Feleségem terhessége, az itthoni tevékenységek, majd a szülés, kórház és a fiúk mellett gyakorlatilag a kétheti vízcserén kívül semmire nincs/nem volt idom. Emiatt a medence maximális elhanyagolt képet festett (meg is szóltak itthon érte rendesen), de megérte, mert augusztus 3-án két fiú után megszületett a kislányunk, Léna:
A családi kitérő után pedig, lévén a HC hónapok óta csak dagadt, gondoltam egyet és likvidáltam.
szemből:
Aztán úgy voltam vele, hogy ha már a HC-t kivágtam, méltatlan lenne hozzám, hogy nem igazítom el rendesen az előteret:
Majd rájöttem, hogy adjuk meg az előtérnek azt a kevés fényt is, amit megérdemel, legalábbis élete hajnalán megkapott,
és kiszabadítottam a dekort a bolbitis fogságából:
Szóval bolbitis.
Kicsit becsapós a kép, mert ebben szoktam kifőzni a dekorokat, az edény úgy 30 literes:
A szekrény egyik ajtaja 45 cm:
Ez pedig durván 1 kg volt, és ez nem vicc!
itt sem látszik olyan nagynak/nehéznek:
Talán itt:
Az elején vigyázva csak az algás öreg leveleket vagdostam le, majd ezt meguntam és utána már csak arra ügyeltem, hogy
a friss hajtások megmaradjanak, úgy frissítettem fel a növényt. Ezt a darabot szétcincáltam, mint egy kiflit és újra felrögítettem a fára, de ezúttal teljesen a tuskó aljára. Szépen körbeöleli a bolbitis a gyökeret és mégis jut le fentről fény, nem fogja el az egészet ez a kis csöppég. Most eléggé hadvert állapotot mutat, kell neki minimálisan egy hónap, hogy újra megkapaszkodjon a fán, a levelek szépen a fény felé jó irányba forduljanak és leaplikálhassam róluk a kötöző drótot, mert ezt ugye mással nem lehetett rögzíteni. Még ezzel sem volt olyan egyszerű.
Szumma-szummárum, a bolbitis most akkora és annyi, mintha háttér stem lenne
, pedig így sem használtam fel mindet. Másra nevelem.
Amire viszont számítottam és sajnos bejött, hogy az agyagos talaj alja itt-ott már inkább vízzáró, nem hogy átjárja a víz, hanem több gyökeres növényem rettenetesen berohadt, befülledt. Tiszta Tisza fíling. Az ADA Malaya talaj sajátossága sajnos, kukázni kellene.
Ha a drótok kikerülnek és észhez tér az egész, majd teszek fel fotót mutiba, Timi pedig majd talál neki új nevet, ha már nem tudom a medencét kicserélni bizonytalan ideig.