Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:33

Hozzászólás a témához  [ 60 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 Lassú ébredezés 100 literen 
Szerző Üzenet
Barkács Szaki

Egy kis érdekesség így reggelre.
Elkészült végül egy 9 napot felölelő timelapse.
Sajnos minden aggodalmam bebizonyosodott a minőséget illetően.
De így sem tartom annyira borzasztónak.

https://www.youtube.com/watch?v=rD_eOzEjQGs

2016. október 23., vasárnap 7:52
Barkács Szaki

:smaci:

2016. október 19., szerda 9:33

Killer81 írta:
Nézze már meg valaki, hogy ha lejjebb görget látszanak e már a képek ?
(3 bejegyzéssel lejjebb)

Látszik. :D

2016. október 19., szerda 9:05
Barkács Szaki

Nézze már meg valaki, hogy ha lejjebb görget látszanak e már a képek ?
(3 bejegyzéssel lejjebb)

2016. október 19., szerda 8:56
Sasszem

Jó ötlet a video nagyon! No meg az aki is szépen fejlődik! A macskára nem tudok mit mondani..a miénk is szeret belekortyolni...esetleg DIY szaki kolegánkat meg lehetne kérni hogy az RO riasztó után vázoljon nekünk egy cat-alarm készüléket...valami gyengeáramú kütyüt.. :lol:

2016. október 18., kedd 16:52
Adminisztrátor

Sajnos nem látszanak a képek ...
A linken azért meg lehet nézni .
Hihetetlen a növekedési tempó .,

2016. október 18., kedd 14:50
Barkács Szaki

Eltelt az első hét.
Napi 8 óra világítás. 25.5-26 fok.
Elsőre belement a heti adag előírt TF Planter. Az első vízcserétől már napi leosztásban kapja.
A TF Macro pedig az előírt adag kb. fele. (naponta természetesen)
Carbo nincs. Semmi nem indokolja.
CO2 megy a szódabikarbónásból úgy 50 bubi / perc. 48 óra alatt stabilizálódott benne a nyomás.
3 naponta picit meglöttyintem, hogy ahol a citromsav beömlik a szódabikarbónába és kikopik a cső környékén
a szódabikarbóna, ott az elterüljön újra.
Világítás előtt 30 perccel ON és lekapcsolás előtt 30 perccel OFF.
Tartós teszt nincs, szerintem fölösleges.
3-4. nap környékén a fatuskón barna alga és penész telepek jelentek meg. Ezt 10 RC és 2 mini anci
2 napra rá nyomtalanul eltüntették, akiket direkt emiatt vettem.
Ennek segítésére éjszakai levegőztetés porlasztókővel 3-4 óra időtartamban este 20 óra után.
Indító bacik naponta előírt mennyiségben éjjeli beöntéssel.
Közben kéz alól vettem egy használt RO szűrőt és egy új TDS mérőt. A szűrőből TSD 3. víz jön. Baráti...
Első vízcsere vasárnap kb. 30% RO + csapvíz keverék TDS 120-150 környékére belőve.
A csapvizem TDS-es 315 az akváriumé egy hét után 330 lett.
A vízcsere úgy 250-re hozta le. Nem a legjobb, de lévén hogy most jutottam RO szűrőhöz elsőre elmegy.

A felszíni nyálka nem adja föl. Nem is fogja. Hiába van a szívó ágon felszín skimmer, az akvárium hosszú és keskeny és egy oldalt
van a szívó és nyomó ág. A vízben kitűnő a cirkuláció, de a vízfelszínen nem tud visszakanyarodni az áramlat miatt a nyálka, így a túloldali
térfélen pang. A skimmer meg szűri a semmit. Valami szobaszökőkút szivattyús dolgot be fogok ide tenni, ami leszedi. Egyenlőre reggel, este pici pohárral összekapdosom..

