|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:50
|
Szerző |
Üzenet |
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
papó írta: Ez így is maradhatna .. idővel .....sok idővel már nyírhatod is köszi!
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. december 22., kedd 17:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ez így is maradhatna .. idővel .....sok idővel már nyírhatod is
2015. december 22., kedd 15:34 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
A lámpa nem jött be, visszaküldtem a feladónak Karácsony után barkácsolok valamit, ami fényt ad, hogy lehessen végre építeni, aztán majd lesz időm egy végleges fényforrást beszerezni/barkácsolni. Múlt héten megjöttek a növények, amiknek egyrészt megfelelő hely kell addig is, ameddig bekerülnek a helyükre, másrészt mivel van idő, gondoltam szaporítom őket kicsit, növényből - építés előtt -, a több mindig jobb. Így hát hétvégén "összedobtam" egy növénynevelő akváriumot - jogos kérdés, mi lett volna ha azt az időt a 40,5 literesre szánom?! Adatok 25 liter, normál üveg (korábban ancinevelő volt) kb. 4-5°nk víz, kb. összekoldultam a többi akváriumból 20 W / 1300 lm 6500K E27 Osram kompakt fénycső kartonpapír(!), alufólia, ragasztószalag, Müv II PVC cső világítótest. (Foglalat, vezeték, gyorskötöző ugye mindig van itthon ) A CO2 forrása egy szódabikarbónás rendszer, a beoldásról egy difi + Hydor 600 pumpa kombója gondoskodik. Holnap pedig elkészítem a DIY macro/micro tápot és a carbot. Tesztnek sem utolsó. A szűrőanyag - 3 l Matrix Trop - bezsákolva érik a nagy akvárium szűrőakváriumában, így egy nagyon jó, érett szűrőanyaggal tudok indítani. Nem utolsó szempont 20151221_232016 by dexkill aqua, on Flickr 20151221_232042 by dexkill aqua, on Flickr
|
2015. december 22., kedd 14:50 |
|
|
dexkill
|
Megvan a lámpa!!! Nem DIY lesz... de legalább nem kell tovább brainstormingolnom rajta. Holnap kősikálás, és az aljzatemelő agyaggolyók bezacskózásra lesz, illetve a tápok koncentrációját véglegesítem. Vasárnap talán legozok kicsit
|
2015. december 4., péntek 22:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
dexkill írta: Az akvárium még mindig nem indult el, szóval nem hagytalak ki Titeket semmiből sem Közben 3 másik akvát rendeztem/rendezek - halast, garnélást, illetve egy nagyobb ivadéknevelőt -, de ez is sorra fog kerülni. Addig is pár sort az akvárium megszületésének okáról: ahogy a halazással, garnélázással egyre jobban megismerkedtem, rájöttem, hogy egy igazi high-light növényes akvárium üzemeltetési elvei (extra erős fény, nagyon tiszta víz, magas tápanyagtartalom, "folyékony szén" termékek, stb.) nem egyeztethetők össze az egyéb céljaimmal (legfőképpen garnik, halak szaporítása). Hozzájött még ehhez az a tény, hogy az akváriumi kemikáliáim/vízkezelőim/kajáim is egyre nagyobb arányban DIY eredetűek, így szükségem volt egy olyan akváriumra, amiben "büntetlenül" kémiázhatok. Ebben az akváriumban DIY lesz a visszasózás, a makro & mikrotáp, és még a folyékony szénforrás is. Bár nincsenek kétségeim, de azért az első időkben csak önkéntes (vagy büntetésben lévő... ) jószágokat fogok telepíteni, biztos, ami biztos alapon. Amúgy még mindig a lámpán agyalok, valamikor készítek egy rajzot az elképzeléseimről, hátha lesz valakinek valami jó ötlete, hogy hogyan tudnám kivitelezni. Ez egyre izgalmasabb . Aztán mindenről beszámolni ....
