Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Rod írta: papó írta: Rod írta: Sajnos az akváriumban megjelentek valamiféle kis "állatkák". Kis, fehér élőlények, melyek észrevételem alapján egyre többen vannak. Mivel Google a barátunk, így rákerestem... Fonalférgek. Állítólag maguktól elpusztulnak, eltűnnek, de ettől még optikailag nem ép szépek. Valakinek volt ilyennel állatkákkal tapasztalata? A halak majd eltüntetik Csak garnélákat tervezek. Azoknak sem ártanak, vagy a garnélák is elintézik őket? Ha megjelentek a fonalférgek , jönni fog a planária is , nagy valószínűséggel . ..
2016. június 4., szombat 19:45 |
|
|
Rod
Csatlakozott: 2016. április 10., vasárnap 17:37 Hozzászólások: 17
|
papó írta: Rod írta: Sajnos az akváriumban megjelentek valamiféle kis "állatkák". Kis, fehér élőlények, melyek észrevételem alapján egyre többen vannak. Mivel Google a barátunk, így rákerestem... Fonalférgek. Állítólag maguktól elpusztulnak, eltűnnek, de ettől még optikailag nem ép szépek. Valakinek volt ilyennel állatkákkal tapasztalata? A halak majd eltüntetik Csak garnélákat tervezek. Azoknak sem ártanak, vagy a garnélák is elintézik őket?
|
2016. június 4., szombat 19:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Rod írta: Sajnos az akváriumban megjelentek valamiféle kis "állatkák". Kis, fehér élőlények, melyek észrevételem alapján egyre többen vannak. Mivel Google a barátunk, így rákerestem... Fonalférgek. Állítólag maguktól elpusztulnak, eltűnnek, de ettől még optikailag nem ép szépek. Valakinek volt ilyennel állatkákkal tapasztalata? A halak majd eltüntetik
2016. június 4., szombat 19:18 |
|
|
Rod
|
Sajnos az akváriumban megjelentek valamiféle kis "állatkák". Kis, fehér élőlények, melyek észrevételem alapján egyre többen vannak. Mivel Google a barátunk, így rákerestem... Fonalférgek. Állítólag maguktól elpusztulnak, eltűnnek, de ettől még optikailag nem ép szépek. Valakinek volt ilyennel állatkákkal tapasztalata?
|
2016. június 4., szombat 19:08 |
|
|
flotyesz
|
JANNUS333 írta: Rod írta: JANNUS333 írta: A hab és a vizfelszini hártya majdhogynem a velejárója az induló akváknak, ha beáll minden (bacik, és a növények megerősödnek) majd elmúlik... Köszi az infót. Most már ezt is tudom. Több 100 oldal van a hártyásodásrol...de mindegyiknek egy a vége...ha beáll az aki eltünik a szmötyi... szia nekem magas volt a foszfátom de vettem bele Sera Phosvec granulat-ot és azóta megszünt a hártya a tetején bár még nem akarom elkiabálni de az biztos hogy pár napja kitisztult! én is szenvedtem vele egy jó ideje! szóval az biztos ha minden oké akkor elmúlik magától! üdv
|
2016. május 31., kedd 6:54 |
|
|
friz74
|
Akkor az enyém lassan egy éve nem áll be!
|
2016. május 31., kedd 5:37 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Rod írta: JANNUS333 írta: A hab és a vizfelszini hártya majdhogynem a velejárója az induló akváknak, ha beáll minden (bacik, és a növények megerősödnek) majd elmúlik... Köszi az infót. Most már ezt is tudom. Több 100 oldal van a hártyásodásrol...de mindegyiknek egy a vége...ha beáll az aki eltünik a szmötyi...
|
2016. május 30., hétfő 19:30 |
|
|
Rod
|
JANNUS333 írta: A hab és a vizfelszini hártya majdhogynem a velejárója az induló akváknak, ha beáll minden (bacik, és a növények megerősödnek) majd elmúlik... Köszi az infót. Most már ezt is tudom.
|
2016. május 30., hétfő 19:21 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
A hab és a vizfelszini hártya majdhogynem a velejárója az induló akváknak, ha beáll minden (bacik, és a növények megerősödnek) majd elmúlik...
|
2016. május 30., hétfő 19:18 |
|
|
Rod
|
Közel 1 hete indult az akvárium. A növények fejlődnek, növekednek, bár a türelmetlenségem miatt jobban örülnék ha gyorsabban tennék... Néhány levelet elhullajtottak az egy hét alatt, de nem nagy mértékben. Feltettem egy fekete hátteret próbaként. A telefonon átállítottam a fehéregyensúlyt, így már nem olyan barna a talaj, és már közelebb van a valósághoz a színe. Viszont a víz felszínén megjelent egy "habfolt" vagy nem is tudom minek nevezzem.... Tegnap vettem észre, eddig szerintem nem volt ott vagy nem vettem észre. Ez lehet probléma? Holnap fogok beiktatni egy vízcserét, esetleg az eltüntetheti a habot?
|
2016. május 30., hétfő 15:38 |
|
|