|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:51
|
KGB - 112l napról napra ...
Szerző |
Üzenet |
KGB
Csatlakozott: 2015. december 9., szerda 15:44 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Veszprém
|
papó írta: A pogostemonon látszik hogy nincs semmi probléma . Türelem .. Rendben
2016. május 18., szerda 20:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A pogostemonon látszik hogy nincs semmi probléma . Türelem ..
2016. május 18., szerda 19:21 |
|
|
KGB
Csatlakozott: 2015. december 9., szerda 15:44 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: Veszprém
|
39. napSajnos, az elhalt részeket muszaj volt lenyírnom, de kértem TohRod-tól 3 szál egészséges higriphilat, így látszik majd hogy milye jók is a lötyik, amit én tapasztalok is, de a képeken nem jön át igazán mert a növények stagnálnak a sokk után amit a kajahiánnyal okoztam nekik. Amin a lötyik alkalmazása óta ámulok és bámulok, az a növények eszeveszett bubizása amitől bizakodó vagyok, hogy felépülnek.
2016. május 18., szerda 19:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
KGB írta: papó írta: Ez tegnap óta is nőtt . Mi a tapasztalatod a kiegészítő löttyökkel ? Most, hogy 4 nap eltelt azt kell, hogy mondjam sokkal de sokkal előbb kelett volna a TF makró és TF foszfát . A leg látványosabb a növényeken, hogy 2x vagy 3x jobban bubiznak mint előtte. A növények talán még vizcaere után sem bubiztak így és akvárium sarkaiban is intenzív bubizás látható ahova a lámpa fénye már nem annyira ér el. Szerintem a lötyik hatása sokkal drasztikusabb és látványosabb lenne ha nem vágtam volna haza a növényeket az éheztetéssel. A közel 1 hónap a lötyik nélkül nagyon betett nekik, buta voltam, mert az első héttől adagolnom kelett volna. Azt hittem a 15 garnéla meg 7 neon biztosítja a szükséges trágyát, és ennek az lett a következménye , hogy a növények nagy részének levelei tönkrementek, elhaltak. A probléma a higrophilián és a palusztriszon csúcsosodott ki, de a hm egy részénekés a színes Cryptocoryne-nak is megmutatkoztak a hiánytünetek a levelein. A taiwan és a vizicsillag úgy néz ki, összeszette magát, a rotalát viszont nem igazán hatotta meg, vagy csak nem látom. Csak okulás képpen másoknak, első tünet a higriphila felső koronái kifehéredtek, ezt követően északára már össze sem csukódtak. A taiwan levelei kilukadta, én meg azt hittem megsertettem őket mert olyan kis vékonyak. Majd a vizicsillag is elkezdett fehéredni a belső része. Aztán fakulni kezdett a hm, majd a palistris levelei kilukadtak és szártól kifelé elbarnultak. Tehát most próbálnak a növénykéim újáéledni haanvaikból, aminek talán biztató jele az intenzív bubizás, a lötyik nagyon szuperek nagyon meg vagyok velük elégedve, szerintem nagyon sok köszönhető a planternek, hogy egyáltalán eddig kihúzták a növények TF makró és TF foszfát nélkül. A fentiekből kifolyólag a kérdésem az lenne Papó, nem lenne e célszerűbb visszavágni a palustrist és a limnophilat közel talajig, mert amig volt tápanyag nékik az első héten, addig a limnopila 2-3 cm növekedést produkált naponta, most meg az elhalt, vagy halódó felső részeket szerintem nem tudja regerenálni, igy növekedni sem képes, és úgy látom a hm rendberakása sem maradhat el. Mivel most nyírtad érdemes lenni várni pár napot . Nagyon hamar jönne az új stresszelés .
