Úgy látom, hogy kb. 3 hét és jöhet is az első fotó a gyepről Mindez annak köszönhető, hogy picit többet tápozok, több vizet cserélek és tovább világítok. A fissidens is szinte ragyog most, hetente megnyírom pedig. Egyszerűen annyira szépen alakul és ahogy ezt látom egyre tisztább kép alakul ki a fejemben a végeredményről. Örömmel olvasom hogy alakul szépen minden! Várjuk a képeket!
_________________ Pé.Zoli
|
2012. január 24., kedd 21:04 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Először a válasz. Az aktívszén kifulladt szerintem egy hónapon belül (nyilván mennyiségtől is függ vagy nem tudom). Ekkor már csak biológia szűrőként funkcionál. Biológiainak attól még tök jó volt, mert a porozitásának köszönhetően klasszul megtelepednek benne a bacik. Elég sokat tápoztam naponta és hónapokig naponta, majd hetente többször cseréltem 50% vizeket a sok táp mellett. Jelentem, eléggé szépen elkezdtünk beindulni az UG és én Úgy látom, hogy kb. 3 hét és jöhet is az első fotó a gyepről Mindez annak köszönhető, hogy picit többet tápozok, több vizet cserélek és tovább világítok. A fissidens is szinte ragyog most, hetente megnyírom pedig. Egyszerűen annyira szépen alakul és ahogy ezt látom egyre tisztább kép alakul ki a fejemben a végeredményről. A napokban nézegettem 2008-as fotókat amiket Pákozdon készítettünk egy kis kompakttal.Nem is emlékeztem már rá, de a fűfélék és a kis bokrok hasonlítanak arra a hatásra, amit el szeretnék majd érni. Persze a bokrokat nem ilyen sűrűn elhelyezve képzeltem, mint a fotón, de nagyjából látszik... UG lenne a gyep és kövekre kötözött HC pedig a kis bokrok.Néhány hónap, de tavasszal biztosan jó kis fotók készülhetnek majd az akviról. (öndícséretben mindig jó voltam )
|
2012. január 24., kedd 19:47 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: Az aktívszenet rendszeresen használtam, huzamos ideig és viszonylag havonta cseréltem. A víz kristálytiszta volt tőle kétségtelenül, amikor kimerül pedig biológia szűrőként funkcionál a porózus szerkezete miatt. Érezhető és látványos volt amikor új aktívszén töltetet tettem a szűrőkbe. Szerintem ha egyszer végre fotózok akkor fogok betenni, de addig feleslegesnek érzem... De az aktívszén az mindent kiszűr az akváriumból, hogy használtad akkor sikeresen hosszabb ideig? Vagy akkor ezért mondtad, hogy kicsit költséges volt? Mivel naponta nyomtad bele a tápot de a szén kiszívta. A másik meg, ha kimerül akkor már biológiainak is használhatatlan nem?
_________________ K.Tamás
|
2012. január 23., hétfő 21:08 |
|
|
weak
|
Idézet: Ez alatt mi értesz? Ez alatt azt értettem, hogy mondjuk rá volt írva a tápokra hogy 1ml/20l/nap heti 50% vízcsere esetén és ha ezt betartottam és 1W/l és CO2 is megvolt akkor minden optimálisan növekedett. Jó volt ez, csak nem volt annyira költséghatékony... Idézet: Aktív szenet mennyire rendszeresen szoktál használni? És mit szűrsz ki vele? Az aktívszenet rendszeresen használtam, huzamos ideig és viszonylag havonta cseréltem. A víz kristálytiszta volt tőle kétségtelenül, amikor kimerül pedig biológia szűrőként funkcionál a porózus szerkezete miatt. Érezhető és látványos volt amikor új aktívszén töltetet tettem a szűrőkbe. Szerintem ha egyszer végre fotózok akkor fogok betenni, de addig feleslegesnek érzem... Idézet: És a purigen mennyire tisztítja a vizet kristálytisztává, hogy sokan használják? Látványosan? Biztosan látványos, nem próbáltam, de sokmindent hallani róla... még azt is hogy könnyebben kialakul ecsetalgád, ha használod. Nem tudom.
|
2012. január 23., hétfő 19:24 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: 1-1nyomás 20l/nap, Ez alatt mi értesz? weak írta: aktívszén/purigen a szűrőbe... Aktív szenet mennyire rendszeresen szoktál használni? És mit szűrsz ki vele? És a purigen mennyire tisztítja a vizet kristálytisztává, hogy sokan használják? Látványosan?
|
2012. január 22., vasárnap 21:34 |
|
|
weak
|
Sokáig úgy gondoltam, hogy mindent értek. 10x megforgatás, 1W/l, 1-1nyomás 20l/nap, egyenletes CO2, aktívszén/purigen a szűrőbe... Az helyzet, hogy működött ez is... 40l akvinál 2db szűrőm. Viszont ez is működik... és attól függetlenül, hogy nem fullgázzal megy elég böszme szűrőm van 60l-re...
|
2012. január 22., vasárnap 21:14 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
weak írta: Én eddig úgy gondoltam, hogy soha nem lehet elég erős (és egyenletes - ez most is igaz azért) az áramlás, vagy nem lehet soha elég nagy szűrőd. Most kb. félgázon megy a 2226-os így az ecset sokkal kevésbé jön és a többi sem lett láthatóan több, mint mikor tájfun volt. Csak azért kérdem, mert más fórumon mindig azt mondják, hogy a szűrés sosem elég, van ahol többszörös vízforgatású szűrőket használnak és óva intenek a kis szűréstől. De akkor túlzásba sem lehet vinni? Vagy növényes akváriumnál több tényező is befolyásolja az áramlás keltette algaképződést?
|
2012. január 22., vasárnap 20:57 |
|
|
weak
|
Mexx2 írta: Jó kis fotók ,de olyan rossz érzés, hogy nincs teljes kép az akváriumról berendezve. Vagy majd a végén? Lesz majd fotó a végén, ha már minden bekerült. Előbb egy stabil gyepet szeretnék és majd utána beültetni néhány bokrot és egyéb fűfélét... Mexx2 írta: Ja igen, a túl erős áramlás miatt is képződhet alga? Én eddig úgy gondoltam, hogy soha nem lehet elég erős (és egyenletes - ez most is igaz azért) az áramlás, vagy nem lehet soha elég nagy szűrőd. Most kb. félgázon megy a 2226-os így az ecset sokkal kevésbé jön és a többi sem lett láthatóan több, mint mikor tájfun volt.
|
2012. január 22., vasárnap 20:47 |
|
|