Ilyen, ha elhanyagolnak egy akváriumot. 1 hónapja nem volt időm belenyúlni, hogy a növényeket kicsit megregulázzam, de az igazi nagy gáz, hogy 3 hétig nem volt időm vizet cserélni. Na ez tényleg gáz. Az első héten még pótoltam vizet, de utána (mint a képen is látható) nem. Durván 30 liter párolgott el róla, 4-5 cm-es rést hagyva az üvegen.
Mentségemül szolgáljon, hogy 1,5 hét után már elkezdtem gyűjteni bele az ozmó vizet, ami alig tartott 1 hétnél tovább
Tegnap éjszaka pánikszerűen csináltam végre egy 50 %-os cserét (azt már nem dokumentáltam), letörölgettem a frontüveget, hogy tiszta legyen (a baloldalon látszik rajta a zöldség), legyilkoltam a HM-et, visszább ültettem a pogót ami a HM miatt emelkedett fölfelé, egy nyűves zacskó elburjánzott ricciát elhajigáltam (gondolkoztam rajta, hogy glialkával letolom), talán némi moha is kijött belőle, ja és a HC-ből az a redvadék slag kirántott egy darabot.
A tuskótól kezdve jobbfelé lévő staurogyne csapatra is ráférne már egy kis felújítás, mitöbb a derkort is ki kellene szabadítanom a bolbitis fogságából. Az előbbit hamarosan visszavágom és ledugdosom a tövek mellé, az utóbbit viszont a családi nyomás ellenére sem teszem meg, mert van nekem szívem is..
Aztán egyszer a jobb hátsó sarok is elkészül