Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:34

Hozzászólás a témához  [ 76 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
 Kező akvárium 
Szerző Üzenet

Johnifiú írta:
danohelga írta:
Johnifiú írta:
danohelga írta:
Elvileg a víz alatt kéne lennie 1cmre de az eladó csak azt mondta rakjam úgy hogy kilógjon és akkor megtöri a felszínt hogy levegőztessen.

Tapatalkkal küldve az én D6603 eszközömről

igen igen az addig jó. csak túl erősen tol

A szűrővel nem nagyon lehet mit kezdeni. Hátha ahogy tisztít picit lefolytja magát. Nem tudom egy sűrűbb szivacs mennyire segítene.

Lehet hogy segít hogyha már beáll a szűrő. Egy próbát megér

Szia! Naponta cseréljük a vizet. De elvileg ez a tap safe cucc azonnal biztonságossá teszi. Sajnos mivel ez az akvárium rendkívül kicsinek és macerásnak indul néztünk egy nagyobbat. Amint megérlezik beállírjuk. Mehet a bacikultúra meg filter boost nah meg persze ez a tap safe cucc. A boltban azt mondták hogy a guppykat csak 6-8 hét után rakjam bele de vannak olyan halak amiket 3 nap után berakhatok. Pl zebra dánió és molly de azokat is mértékkel. Vettem még a növényekhez co2 készletet és valami táp oldatot is valamint homokot de ezek már csak az újba mennek bele. Fluval accent aquarium a neve az újnak. Ha megjön csinálok róla képet. Szóval folytatom a picit addig és előkészítjük utána a nagyot :) várom hozzá az ötleteket majd :)

2016. március 26., szombat 15:33

danohelga írta:
Johnifiú írta:
danohelga írta:
Elvileg a víz alatt kéne lennie 1cmre de az eladó csak azt mondta rakjam úgy hogy kilógjon és akkor megtöri a felszínt hogy levegőztessen.

A szűrővel nem nagyon lehet mit kezdeni. Hátha ahogy tisztít picit lefolytja magát. Nem tudom egy sűrűbb szivacs mennyire segítene.

Lehet hogy segít hogyha már beáll a szűrő. Egy próbát megér

2016. március 26., szombat 14:04

danohelga írta:
Nagyon nincs szerencsék. Tegnap mire hazaértem 2 fiú meghalt. Maradt 1 fiú 5 lány. Visszamentünk a kereskedésbe mert mondták hogy letesztelik a vizet. Ammónia picit magas de nem vészes a nitrit viszont nagyon magas. Folytassan a 10-20%os vízcserét és menjek vissza pár nap múlva újra teesztelni. Mára még 2 lánynak annyi. Az egyik reggelre a másikat meg elérte a halál. Pedig megnéztem és jól volt előveszem a pumpát leötlítem kb 2 perc és annyi neki. Vettünk még golyókat tegnap amiben millió baci van bátha segít...

Igen igen az elején érdemes 2 naponta mondjuk vizetcserélni lehet 3 is. A lényeg hogy 2 hétig mehet a sűrű csere. De élőkezelt pihent etett vízzel.

2016. március 26., szombat 14:02

Johnifiú írta:
danohelga írta:

2016. március 26., szombat 10:11

Nagyon nincs szerencsék. Tegnap mire hazaértem 2 fiú meghalt. Maradt 1 fiú 5 lány. Visszamentünk a kereskedésbe mert mondták hogy letesztelik a vizet. Ammónia picit magas de nem vészes a nitrit viszont nagyon magas. Folytassan a 10-20%os vízcserét és menjek vissza pár nap múlva újra teesztelni. Mára még 2 lánynak annyi. Az egyik reggelre a másikat meg elérte a halál. Pedig megnéztem és jól volt előveszem a pumpát leötlítem kb 2 perc és annyi neki. Vettünk még golyókat tegnap amiben millió baci van bátha segít...

2016. március 26., szombat 10:06

Jah és a kereskedők... Találtam egy nagyon jó nőcit aki tényleg próbált segíteni szóval ha megyek vásárolni őt fogom keresni.

2016. március 25., péntek 5:39

Mindenkinek köszönöm a segítséget! Nagyon jól jön bármi tanács. Ha végre letisztul a víz várom a tanácsokat a növényzetet hogyan tápláljam milyen talaj kell stb :) a kedvem nem ment el sőt az egyik kollegám szeretne egy akváriumot bioshock témában. Az tudom valami játék de még nem kerestem rá. Nah ha már kiokosodok majd segítek neki :)

2016. március 25., péntek 5:38

zoi írta:
danohelga írta:
De fogalmam sem volt róla hogy ez ilyen bonyolult. Csak gyerekkorom akváriumai maradtak meg amikor kb semmi technika nem volt...

Ezek szerint sikerült idetalálni :) Látod van segítség bőven.
Sajnos tényleg nem egyszerű egy akvárium indítása, főleg úgy, hogy az hosszú távon is élvezet és élmény legyen, és sajnos sok kereskedő is csak addig a barátod, amíg kiviszed az ajtón a motyót. Időt, és energiát kell ráfordítani, és sok türelem is kell néha, de az élőlények meghálálják a gondoskodást, amint azt a fórum nagyon sok naplójából látni lehet.
Jó akvarizálást!

Szia! Igen megtaláltam bár nehezem mert mindig csak telefonon vagyok. De folyamatosan agyalok mit lehetne. Egyenlőre a halak éljék túl utána a növényeket is rendbe kell tenni.

2016. március 25., péntek 5:36

Üdv itt csak ide tálaltál kezdeti nehézségek ellenére remélem megtalálod a szépséget eme hobbinak

Tapatalkkal küldve az én LG-D855 eszközömről

2016. március 25., péntek 5:27

danohelga írta:
De fogalmam sem volt róla hogy ez ilyen bonyolult. Csak gyerekkorom akváriumai maradtak meg amikor kb semmi technika nem volt...

Ezek szerint sikerült idetalálni :) Látod van segítség bőven.
Sajnos tényleg nem egyszerű egy akvárium indítása, főleg úgy, hogy az hosszú távon is élvezet és élmény legyen, és sajnos sok kereskedő is csak addig a barátod, amíg kiviszed az ajtón a motyót. Időt, és energiát kell ráfordítani, és sok türelem is kell néha, de az élőlények meghálálják a gondoskodást, amint azt a fórum nagyon sok naplójából látni lehet.
Jó akvarizálást!

2016. március 24., csütörtök 21:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 76 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő