Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Rod írta: Sajnos újra megjelentek a férgek, viszont ezek teljesen mások mint az eddigiek. Ezek kisebbek, vékonyabbak és míg az előzőek úgy mozogtak mint egy hernyó, a vízben pedig csak sodródtak, addig ezek állandó mozgást végeznek mint egy kígyó, és a vízben sem sodródnak hanem irányított mozgást végeznek. Már úgy volt hogy jöhetnek a garnélák, de így nem merem beletenni őket. Esetleg valami tanács? Jöhetnek a garnélák, vagy mit csináljak? tegyél be ideiglenesen egy törpegurámit vagy egy bettát aki eltünteti a nem kívánatos lakókat
2016. június 27., hétfő 17:46 |
|
|
Rod
Csatlakozott: 2016. április 10., vasárnap 17:37 Hozzászólások: 17
|
Sajnos újra megjelentek a férgek, viszont ezek teljesen mások mint az eddigiek. Ezek kisebbek, vékonyabbak és míg az előzőek úgy mozogtak mint egy hernyó, a vízben pedig csak sodródtak, addig ezek állandó mozgást végeznek mint egy kígyó, és a vízben sem sodródnak hanem irányított mozgást végeznek. Már úgy volt hogy jöhetnek a garnélák, de így nem merem beletenni őket. Esetleg valami tanács? Jöhetnek a garnélák, vagy mit csináljak?
|
2016. június 27., hétfő 14:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Rod írta: papó írta: Elpusztult alga van a leveleken . Egy ecsettel takarítsd le és egy vízfrissítéssel szedd ki az akváriumból . Köszi! Akkor nem akkora nagy a baj. Későbbiekben is számíthatok ilyen sok elpusztult algára, vagy a garnélák szépen elintézik majd? Ezt minden esetben le kell szívni az akváriumból
2016. június 13., hétfő 18:42 |
|
|
Rod
|
papó írta: Elpusztult alga van a leveleken . Egy ecsettel takarítsd le és egy vízfrissítéssel szedd ki az akváriumból . Köszi! Akkor nem akkora nagy a baj. Későbbiekben is számíthatok ilyen sok elpusztult algára, vagy a garnélák szépen elintézik majd?
|
2016. június 13., hétfő 17:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Elpusztult alga van a leveleken . Egy ecsettel takarítsd le és egy vízfrissítéssel szedd ki az akváriumból .
2016. június 13., hétfő 17:21 |
|
|
Rod
|
Némi változás történt. Talán eltűntek az akváriumból a férgek, vagyis az utóbbi 2-3 napban egyet sem láttam. Garnélákkal még várok egy kicsit, talán 1-2 hét után már jönnének és birtokba vehetnék már. A növények növekednek, nem mondom hogy nagyon gyorsan, és persze ebből nem lesz egy növényekkel benőtt akvárium. A Samolus valerandi, viszont nem növekszik, úgy látom hogy stagnál. Már egy ideje megjelent a növényeken valamiféle alga vagy szennyeződés, vagy nem is tudom mi. A képeken remélem látszik hogy valamiféle barna valami van a növényeken. Ez alga vagy talán a férgek által okozott szennyeződés, vagy mi ez?
|
2016. június 13., hétfő 14:52 |
|
|
Rod
|
CarlosKoczkas írta: Rod írta: Egyre jobb Még el sem indult igazán a dolog, erre jönnek ezek a valamik és tönkretesznek mindent.... Sajnos ez ilyen nehéz hobbi ez de ebből is tanulsz! Ne add fel mindig szebb jobb lesz.. férgeket hogy viitted be? Fát kifőzted? Növények szódában szokták kicsit áztani hogy tiszta legyen... Fát nem főztem ki, csak a köveket. Lehet itt követtem el a hibát. Gondoltam boltból vett fával nem lesz probléma.
|
2016. június 6., hétfő 10:20 |
|
|
CarlosKoczkas
Csatlakozott: 2015. szeptember 19., szombat 18:54 Hozzászólások: 94
|
Rod írta: Egyre jobb Még el sem indult igazán a dolog, erre jönnek ezek a valamik és tönkretesznek mindent.... Sajnos ez ilyen nehéz hobbi ez de ebből is tanulsz! Ne add fel mindig szebb jobb lesz.. férgeket hogy viitted be? Fát kifőzted? Növények szódában szokták kicsit áztani hogy tiszta legyen...
|
2016. június 5., vasárnap 21:18 |
|
|
CarlosKoczkas
Csatlakozott: 2015. szeptember 19., szombat 18:54 Hozzászólások: 94
|
friz74 írta: Akkor az enyém lassan egy éve nem áll be! Ne izgulj nekem sem
|
2016. június 5., vasárnap 21:13 |
|
|
Rod
|
Egyre jobb Még el sem indult igazán a dolog, erre jönnek ezek a valamik és tönkretesznek mindent....
|
2016. június 4., szombat 19:58 |
|
|