Pontos idő: 2024. november 17., vasárnap 1:33

Hozzászólás a témához  [ 219 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Következő
 KáZé - 400 liter 
Szerző Üzenet

Mondtam is anyának: új gyerek, új akvárium! Kell egy nagyobb, szebb a nagyszobába, hogy ha szoptat, megnyugtató látványával fakadjon a tej, mint a Niagara-vízesés. Azt mondta, persze, pont azt szeretné.
Hogy kitaláltam a gondolatát!

2011. augusztus 9., kedd 15:33
Adminisztrátor

Az a probléma , hogy nagyon nem egyformák ezek az algázók.
Nekem is volt olyan csapat amely garázdálkodott a mohák között , de olyan is melyeknek eszébe nem jutott rosszalkodni.
Pedig ugye ugyan az a faj ... lenne .
Most lehet megint szerencsém van , mert olyan bandát fogtam ki akik nem bántják a növényeket ...egyenlőre :?

2011. július 27., szerda 19:48

KaZe írta:
N-dee írta:
Hmm...ez egy érdekes dolog, többen is panaszkodtak már rá, emlékszem Viktor is anyázott miattuk annak idején. Én viszont még nem találkoztam a jelenséggel hála az Istennek, pedig volt a 216 literesben is 5db, meg most is van kettő a 73 littyósban. Ok, néha néha belekóstoltak 1-2 csípésnyit, de semmi több, aztán továbbálltak máshol tenni a dolgukat. Mondjuk én hetente 2x tolok nekik egy kis spirulinát, de nem annyit, hogy elfelejtsék mi a dolguk, viszont a moháim így szépen hajtanak folyamatosan. Legközelebb ha látod, hogy dézsmálnak, verd el a feneküket és mondd, hogy "Fujj, nem szabad,kakis!!!" :lol:

Tudom, hogy volt Neked a nagymedencédben, mert nyomon voltál követve. :)
Az első időben nem birizgatták a mohát, nyomták szépen az algát befelé az arcukba, mindenki megelégedésére. Csakhogy egyszer elkövetkezett a pillanat (noha jbl spirulináját én is adtam a medencébe), hogy alga már zsenánt, ám a moha finom rügyecskéi annál inkább kúsztak lefelé a mandulájukon. Nem gondolod, hogy nem ugrottam a medence elé és fenyegettem látványosan meg a dögöt?! Feleségem igen jókat szórakozott rajtam emiatt, bár nyilván a megfelelő veszényszó, mondatkombináció hiánya lehetett az, ami miatt az egyszem jószág kitartóan moházott. Mondjuk most, hogy már tudom, mit kellene neki mondani sem hozom vissza, mert újra pszichológushoz kellene mennem a változás miatt.

Hát, ha nálam is eljön ez a pillanat, akkor halvacsora lesz estére :twisted:

2011. július 27., szerda 19:17

N-dee írta:
Hmm...ez egy érdekes dolog, többen is panaszkodtak már rá, emlékszem Viktor is anyázott miattuk annak idején. Én viszont még nem találkoztam a jelenséggel hála az Istennek, pedig volt a 216 literesben is 5db, meg most is van kettő a 73 littyósban. Ok, néha néha belekóstoltak 1-2 csípésnyit, de semmi több, aztán továbbálltak máshol tenni a dolgukat. Mondjuk én hetente 2x tolok nekik egy kis spirulinát, de nem annyit, hogy elfelejtsék mi a dolguk, viszont a moháim így szépen hajtanak folyamatosan. Legközelebb ha látod, hogy dézsmálnak, verd el a feneküket és mondd, hogy "Fujj, nem szabad,kakis!!!" :lol:

Tudom, hogy volt Neked a nagymedencédben, mert nyomon voltál követve. :)
Az első időben nem birizgatták a mohát, nyomták szépen az algát befelé az arcukba, mindenki megelégedésére. Csakhogy egyszer elkövetkezett a pillanat (noha jbl spirulináját én is adtam a medencébe), hogy alga már zsenánt, ám a moha finom rügyecskéi annál inkább kúsztak lefelé a mandulájukon. Nem gondolod, hogy nem ugrottam a medence elé és fenyegettem látványosan meg a dögöt?! Feleségem igen jókat szórakozott rajtam emiatt, bár nyilván a megfelelő veszényszó, mondatkombináció hiánya lehetett az, ami miatt az egyszem jószág kitartóan moházott. Mondjuk most, hogy már tudom, mit kellene neki mondani sem hozom vissza, mert újra pszichológushoz kellene mennem a változás miatt.

