|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 4:11
|
Szerző |
Üzenet |
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
Tegnap átrendeztem az akváriumot. A talaj átmosását élveztem legkevésbé. A halak és garnélák üldözése szórakoztató volt, a táptalaj, talaj és a sok "nagyon hasznos" bacis-szenes-csodaszeres porok beszórása szintén. Növények közül csak a sérült zseléseket és a pogostemon erectust ültettem el, illetve azt a néhány monte carlot, amit sikerült megmenteni az előző felállásból. Uszonyosak és soklábúak éjszakára már vissza is költöztek. Ma még rám vár a rotala, a három doboz monte carlo, és a citromsavas palackok újratöltése.
|
2015. szeptember 21., hétfő 14:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bandesz_ írta: dexkill írta: Bandesz_ írta: Selena írta: A keményebb CO csövet miért nem szorítod rá egy kábelkötegelővel? A menetes izé helyett? Az jobban meg tudná szorítani? Biztosan nem. A kötegelő nem erre van kitalálva. Próbáld meg, hogy forró vízben meglágyítod a CO2 csövet, úgy húzod rá, és szorítod meg a menetes cuccal (persze ésszel, nehogy megszakítsd a menetet!). Esetleg be lehet kenni az atomizer csonkját lehelet vékonyan szilikonzsírral/olajjal. Próbáltam mindent, sikertelenül; végül előszedtem egy még "szűz" CO2 csövet. Az passzolt mindkét helyen. Ez a cső viszont rövid, kb. 5 centis. Ami fura: nem visít az atomizer, mint korábban a difi. Most már hiába hegyezem a fülem, hang alapján nem tudom megállapítani, mennyi gáz megy. De jó füled van
2015. szeptember 18., péntek 10:07 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
dexkill írta: Bandesz_ írta: Selena írta: A keményebb CO csövet miért nem szorítod rá egy kábelkötegelővel? A menetes izé helyett? Az jobban meg tudná szorítani? Biztosan nem. A kötegelő nem erre van kitalálva. Próbáld meg, hogy forró vízben meglágyítod a CO2 csövet, úgy húzod rá, és szorítod meg a menetes cuccal (persze ésszel, nehogy megszakítsd a menetet!). Esetleg be lehet kenni az atomizer csonkját lehelet vékonyan szilikonzsírral/olajjal. Próbáltam mindent, sikertelenül; végül előszedtem egy még "szűz" CO2 csövet. Az passzolt mindkét helyen. Ez a cső viszont rövid, kb. 5 centis. Ami fura: nem visít az atomizer, mint korábban a difi. Most már hiába hegyezem a fülem, hang alapján nem tudom megállapítani, mennyi gáz megy.
|
2015. szeptember 18., péntek 7:33 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Bandesz_ írta: Selena írta: A keményebb CO csövet miért nem szorítod rá egy kábelkötegelővel? A menetes izé helyett? Az jobban meg tudná szorítani? Biztosan nem. A kötegelő nem erre van kitalálva. Próbáld meg, hogy forró vízben meglágyítod a CO2 csövet, úgy húzod rá, és szorítod meg a menetes cuccal (persze ésszel, nehogy megszakítsd a menetet!). Esetleg be lehet kenni az atomizer csonkját lehelet vékonyan szilikonzsírral/olajjal.
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. szeptember 17., csütörtök 17:10 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Bandesz_ írta: Selena írta: A keményebb CO csövet miért nem szorítod rá egy kábelkötegelővel? A menetes izé helyett? Az jobban meg tudná szorítani? Meg lehet próbálni! Amilyen erősen tudod húzzad meg...csodálkoznék ha bármi is kiszivárogna alóla...
|
2015. szeptember 17., csütörtök 13:16 |
|
|
Bandesz_
|
Selena írta: A keményebb CO csövet miért nem szorítod rá egy kábelkötegelővel? A menetes izé helyett? Az jobban meg tudná szorítani?
|
2015. szeptember 17., csütörtök 13:11 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
A keményebb CO csövet miért nem szorítod rá egy kábelkötegelővel?
|
2015. szeptember 17., csütörtök 13:03 |
|
|
Bandesz_
|
Molroth írta: Bandesz_ írta: Megérkezett a csomag. 3 doboz monte carlo; 1 csokor rotala rotundifolia, 1 csokor pogostemon erectus, 1-1 a zselében már magát nem túl komfortosan érző ajándék doboz staurogyne repens, ammania sp. bonsai és pogostemon helferi (remélem, jól emlékszem a telefonos beszélgetésre, illetve dobozon keresztül sikeresen azonosítottam be őket), és az a bizonyos atomizer. Ezer köszönet! Hajrá! Az atomizerről majd számolj be jól! VIDEÓT akarok róla! Ebédszünetben megpróbáltam a lehetetlent: difit lehúztam, ment a helyére az atomizer. Olyan kis csavaros rászorítós a vége, kb. mint a szűrőknek, ami elvileg még jobb is, mint simán rádugós, DE: a keményebb CO2 csövet nem tudta úgy megszorítani, hogy ne eresszen a csatlakozásnál. Jöttek a szép nagy buborékok a csőnél, a kerámia éppen csak izzadni kezdte a gázt. Gondoltam egyet, elő a szilikoncsövet, méretre vágtam, CO2 cső le, szilikon fel, szelep megnyit, vár. Láthatóan nagyobb nyomás kell ennek a kerámiának, de vártam, mi lesz... egészen addig, amíg az akvárium tetejénél lévő U alakú üveg le nem dobta magáról a szilikon csövet. Még kétszer próbálkoztam, este majd folytatom. Ha csak a csövek voltak vizesek, azon tudok segíteni, ha az üvegnél nem tart a lágyabb cső, akkor nem tudom, mi lesz: az atomizernél lágyabb kell, az üvegnél keményebb. Pfff. Ötletek?
|
2015. szeptember 17., csütörtök 12:43 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Bandesz_ írta: Megérkezett a csomag. 3 doboz monte carlo; 1 csokor rotala rotundifolia, 1 csokor pogostemon erectus, 1-1 a zselében már magát nem túl komfortosan érző ajándék doboz staurogyne repens, ammania sp. bonsai és pogostemon helferi (remélem, jól emlékszem a telefonos beszélgetésre, illetve dobozon keresztül sikeresen azonosítottam be őket), és az a bizonyos atomizer. Ezer köszönet! Hajrá! Az atomizerről majd számolj be jól! VIDEÓT akarok róla!
2015. szeptember 17., csütörtök 11:23 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bandesz_ írta: Megérkezett a csomag. 3 doboz monte carlo; 1 csokor rotala rotundifolia, 1 csokor pogostemon erectus, 1-1 a zselében már magát nem túl komfortosan érző ajándék doboz staurogyne repens, ammania sp. bonsai és pogostemon helferi (remélem, jól emlékszem a telefonos beszélgetésre, illetve dobozon keresztül sikeresen azonosítottam be őket), és az a bizonyos atomizer. Ezer köszönet! Azokat a növényeket válogasd ki amelynek egészséges a gyökere . Tuti megmaradnak ...
2015. szeptember 17., csütörtök 10:59 |
|
|