Üdv Mindenki !
Egy roppant hosszú inaktív időszak után újra ébredezik bennem az "akvárium kedv".
Hozzájárult ehhez, hogy lekerült rólam egy fantasztikus svájci lakáshitel súlya és egy nyugodtabb munkakörbe kerültem.
Az utolsó 50 literes akváriumom nézegettem a minap. 5 hal amiből 2 anci. A növények az életükért küzdenek. Siralmas.
A terminátoros filmek apokaliptikus tájaira hasonlít.
Aztán bátyám használt cikk boltjában megpillantok másnap egy friss vásár fiát.
Egy 100 literes JUWEL... Pont akkora, amekkora annak idején kimúlt az állványomon végleg.
Bár az ára picit borzolja feleségem idegeit. Fölveszem a kapcsolatot papóval és azonnal javasol egy barátságosabb
kompozíciót. Szintén 100 liter, szintén JUWEL, de egy sokkal szimpibb hosszabb kialakítás. Majdcsak fél annyiért, mint
amit a testvérem ajánlott. Nem voltak további kérdéseim. Hazavittem ! Az állvány ebből kifolyólag 20 centis hosszabbításra szorult.
Perpillanat nem célom egy növényes rét. De egy egészségesen szép "fél low profile" már mozgásba hozza az agyam.
Ami jelenleg adott:
-jó sok apró gyöngykavics
-pár liter ISTA talaj
-némi tropica substrat
-fél liter mátrix
-30W 6500K fénycső, amit duplázni akarok, de külön kapcsolhatóvá akarom tenni
-a JUWEL gyári belső szűrője a 3 szivacs kockával, amely perpillanat elfogadható alternatíva, kis átalakításra szorul egy bio szűrőanyag kazetta elkészítése végett.Apróbb DIY blog hamarosan.
-a közeli erdőből kitermeltem egy elhalt kiszáradt akác tőkét. Rég fáj rá a fogam, de most megtettem. A szúnyogok megettek miatta. Jelenleg áztatás, súrolás fázisban. Fotók hamarosan.
-egy teljes és jól működő szódabikarbónás co2 szett egy gyári ISTA porlasztóval és némi töltettel
-Fe növénytáp
Amivel pedig minden kezdőnek és újrakezdőnek szembesülnie kell, tehát ami még nincs:
-növénytápok
-"folyékony CO2"
-bio starter
-növények, extrém igényűek kilőve, Trident-et biztosan vásárolok majd, mert számomra roppant hálásnak bizonyult.
Egyéb kellemetlenség, hogy augusztus 27-től 4-6 hétre hív a haza. Ebből kifolyólag míg haza nem érek nem lesz beindítva az aksi, mert
kontrollálhatatlan amit nem látok.
Úgyhogy addig koncepció finomítás, hozzávalók beszerzése, a malacpersely duzzasztása.
Holnap teszek föl képeket a jelenlegi helyzetről.