Növény elhanyagolható mértékben jött fel. A Monte Carlo brutálisan terjeszkedik. Azt nézegetem, hogy lassan le kellene csipkedjem a felfelé növő hajtásokat.
A Monte Carlo-hoz hasonló csak nagyobb növésű (nem jegyeztem meg a nevét) növény a hátsó üveg mentén vagy 4-5 napig vegetált, sárgult, de az utóbbi 2 napban új zöld hajtásokat hoz és a meglévő levelekbe is kezd az élet visszatérni. A fák tövébe került azt hiszem Cryptocoryne pygmea növény úgy elvan. Nem látok rajta semmit változást. Nem szól senkihez. Alga mostanra még zeró. Tartsa meg jó szokását.

Ha mindenáron hibát szeretnék keresni, akkor a Monte Carlo kezdeti középzöld színéhez képest, mintha kissé sárgássá vált volna, de azért nem aggódom, mert ezzel együtt iszonyatosan terjed. De mit várok nyomorultnak sok változáson kellett hirtelen átmennie. Ha engem kimosnának zseléből és kicibálnának, hogy aztán földbe taszítsanak egy vassal víz alá és nyomnák az arcomba a CO2-t, örülnék ha csak ilyen színem lenne.

Elnézést a fotókon a kameráért, de egy hetes time elapse videót rögzít a növekedésről. Csak 8 órát megy naponta, amikor világítás van és fókusz sem
lesz túl jó, mert fixen csak így tudtam az akvárium közelébe rakni és nincs hozzá macro előtétem se... De kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
Egyébként percenként készít 1 képkockát 4K-s felbontásban. Sajnos a közeli dolgok homályosak lesznek.
450-480 képkocka naponta szorozva kb. 7 nappal és osztva 25 képkockával másodpercenként úgy 2 perc 15 másodperces lesz egy hét leforgása.
Ezen fogok még gyorsítani és a végső videó 1 hét 1 percben, 1 hét 30 másodpercben, 1 hét 10 másodpercben lesz felgyorsítva.
A növény persze éjjel is nő. Fura lesz hogy 8 óra fényben és 16 óra fény nélkül kiesik a felvételből.
Remélem nem mozgattam el közben, de azt megpróbálom majd kép áthelyezéssel kompenzálni.
Sajnos a feleségem mocsadék macskája az akváriumból iszik, mert az finomabb, mint ami a táljában van, úgyhogy az is elmozgathatta a kábelre lépve.

Kép

Kép

Kép

Kép

2016. október 18., kedd 7:46
Barkács Szaki

Alacsonyabb feszültséggel próbáljátok hajtani. Ki kell tapasztalni ,hogy mennyi az a feszkó, amin kinyit . Nálam pl. egy hegesztéstechnikai mágnesszelep megy már a kezdetektől 6V-n, pedig alapból 12V-s . Éppen hogy langyos.

2016. október 12., szerda 1:28

Killer81 írta:
Megoldottam már. Ez ugye ami melegszik egy 12V-os mágnes szelep. De van egy nagyobb 230V-os is. Na az is melegszik ! :D Viszont !
Annak az oldalai laposak. Az akvárium állványom zártszelvény vas keretből van. Bekentem a mágnesszelep egyik oldalát pici hővezető pasztával és nekikötegelőztem a vasnak. A vasállvány elviszi róla a hő nagy részét. Konkrétan most a forróról olyan langyoska lett. Kell ennél több ? :lol:

Nekem egy alu sinhez van rögzítve paszta nélkül. :-)

2016. október 10., hétfő 11:41
Barkács Szaki

Megoldottam már. Ez ugye ami melegszik egy 12V-os mágnes szelep. De van egy nagyobb 230V-os is. Na az is melegszik ! :D Viszont !
Annak az oldalai laposak. Az akvárium állványom zártszelvény vas keretből van. Bekentem a mágnesszelep egyik oldalát pici hővezető pasztával és nekikötegelőztem a vasnak. A vasállvány elviszi róla a hő nagy részét. Konkrétan most a forróról olyan langyoska lett. Kell ennél több ? :lol:

2016. október 10., hétfő 11:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 60 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő