Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:51

Hozzászólás a témához  [ 164 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Következő
 KGB - 112l napról napra ... 
Szerző Üzenet

papó írta:
A pogostemonon látszik hogy nincs semmi probléma .
Türelem ..

Rendben :hogyis?:

2016. május 18., szerda 20:11
Adminisztrátor

A pogostemonon látszik hogy nincs semmi probléma .
Türelem ..

2016. május 18., szerda 19:21

39. nap
Kép

Sajnos, az elhalt részeket muszaj volt lenyírnom, de kértem TohRod-tól 3 szál egészséges higriphilat, így látszik majd hogy milye jók is a lötyik, amit én tapasztalok is, de a képeken nem jön át igazán mert a növények stagnálnak a sokk után amit a kajahiánnyal okoztam nekik. :oops:

Amin a lötyik alkalmazása óta ámulok és bámulok, az a növények eszeveszett bubizása amitől bizakodó vagyok, hogy felépülnek.

2016. május 18., szerda 19:00
Adminisztrátor

KGB írta:
papó írta:
Ez tegnap óta is nőtt .
Mi a tapasztalatod a kiegészítő löttyökkel ?

Most, hogy 4 nap eltelt azt kell, hogy mondjam sokkal de sokkal előbb kelett volna a TF makró és TF foszfát . A leg látványosabb a növényeken, hogy 2x vagy 3x jobban bubiznak mint előtte. A növények talán még vizcaere után sem bubiztak így és akvárium sarkaiban is intenzív bubizás látható ahova a lámpa fénye már nem annyira ér el. Szerintem a lötyik hatása sokkal drasztikusabb és látványosabb lenne ha nem vágtam volna haza a növényeket az éheztetéssel.

A közel 1 hónap a lötyik nélkül nagyon betett nekik, buta voltam, mert az első héttől adagolnom kelett volna. Azt hittem a 15 garnéla meg 7 neon biztosítja a szükséges trágyát, és ennek az lett a következménye , hogy a növények nagy részének levelei tönkrementek, elhaltak. A probléma a higrophilián és a palusztriszon csúcsosodott ki, de a hm egy részénekés a színes Cryptocoryne-nak is megmutatkoztak a hiánytünetek a levelein. A taiwan és a vizicsillag úgy néz ki, összeszette magát, a rotalát viszont nem igazán hatotta meg, vagy csak nem látom.

Csak okulás képpen másoknak, első tünet a higriphila felső koronái kifehéredtek, ezt követően északára már össze sem csukódtak. A taiwan levelei kilukadta, én meg azt hittem megsertettem őket mert olyan kis vékonyak. Majd a vizicsillag is elkezdett fehéredni a belső része. Aztán fakulni kezdett a hm, majd a palistris levelei kilukadtak és szártól kifelé elbarnultak.
Tehát most próbálnak a növénykéim újáéledni haanvaikból, aminek talán biztató jele az intenzív bubizás, a lötyik nagyon szuperek nagyon meg vagyok velük elégedve, szerintem nagyon sok köszönhető a planternek, hogy egyáltalán eddig kihúzták a növények TF makró és TF foszfát nélkül.

A fentiekből kifolyólag a kérdésem az lenne Papó, nem lenne e célszerűbb visszavágni a palustrist és a limnophilat közel talajig, mert amig volt tápanyag nékik az első héten, addig a limnopila 2-3 cm növekedést produkált naponta, most meg az elhalt, vagy halódó felső részeket szerintem nem tudja regerenálni, igy növekedni sem képes, és úgy látom a hm rendberakása sem maradhat el.

Mivel most nyírtad érdemes lenni várni pár napot .
Nagyon hamar jönne az új stresszelés .

2016. május 17., kedd 21:08

papó írta:
Ez tegnap óta is nőtt .