2015. november 23., hétfő 18:41 |
|
|
dexkill
|
Az akvárium még mindig nem indult el, szóval nem hagytalak ki Titeket semmiből sem Közben 3 másik akvát rendeztem/rendezek - halast, garnélást, illetve egy nagyobb ivadéknevelőt -, de ez is sorra fog kerülni. Addig is pár sort az akvárium megszületésének okáról: ahogy a halazással, garnélázással egyre jobban megismerkedtem, rájöttem, hogy egy igazi high-light növényes akvárium üzemeltetési elvei (extra erős fény, nagyon tiszta víz, magas tápanyagtartalom, "folyékony szén" termékek, stb.) nem egyeztethetők össze az egyéb céljaimmal (legfőképpen garnik, halak szaporítása). Hozzájött még ehhez az a tény, hogy az akváriumi kemikáliáim/vízkezelőim/kajáim is egyre nagyobb arányban DIY eredetűek, így szükségem volt egy olyan akváriumra, amiben "büntetlenül" kémiázhatok. Ebben az akváriumban DIY lesz a visszasózás, a makro & mikrotáp, és még a folyékony szénforrás is. Bár nincsenek kétségeim, de azért az első időkben csak önkéntes (vagy büntetésben lévő... ) jószágokat fogok telepíteni, biztos, ami biztos alapon. Amúgy még mindig a lámpán agyalok, valamikor készítek egy rajzot az elképzeléseimről, hátha lesz valakinek valami jó ötlete, hogy hogyan tudnám kivitelezni.
|
2015. november 23., hétfő 12:50 |
|
|
dexkill
|
papó írta: Ha áznak utána is lebegnek , ? Vasárnap lesz 4 hete, hogy vízben vannak, kétszer forráztam őket, amúgy tök jók, mert szinte semmi színt nem engednek, nem/alig porosak, de sajnos 90%-a még mindig úszik.
|
2015. október 29., csütörtök 23:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ha áznak utána is lebegnek , ?
2015. október 29., csütörtök 23:26 |
|
|
dexkill
|
Ég a p*fám... 3 hét telt el De lehet, hogy tényleg nem nekem való a naplóírás... Az úgy volt... szóval azon kívül, hogy van még másik 11 akvárium és sok volt mostanában a túlóra is a "gyárban", volt három megoldásra váró feladatom, ami lekötötte a bájtokat: 1.) Amit nem írtam még, hogy szódabikarbónás CO2 rendszert építettem hozzá Killer81 (áldassék a neve! ) útmutatásai alapján. Ehhez a legnagyobb leküzdendő akadályt az a nyomorult T-idom jelentette, amit a reaktor palackba kell tenni. 2 hétig kerestem mindenhol, egyébként lehet kapni, autókban az ablakmosó folyadék kétfelé osztásához használják - de nem kaptam sehol sem 2-3 db-ot, csak 100-as csomagot kínáltak. Aztán 2 hete TP-n rábukkantam, PE, tehát tökéletesen adalékmentes és sav/lúgálló, valamint pont a 6×1 mm-es csőhöz találták ki. 2.) Lámpatest. Design, funkció, hozzáférhető anyagok. Ott tartok, hogy 5 mm-es polikarbonát lemezből lesz a szabályos test, belül pedig tükörből kivágott csíkokat ragasztok rá reflektornak. Csak ehhez még ki kell számolnom, hogy melyik anyagból milyen méretek kellenek... Ja, és függeszthető lesz, hogy a magasság állítás pikk-pakk menjen 3.) Ez a legbanálisabb A képen is látható Blusana agyaggolyók - "wait for it!!!" - LEBEGNEK b*zeg! Nem is értem, hogy hogy nem jutott ez eszembe a vásárlás előtt. A megoldást is kitaláltam már, rascher hálóból kis zacsikat fogok csinálni, és bazalttal lesúlyozom őket. Remélem, hogy így elég stabil lesz, és könnyen tudok rá építeni. A bazalt otthon van, mármint szülőknél, most hétvégén hozom el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dexkill 2015. október 29., csütörtök 23:29-kor.
|
2015. október 29., csütörtök 23:15 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Nem gyenge pakk! Várjuk a folytatást!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2015. október 9., péntek 22:55 |
|
|