Szerző |
Üzenet |
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
papó írta: stevo írta: Azért hezitálok, mert ez elég "húsos" szárú növény, ha gyakran metszeném, akkor viszonylag sokáig látnám a csonka részét, meg ez viszonylag magasra is nő... nem probléma? Mindig a tetejét kell ledugni vágás után. Nekem is van egy kis akváriumban és elég lassan nő. Esetleg a fontinalis kis faágakra kötözve.. Ugyis akciózni akarom mert annyi van a boltban , hogy ....szóval nagyon sok Meggondolom még! Nem kerget a tatár, 1 hónapos az aksi, low-tech-ben ez semmi Legutóbb is kb. 4 hónap után dúsult be igazán a scape. Másik fórumon is megy a "brainstorming" ott parvula mini -t ajánlottak leginkább. Meg esetleg kis lávakövekre moha/riccia kötözve elszórtan, ez utóbbi nekem is tetszik.
|
2012. december 16., vasárnap 9:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevo írta: Azért hezitálok, mert ez elég "húsos" szárú növény, ha gyakran metszeném, akkor viszonylag sokáig látnám a csonka részét, meg ez viszonylag magasra is nő... nem probléma? Mindig a tetejét kell ledugni vágás után. Nekem is van egy kis akváriumban és elég lassan nő. Esetleg a fontinalis kis faágakra kötözve.. Ugyis akciózni akarom mert annyi van a boltban , hogy ....szóval nagyon sok
2012. december 16., vasárnap 9:16 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Hátulra HM esetleg,de csak nagyon elszórtan pá szál? De lehet még annak is nagy lenne a levél mérete.....
|
2012. december 16., vasárnap 5:36 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Azért hezitálok, mert ez elég "húsos" szárú növény, ha gyakran metszeném, akkor viszonylag sokáig látnám a csonka részét, meg ez viszonylag magasra is nő... nem probléma?
|
2012. december 15., szombat 23:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
stevo írta: papó írta: A lindernia rotundifolia sajna nem nagyon szereti ha sűrűn vágják. No meg annak is nagyobb a levele . Természetesen az ammaniat sem szabadna felnöveszteni , bár nem is nő gyorsan. Akkor ez az egyetlen, ami szóba jöhet előtéri növénynek? T.Tamás30 írta: Hc? Csak az nem igazán alacsony igényű ha jól rémlik Az igényes, nem bírná sajnos... ezért gondoltam hirtelen a riccia-ra de ahogy papó is írta a scape-et ölné meg... "Akkor ez az egyetlen, ami szóba jöhet előtéri növénynek" Fene tudja csak valahogy most itt tartok.... Gondolkozom ám más növényeken is , még ha nem is úgy tűnik..
2012. december 15., szombat 22:01 |
|
|
stevo
|
papó írta: A lindernia rotundifolia sajna nem nagyon szereti ha sűrűn vágják. No meg annak is nagyobb a levele . Természetesen az ammaniat sem szabadna felnöveszteni , bár nem is nő gyorsan. Akkor ez az egyetlen, ami szóba jöhet előtéri növénynek? T.Tamás30 írta: Hc? Csak az nem igazán alacsony igényű ha jól rémlik Az igényes, nem bírná sajnos... ezért gondoltam hirtelen a riccia-ra de ahogy papó is írta a scape-et ölné meg...
|
2012. december 15., szombat 21:51 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Hc? Csak az nem igazán alacsony igényű ha jól rémlik
|
2012. december 15., szombat 21:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A lindernia rotundifolia sajna nem nagyon szereti ha sűrűn vágják. No meg annak is nagyobb a levele . Természetesen az ammaniat sem szabadna felnöveszteni , bár nem is nő gyorsan.
2012. december 15., szombat 21:36 |
|
|
stevo
|
Uhh! Ez egy remek fotó! Köszönöm szépen!!! Utánanézek, hogy mik jöhetnének szóba növényügyileg, de ez a bonsai nagyon tetszik! lindernia rotundifolia ? Mexx2 írta: Szerintem is az akvárium könyörög előre egy kis fűért.
|
2012. december 15., szombat 21:33 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Talán nem is a háttérnövény hiányzik nekem , hanem az előtérben jó lenne -ha nem más foltokban- valami fűféle. Aztán mondjuk egy kis ammania sp. bonzai kis csoportban. Arra gondolok amivel mélységet és magasságot tudnál lopni a két vöröslő sziklának. Nagyon sok van ebben a kis akváriumban . Szerintem is az akvárium könyörög előre egy kis fűért.
_________________ K.Tamás
|
2012. december 15., szombat 21:26 |
|
|