Most, hogy 4 nap eltelt azt kell, hogy mondjam sokkal de sokkal előbb kelett volna a TF makró és TF foszfát . A leg látványosabb a növényeken, hogy 2x vagy 3x jobban bubiznak mint előtte. A növények talán még vizcaere után sem bubiztak így és akvárium sarkaiban is intenzív bubizás látható ahova a lámpa fénye már nem annyira ér el. Szerintem a lötyik hatása sokkal drasztikusabb és látványosabb lenne ha nem vágtam volna haza a növényeket az éheztetéssel.

A közel 1 hónap a lötyik nélkül nagyon betett nekik, buta voltam, mert az első héttől adagolnom kelett volna. Azt hittem a 15 garnéla meg 7 neon biztosítja a szükséges trágyát, és ennek az lett a következménye , hogy a növények nagy részének levelei tönkrementek, elhaltak. A probléma a higrophilián és a palusztriszon csúcsosodott ki, de a hm egy részénekés a színes Cryptocoryne-nak is megmutatkoztak a hiánytünetek a levelein. A taiwan és a vizicsillag úgy néz ki, összeszette magát, a rotalát viszont nem igazán hatotta meg, vagy csak nem látom.

Csak okulás képpen másoknak, első tünet a higriphila felső koronái kifehéredtek, ezt követően északára már össze sem csukódtak. A taiwan levelei kilukadta, én meg azt hittem megsertettem őket mert olyan kis vékonyak. Majd a vizicsillag is elkezdett fehéredni a belső része. Aztán fakulni kezdett a hm, majd a palistris levelei kilukadtak és szártól kifelé elbarnultak.
Tehát most próbálnak a növénykéim újáéledni haanvaikból, aminek talán biztató jele az intenzív bubizás, a lötyik nagyon szuperek nagyon meg vagyok velük elégedve, szerintem nagyon sok köszönhető a planternek, hogy egyáltalán eddig kihúzták a növények TF makró és TF foszfát nélkül.

A fentiekből kifolyólag a kérdésem az lenne Papó, nem lenne e célszerűbb visszavágni a palustrist és a limnophilat közel talajig, mert amig volt tápanyag nékik az első héten, addig a limnopila 2-3 cm növekedést produkált naponta, most meg az elhalt, vagy halódó felső részeket szerintem nem tudja regerenálni, igy növekedni sem képes, és úgy látom a hm rendberakása sem maradhat el.

2016. május 17., kedd 20:37
Adminisztrátor

KGB írta:
38. nap
Kép

Ez tegnap óta is nőtt .

2016. május 17., kedd 19:21

38. nap
Kép

2016. május 17., kedd 19:09

:hogyis?: előbb össze szedik magukat szerintem hétvégére már dzsungel lesz :smaci:

2016. május 16., hétfő 19:50

papó írta:
Kellene bele még egy kis színes növény .
Lehet a ludwigiát érdemes lenne közép magasan tartani és sűríteni , mint annyi más akváriumban ,

Pont a minap beszélgettük TohRod-al. Sajnos a ludwigia lett a nagy vesztese annak, hogy nem adagoltam makrót kellő időben pedig a jelek megvoltak így utólag visszagondolva. El fog telni pár hét mire összeszedni magát szerencsétlen, de a többiek is megérezték. Nem is tudom mi lenne velük Nélküled Papó! Még szerencse hogy annyira lelkeden viseled sorsukat és atyai jotanácsaiddal egyengeted utunkat. Igyekszem helyrehozi a hibát amit elkövettem és sűríteni és középmagasan tartani a ludwigiat.

A makro adagolásának látszódnak pozitív hatásai, most is ugy bubiznak a növények mint régebben víz csere után
, csak most nem 1 napig :)

2016. május 16., hétfő 19:17
Adminisztrátor

KGB írta:
37. nap
Kép

Kellene bele még egy kis színes növény .
Lehet a ludwigiát érdemes lenne közép magasan tartani és sűríteni , mint annyi más akváriumban ,

2016. május 16., hétfő 18:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 164 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Következő