|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:52
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
2015. szeptember 30., szerda 11:32 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
|
2015. szeptember 30., szerda 11:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bandesz_ írta: papó írta: Bandesz_ írta: Atomizer azóta is a polcon hever. Difivel is meg tudom festeni a DC-t világos zöldre, csak nem elég gyorsan. Sajnos csak részletekben tudok ültetni. Előbb a "sürgős" dobozok, a tropicás vattások, majd a szép monte carlok kerültek sorra. Mára már csak egy doboz MC maradt, amivel már csak sűrítenem kell. Most, hogy már nagyrészt túl vagyok rajta: a 3-4 centis MC szálat mennyire kell a talajba nyomni/mennyit kell kint hagyni? Ha 1 centi bekerül a talaj alá az jó. Jut is marad is .. Próbáltam jól betömködni, a 3 amano hátha nem húzza ki őket. Most gondoltam bele, hogy régen ültettem már zselés növényt. Ugye most jön a sok bomló törmelékkel járó levélváltás? Ez kb. mennyi idő alatt megy végbe MC-nél? Az amanók nagy földművesek .. Érdemes lenne vagy 10-12 napig egy másik akváriumba tartani őket . Nem nagyon lesz "törmelék " de lassabban indul el mint a HC . Cserében viszont a későbbiekben kevesebb gondozásra lesz szükség.
2015. szeptember 28., hétfő 13:19 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
papó írta: Bandesz_ írta: Atomizer azóta is a polcon hever. Difivel is meg tudom festeni a DC-t világos zöldre, csak nem elég gyorsan. Sajnos csak részletekben tudok ültetni. Előbb a "sürgős" dobozok, a tropicás vattások, majd a szép monte carlok kerültek sorra. Mára már csak egy doboz MC maradt, amivel már csak sűrítenem kell. Most, hogy már nagyrészt túl vagyok rajta: a 3-4 centis MC szálat mennyire kell a talajba nyomni/mennyit kell kint hagyni? Ha 1 centi bekerül a talaj alá az jó. Jut is marad is .. Próbáltam jól betömködni, a 3 amano hátha nem húzza ki őket. Most gondoltam bele, hogy régen ültettem már zselés növényt. Ugye most jön a sok bomló törmelékkel járó levélváltás? Ez kb. mennyi idő alatt megy végbe MC-nél?
|
2015. szeptember 28., hétfő 12:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bandesz_ írta: Atomizer azóta is a polcon hever. Difivel is meg tudom festeni a DC-t világos zöldre, csak nem elég gyorsan. Sajnos csak részletekben tudok ültetni. Előbb a "sürgős" dobozok, a tropicás vattások, majd a szép monte carlok kerültek sorra. Mára már csak egy doboz MC maradt, amivel már csak sűrítenem kell. Most, hogy már nagyrészt túl vagyok rajta: a 3-4 centis MC szálat mennyire kell a talajba nyomni/mennyit kell kint hagyni? Ha 1 centi bekerül a talaj alá az jó. Jut is marad is ..
2015. szeptember 28., hétfő 12:39 |
|
|
Bandesz_
|
Atomizer azóta is a polcon hever. Difivel is meg tudom festeni a DC-t világos zöldre, csak nem elég gyorsan. Sajnos csak részletekben tudok ültetni. Előbb a "sürgős" dobozok, a tropicás vattások, majd a szép monte carlok kerültek sorra. Mára már csak egy doboz MC maradt, amivel már csak sűrítenem kell. Most, hogy már nagyrészt túl vagyok rajta: a 3-4 centis MC szálat mennyire kell a talajba nyomni/mennyit kell kint hagyni?
|
2015. szeptember 28., hétfő 12:36 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Bandesz_ írta: Végül csak a CO2-vel pepecseltem és a rotalát ástam el. A monte carlo dobozosok érintetlenek. Az atomizer CO2 csöves csonkát egy mozdulattal letörtem, amikor le akartam tekerni a csavart. Jött a csavar a csővel és pöcökkel. Erőlködtem még a ragasztással, de végül visszatettem a kínai difit. De az atomizer után siralmasan nagy buborékokat ereget. Kép a törött részről? Talán tudunk tanácsot adni.
2015. szeptember 22., kedd 14:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bandesz_ írta: papó írta: Bandesz_ írta: Tegnap átrendeztem az akváriumot. A talaj átmosását élveztem legkevésbé. A halak és garnélák üldözése szórakoztató volt, a táptalaj, talaj és a sok "nagyon hasznos" bacis-szenes-csodaszeres porok beszórása szintén. Növények közül csak a sérült zseléseket és a pogostemon erectust ültettem el, illetve azt a néhány monte carlot, amit sikerült megmenteni az előző felállásból. Uszonyosak és soklábúak éjszakára már vissza is költöztek. Ma még rám vár a rotala, a három doboz monte carlo, és a citromsavas palackok újratöltése. Jó munkát Végül csak a CO2-vel pepecseltem és a rotalát ástam el. A monte carlo dobozosok érintetlenek. Az atomizer CO2 csöves csonkát egy mozdulattal letörtem, amikor le akartam tekerni a csavart. Jött a csavar a csővel és pöcökkel. Erőlködtem még a ragasztással, de végül visszatettem a kínai difit. De az atomizer után siralmasan nagy buborékokat ereget. Bizonyosan meg lehet valahogy reparálni az atomizert
2015. szeptember 22., kedd 13:52 |
|
|
Bandesz_
|
papó írta: Bandesz_ írta: Tegnap átrendeztem az akváriumot. A talaj átmosását élveztem legkevésbé. A halak és garnélák üldözése szórakoztató volt, a táptalaj, talaj és a sok "nagyon hasznos" bacis-szenes-csodaszeres porok beszórása szintén. Növények közül csak a sérült zseléseket és a pogostemon erectust ültettem el, illetve azt a néhány monte carlot, amit sikerült megmenteni az előző felállásból. Uszonyosak és soklábúak éjszakára már vissza is költöztek. Ma még rám vár a rotala, a három doboz monte carlo, és a citromsavas palackok újratöltése. Jó munkát Végül csak a CO2-vel pepecseltem és a rotalát ástam el. A monte carlo dobozosok érintetlenek. Az atomizer CO2 csöves csonkát egy mozdulattal letörtem, amikor le akartam tekerni a csavart. Jött a csavar a csővel és pöcökkel. Erőlködtem még a ragasztással, de végül visszatettem a kínai difit. De az atomizer után siralmasan nagy buborékokat ereget.
|
2015. szeptember 22., kedd 11:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bandesz_ írta: Tegnap átrendeztem az akváriumot. A talaj átmosását élveztem legkevésbé. A halak és garnélák üldözése szórakoztató volt, a táptalaj, talaj és a sok "nagyon hasznos" bacis-szenes-csodaszeres porok beszórása szintén. Növények közül csak a sérült zseléseket és a pogostemon erectust ültettem el, illetve azt a néhány monte carlot, amit sikerült megmenteni az előző felállásból. Uszonyosak és soklábúak éjszakára már vissza is költöztek. Ma még rám vár a rotala, a három doboz monte carlo, és a citromsavas palackok újratöltése. Jó munkát
2015. szeptember 21., hétfő 17:38 |
|
|