2011. július 27., szerda 17:17

KaZe írta:
Az idők során kikoptak a medencémből a Crossocheilus siamensis-ek, eredetileg voltak 5-en vagy 6-an, majd co2 mérgeztem őket és szépen lassan 1 példányra csökkent a számuk. Na, néhány hete iktattam az akváriumomból a megmaradt utolsó mohikánt is és azóta a moháim fellélegeztek. Mind úgy nézett ki, mint valami lecsupaszított kóró, vissza is vágtam őket még a hal iktatása után, erre most nézem, olyan szép rügyes az összes mohám, amit már nagyon régen láttam nála. Hiába az algaevő, ha egyszer rákap a mohára, egyetlen hal is simán legyalulja.
Nem kell megijedni, a hal nem a csatornában végezte, van nekem szívem is. Bekerült az egyik étterembe. Nem úgy, nem úgy. :D
Egy éttermi akváriumba itt Egerben, a nagylelkű felajánlásonak köszönhetően. Ott nincs moha, van viszont alga. Egye azt, amire való lenne, de megmondtam neki, hogy ha nem teszi a dolgát, nincs messze a konyha. :twisted:

2011. július 27., szerda 16:46

Az idők során kikoptak a medencémből a Crossocheilus siamensis-ek, eredetileg voltak 5-en vagy 6-an, majd co2 mérgeztem őket és szépen lassan 1 példányra csökkent a számuk. Na, néhány hete iktattam az akváriumomból a megmaradt utolsó mohikánt is és azóta a moháim fellélegeztek. Mind úgy nézett ki, mint valami lecsupaszított kóró, vissza is vágtam őket még a hal iktatása után, erre most nézem, olyan szép rügyes az összes mohám, amit már nagyon régen láttam nála. Hiába az algaevő, ha egyszer rákap a mohára, egyetlen hal is simán legyalulja.
Nem kell megijedni, a hal nem a csatornában végezte, van nekem szívem is. Bekerült az egyik étterembe. Nem úgy, nem úgy. :D
Egy éttermi akváriumba itt Egerben, a nagylelkű felajánlásonak köszönhetően. Ott nincs moha, van viszont alga. Egye azt, amire való lenne, de megmondtam neki, hogy ha nem teszi a dolgát, nincs messze a konyha. :twisted:

2011. július 27., szerda 12:46

Lehet különben a Staurogyne-t növeszteni, nincs azzal hiba. Magassága 3-10+. Na ez a "plusz" kb. 35-40 cm. A trehány fajtámat. :)
Mondjuk van még egy szál, ami kb. 6-8 centivel magasabban van az itt látott legmagasabb szálnál. Fúrja magát át a páfrányon. Igen, a növényke levelei a csúcsokra koncentrálnak.
Kép

2011. július 24., vasárnap 20:01

Tamás írta:
Itt is van ám gyönyörűség kérem szépen..
Szépség -nyugalom .
A képek mindent elmondanak a lelkivilágodról. :D

:oops: Tamás, zavarba hozol, köszönöm. :P

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára KaZe 2011. július 24., vasárnap 20:01-kor.

2011. július 24., vasárnap 19:55

Itt is van ám gyönyörűség kérem szépen..
Szépség -nyugalom .
A képek mindent elmondanak a lelkivilágodról. :D

2011. július 24., vasárnap 18:49

csabi1987 írta:
Nagyon jól néz ki a képeken az akváriumod! Élőbe meg biztos hogy még jobb.
Nem is láttam még 400as növényes aksit élőben. :D

Köszi Csabi, élőben sokkal szebb. ;)
Most nem nyírom a növényeket, had növögessenek a saját kedvükre.

2011. július 8., péntek 10:15
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 219 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Következő