2016. május 17., kedd 21:08 |
|
|
KGB
|
papó írta: Ez tegnap óta is nőtt . Mi a tapasztalatod a kiegészítő löttyökkel ? Most, hogy 4 nap eltelt azt kell, hogy mondjam sokkal de sokkal előbb kelett volna a TF makró és TF foszfát . A leg látványosabb a növényeken, hogy 2x vagy 3x jobban bubiznak mint előtte. A növények talán még vizcaere után sem bubiztak így és akvárium sarkaiban is intenzív bubizás látható ahova a lámpa fénye már nem annyira ér el. Szerintem a lötyik hatása sokkal drasztikusabb és látványosabb lenne ha nem vágtam volna haza a növényeket az éheztetéssel. A közel 1 hónap a lötyik nélkül nagyon betett nekik, buta voltam, mert az első héttől adagolnom kelett volna. Azt hittem a 15 garnéla meg 7 neon biztosítja a szükséges trágyát, és ennek az lett a következménye , hogy a növények nagy részének levelei tönkrementek, elhaltak. A probléma a higrophilián és a palusztriszon csúcsosodott ki, de a hm egy részénekés a színes Cryptocoryne-nak is megmutatkoztak a hiánytünetek a levelein. A taiwan és a vizicsillag úgy néz ki, összeszette magát, a rotalát viszont nem igazán hatotta meg, vagy csak nem látom. Csak okulás képpen másoknak, első tünet a higriphila felső koronái kifehéredtek, ezt követően északára már össze sem csukódtak. A taiwan levelei kilukadta, én meg azt hittem megsertettem őket mert olyan kis vékonyak. Majd a vizicsillag is elkezdett fehéredni a belső része. Aztán fakulni kezdett a hm, majd a palistris levelei kilukadtak és szártól kifelé elbarnultak. Tehát most próbálnak a növénykéim újáéledni haanvaikból, aminek talán biztató jele az intenzív bubizás, a lötyik nagyon szuperek nagyon meg vagyok velük elégedve, szerintem nagyon sok köszönhető a planternek, hogy egyáltalán eddig kihúzták a növények TF makró és TF foszfát nélkül. A fentiekből kifolyólag a kérdésem az lenne Papó, nem lenne e célszerűbb visszavágni a palustrist és a limnophilat közel talajig, mert amig volt tápanyag nékik az első héten, addig a limnopila 2-3 cm növekedést produkált naponta, most meg az elhalt, vagy halódó felső részeket szerintem nem tudja regerenálni, igy növekedni sem képes, és úgy látom a hm rendberakása sem maradhat el.
2016. május 17., kedd 20:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
KGB írta: 38. nap Ez tegnap óta is nőtt . Mi a tapasztalatod a kiegészítő löttyökkel ?
2016. május 17., kedd 19:21 |
|
|
KGB
|
38. nap
2016. május 17., kedd 19:09 |
|
|
TohRod
Csatlakozott: 2016. május 12., csütörtök 16:21 Hozzászólások: 119 Tartózkodási hely: Veszprém
|
előbb össze szedik magukat szerintem hétvégére már dzsungel lesz
2016. május 16., hétfő 19:50 |
|
|
KGB
|
papó írta: Kellene bele még egy kis színes növény . Lehet a ludwigiát érdemes lenne közép magasan tartani és sűríteni , mint annyi más akváriumban , Pont a minap beszélgettük TohRod-al. Sajnos a ludwigia lett a nagy vesztese annak, hogy nem adagoltam makrót kellő időben pedig a jelek megvoltak így utólag visszagondolva. El fog telni pár hét mire összeszedni magát szerencsétlen, de a többiek is megérezték. Nem is tudom mi lenne velük Nélküled Papó! Még szerencse hogy annyira lelkeden viseled sorsukat és atyai jotanácsaiddal egyengeted utunkat. Igyekszem helyrehozi a hibát amit elkövettem és sűríteni és középmagasan tartani a ludwigiat. A makro adagolásának látszódnak pozitív hatásai, most is ugy bubiznak a növények mint régebben víz csere után , csak most nem 1 napig
2016. május 16., hétfő 19:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
KGB írta: 37. nap Kellene bele még egy kis színes növény . Lehet a ludwigiát érdemes lenne közép magasan tartani és sűríteni , mint annyi más akváriumban ,
2016. május 16., hétfő 18:43 |
|
|