|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 8:42
|
Szerző |
Üzenet |
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
Bandesz_ írta: Tegnap megnyírtam és toppoltam a hátsó sort (a massza kb. 2/3-a ment alga miatt a kukába), óvatosan leszívtam a mulmot (kb. 30%-os vízcsere), betámadtam carbo-val a gyep és a blyxa algás részeit, végül kihipóztam a difit. A bizonyíték: WP__003 by von_dorlat, auf Flickr
|
2016. február 9., kedd 21:33 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
Tegnap megnyírtam és toppoltam a hátsó sort (a massza kb. 2/3-a ment alga miatt a kukába), óvatosan leszívtam a mulmot (kb. 30%-os vízcsere), betámadtam carbo-val a gyep és a blyxa algás részeit, végül kihipóztam a difit.
|
2016. február 8., hétfő 16:01 |
|
|
Bandesz_
|
rigoszabi írta: Szerintem a montecarlora nem nyomd rá a csövet mert felszedheti a szálakat. Legyezd, illetve én néha a kézfejemmel picit megnyomkodom nagyon óvatosan. Ekkor kipréselödik belöle a piszok, amit azonnal leporszívózok. Köszi a tippet, akkor megpróbálom így. Eddig "brutálisabb" voltam.
|
2016. február 6., szombat 8:35 |
|
|
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Szerintem a montecarlora nem nyomd rá a csövet mert felszedheti a szálakat. Legyezd, illetve én néha a kézfejemmel picit megnyomkodom nagyon óvatosan. Ekkor kipréselödik belöle a piszok, amit azonnal leporszívózok.
|
2016. február 5., péntek 14:48 |
|
|
Bandesz_
|
papó írta: Bandesz_ írta: papó írta: A talajlakó növényeiden milyen alga van ? Rhizocloniumra tippelek itt is, viszont a jobb oldalon elöl "jutott" az ecsetből is (gondolom ide gyűlt össze a legtöbb mulm). Cseréljek gyakrabban vizet, mérjek amit tudok és tápozzak egyenletesen? - Most napi 1-1ml TF planter és macro megy bele. Mindenképpen a tisztaságra kell törekedne , hogy helyre jöjjön a talajtakaró egy kis carboval érdemes lenne az algákat megtámadni . Még van egy kis carbom, akkor leállított szűrővel adok nekik. A tisztaságra igyekszem jobban ügyelni (kórházba ingáztam közeli rokonhoz hetekig, az akvárium a sokadik lett; azt sem tudom megmondani, közben mikor égett ki a két fénycső egyike. Egyszerűen észre sem vettem ki tudja hány napig.) A MC-t mennyire érdemes "erőszakosan" porszívózni? Elég, ha csak meglegyezgetem a tetejét, vagy nyomjam rá a tölcsért, amíg por jön alóla, akkor is, ha ezzel megtépázom egy kicsit? Köszönöm a tanácsokat!!!!!!! http://images-cdn.9gag.com/photo/24015_700b.jpg
|
2016. február 5., péntek 12:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bandesz_ írta: papó írta: A talajlakó növényeiden milyen alga van ? Rhizocloniumra tippelek itt is, viszont a jobb oldalon elöl "jutott" az ecsetből is (gondolom ide gyűlt össze a legtöbb mulm). Cseréljek gyakrabban vizet, mérjek amit tudok és tápozzak egyenletesen? - Most napi 1-1ml TF planter és macro megy bele. Mindenképpen a tisztaságra kell törekedne , hogy helyre jöjjön a talajtakaró egy kis carboval érdemes lenne az algákat megtámadni .
2016. február 5., péntek 11:28 |
|
|
Bandesz_
|
papó írta: A talajlakó növényeiden milyen alga van ? Rhizocloniumra tippelek itt is, viszont a jobb oldalon elöl "jutott" az ecsetből is (gondolom ide gyűlt össze a legtöbb mulm). Cseréljek gyakrabban vizet, mérjek amit tudok és tápozzak egyenletesen? - Most napi 1-1ml TF planter és macro megy bele.
|
2016. február 5., péntek 9:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bandesz_ írta: papó írta: Bandesz_ írta: Megsimogattam a fákon növő ecsetet egy kis ecettel, a blyxát újraültettem, nyírásra és a dekor visszaigazítására viszont már nem jutott idő. Kedd reggeli kép. WP_20160202_002 by von_dorlat, auf Flickr Az elrendezés nagyon rendben van , de a növények nem a legszebbek .. Mi az oka ? Volt kb. egy hónap, amikor hozzá sem tudtam nyúlni: a táp, az etetés nem volt egyenletes, a CO2 kifogyott, az egyik fénycső kiégett. A rotala kb. háromszor körbeérte az akváriumot, lefedte a felszín nagy részét. A többi növény nem kapott fényt, a felszínen jött az olajos réteg. Minden növények szenvedése és a takarítás hiánya miatt jött az ecset és (talán) rhizo (hosszú szálas alga, könnyen ki lehet szedni, nem tapad). Én legalábbis így tudom elképzelni, mi történt. Ez a kép az első takarítás és nyírás utáni állapot. Blyxát ki kellett szednem, és újraültetnem, mert felkopaszodott az alja. A "hátsó" sort szeretném még erőteljesen megnyírni, hogy ne maradjon algás rész, de a gyep feladja a leckét. Vannak benne csúnya részek, amitől meg kellene szabadulni, de az algás, csúnya részekkel könnyedén jönnek az egészséges "szomszédok" is. A talajlakó növényeiden milyen alga van ?
2016. február 5., péntek 8:44 |
|
|
Bandesz_
|
papó írta: Bandesz_ írta: Megsimogattam a fákon növő ecsetet egy kis ecettel, a blyxát újraültettem, nyírásra és a dekor visszaigazítására viszont már nem jutott idő. Kedd reggeli kép. WP_20160202_002 by von_dorlat, auf Flickr Az elrendezés nagyon rendben van , de a növények nem a legszebbek .. Mi az oka ? Volt kb. egy hónap, amikor hozzá sem tudtam nyúlni: a táp, az etetés nem volt egyenletes, a CO2 kifogyott, az egyik fénycső kiégett. A rotala kb. háromszor körbeérte az akváriumot, lefedte a felszín nagy részét. A többi növény nem kapott fényt, a felszínen jött az olajos réteg. Minden növények szenvedése és a takarítás hiánya miatt jött az ecset és (talán) rhizo (hosszú szálas alga, könnyen ki lehet szedni, nem tapad). Én legalábbis így tudom elképzelni, mi történt. Ez a kép az első takarítás és nyírás utáni állapot. Blyxát ki kellett szednem, és újraültetnem, mert felkopaszodott az alja. A "hátsó" sort szeretném még erőteljesen megnyírni, hogy ne maradjon algás rész, de a gyep feladja a leckét. Vannak benne csúnya részek, amitől meg kellene szabadulni, de az algás, csúnya részekkel könnyedén jönnek az egészséges "szomszédok" is.
|
2016. február 5., péntek 8:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bandesz_ írta: Megsimogattam a fákon növő ecsetet egy kis ecettel, a blyxát újraültettem, nyírásra és a dekor visszaigazítására viszont már nem jutott idő. Kedd reggeli kép. WP_20160202_002 by von_dorlat, auf Flickr Az elrendezés nagyon rendben van , de a növények nem a legszebbek .. Mi az oka ?
2016. február 4., csütörtök 15:53 |
|
|