|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:40
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Akkor mielőtt szétszeded, egy teljes képet mutatnál róla??
_________________ K.Tamás
|
2012. február 5., vasárnap 13:28 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Akkor viszont az IAPLC fotót nyugodtan felteheted. Lantos Viktor is felrakta akvakertészen.
|
2012. február 5., vasárnap 10:24 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Ez költői kérdés? Szerintem az eddigi GA ellenes magatartásommal esélyes lennék egy erős utolsó helyre a HAC-n Egy szó, mint száz: elkezdődött az új layout tervezése. A terv: - meredeken a hátfal felé emelkedő talaj - semmi fa, vagy kő - sok Staurogyne repens - sok Proserpinaca palustris - Rotalák: macrandra, wallichi, rotundifolia Akinek van jó ötlete az elrendezésre, nyugodtan ossza meg:) esetleg valami "ínyenc" növény, valami Ericocaulon, Syngonanthus, esetleg Lindernia grandiflora...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára novenyesakvariumok 2012. február 5., vasárnap 10:30-kor.
|
2012. február 5., vasárnap 10:20 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
IAPLC-re, vagy HAC-re akartad bedobni?
|
2012. február 5., vasárnap 10:17 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Ez nem hallgatás-nem hallgatás kérdése. Ha mindig a mesterre hallgatsz, mindig maximum második leszel, ha kísérletezel befuthatsz hibákba. Ebben az esetben a második eset jött be. Nem bántam meg, hogy így csináltam. Így legalább láttam, hogyan megy végbe egy olyan folyamat, mikor beindul a "nitrátgyár", ahogy Papó nevezte. Teljes képet nem szeretnék közölni, mert versenyre készül (T)... De így most már nem hiszem, hogy nevezésre alkalmas lesz. A következő setup hangsúlya viszont Repens erdőn lesz az biztos, nagyon megkedveltem:)
Úgyhogy a tanulságokat levonhatjuk ebből a setupból: -szivacs nem jó talajemelésre -a talaj (várakozásokkal ellentétben) nem csúszott meg, teljesen kordában tartható megfelelő vízmozgással. Legközelebb még ennél is meredekebben fogom felhúzni, mert nem látok benne semmi veszélyt, hogy megcsúszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára novenyesakvariumok 2012. február 5., vasárnap 10:21-kor.
|
2012. február 5., vasárnap 10:04 |
|
|
AQViktor
|
Ezért kell nem hallgatni a Mesterre... Kár érte, szép kis akva lett volna... Egy teljes képet mutatnál?
|
2012. február 5., vasárnap 9:59 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Sziasztok, elég rég posztoltam, mert kicsit szenvedőssé vált az akvárium.... Úgy néz ki Papónak igaza lesz...(nem hittem neki anno) Beindult a "nitrátgyár" Igazából nem is a nitrát a probléma, mert megszüntettem a nitrát adagolását, és így a gyár által termelt nitrát pont arra elég hogy 15ös szinten tartani tudjam. A legrosszabb, hogy valami melléktermék is keletkezik. (nem ammónium, nem ammónia, és nem is nitrit, mert ezek mérhetőek) Ennek a mellékterméknek a következménye, hogy ahol a szivacs felett kevés a talaj(3-4 cm) ott a Manado szemcséi elkezdtek algásodni. (Ecsetalga...) Növények algamentesek, nőnek, vízértékek rendben, de már látszik, hogy ez a szivacsos talajemelés nem lesz hosszú életű. Szerintem már csak idő kérdése, hogy a növényeimet is el fogja érni az ecset. Kár érte, de szét fogom szedni március közepe után.. Addig a növényeket megpróbálom úgy tartani, hogy amennyit csak lehet át lehessen menteni.
|
2012. február 5., vasárnap 9:55 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Sziasztok, amikor az ezelőtti képet posztoltam, akkor kb tarra vágtam a Rotalát, meg a HM-t, mert nem találtam elég dúsnak. Azóta ennyi változott: Miközben megjelent a kívánt kép is. Azt terveztem, hogy a HM erdőből egy-két szál Rotala fog kikandikálni, természetesebb hatást keltve. (tudom, kellene az akvárium másik oldaláról is képet posztolnom, de az még mindig nincs kész, folyamatos rendezgetés alatt áll) Az előtéri Repenseket viszont egy kicsit betalálta az alga.. Mondanom sem kell, hogy a Palustrisok miatt elkezdtem tolni eszeveszett mértékben a vasat, mely a visszájára fordult...
|
2011. december 30., péntek 18:19 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Így vasárnap délelőtt, ha már úgy sincs senki itthon felteszem a heti helyzetjelentést: Az akvárium lassacskán olyan állapotban lesz, hogy meg merem mutatni teljes egészében. Addig viszont a növényekről közlök képeket: Rotala és HM téren az egy heti növekedés kb 6-10cm. (régi-új helyzet egymás mellett) Elégedett nem vagyok vele, de lesz ez még jobb is... A növények annak ellenére, hogy nem nőnek nagyon, azért egészségesnek néznek ki: A rózsaszínes színt viszont beáldoztam a növekedés segítése érdekében, így vesztett a színéből az ezelőtti héthez képest, bár még nem teljesen zöldült ki. A repenstől mindig is féltem, hogy nem lesz az igazi. Ennek ellenére minden leültetett növény szép lassan meghozta az első víz alatti leveleit, lassan talán ő is beindul. Egyetlen bajom csupán a Rotala macrandrával van. Nem akarja hozni a víz alatti leveleit, hajt rendesen, de továbbra is a víz feletti leveleket hozza... Karácsonyra megkapom az "akváriumfényképező" objektíveket a gépemhez, addig be kell érnetek ezzel a képminőséggel.
|
2011. december 4., vasárnap 11:42 |
|
|
check
Csatlakozott: 2011. szeptember 29., csütörtök 14:41 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
Az fa...a, mert a nitrát szintet én is ilyen műszerrel méretem! Bár pont a nitrát értékénél nem is lenne indokolt ez a nagy pontosság... De ha lehetőségem van rá, miért ne?!
|
2011. december 3., szombat 16:19 |
|
|