Pontos idő: 2024. november 16., szombat 21:40

Hozzászólás a témához  [ 219 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Következő
 KáZé - 400 liter 
Szerző Üzenet

Bár az enyém lenne ennyire "lepusztult".
A fényár nagyon tuti.Én is éppen ezen gondolkozok, hogy a nagy aki fölött is HQI legyen.A hűtését viszont nem egyszerű ellátni, mert olyan akár egy katlan.
Én speciel nagy rajongója vagyok az akidnak.Már sok fotót láttam róla beleértve a verseny fotókat is.

2011. szeptember 22., csütörtök 21:46

Nábend Urak, itt Knott!

A tegnapi kapkodás után a mai napon már egész nap (10 óra) dübörög/dübörgött az új fény. 3 x 70 Watt, 5600 Kelvin. A világítás nekem bejövős (van, akinek nem a zsánere), a lakás a fényektől viszont olyan, mintha uszodában lennék.
Szekrényestől:
Kép

Ferdén:
Kép

Sokkal könnyebb fotózni, noha a gép sem és jelenleg a medence sem alkalmas arra, hogy képezzem, mert nagyon le van pusztulva.
Kép

Ezeket azért fotóztam, hogy hihető legyen, tényleg csúnyák a növények. A moha tiszta ecset:
Kép

A glosso itt-ott tápayaghiányos tüneteket mutat:
Kép

A microsorium is volt már szebb:
Kép

Ő a halálból lett visszahozva (ez az, Robi ;)):
Kép

Ez pedig a barklaya csemetém:
Kép

Beszt regárdz: Oliver

2011. szeptember 22., csütörtök 20:44

Az igen Zoli jól begyújtottál az akvárium fölé, majd véleményt írj a termékről :D :roll:
Most már napszemüveg nélkül nem lehet bemenni a szobába? 8-) :geek:

2011. szeptember 22., csütörtök 19:11

Ramen írta:
:shock: Az annya hétszázát neki. Micsoda fényár. :D Az akid még mindig nagyon szép. ;)

Köszi Ramen de sajnos most nagyon nem szép. Lehet elrettentésként teszek fel néhány algás képet. :(
Ezért is a változtatás, bízom benne, hogy a problémám megoldódik és újra erőre kap a medencém.
Jó hír, hogy a medence jobb eleje sokkal több fényt kap, mint eddig valaha, sőt szerintem a jobb hátsó traktus is talán fényesebb, de ezt majd a HM megmondja.

2011. szeptember 22., csütörtök 10:41

:shock: Az annya hétszázát neki. Micsoda fényár. :D Az akid még mindig nagyon szép. ;)

2011. szeptember 22., csütörtök 10:21
Profil Honlap

KaZe írta:
Eqinox írta:
Zoli!
Minek tudható be ez a világítás upgread?!
Lehet lassan megint el kéne látogatnom hozzátok?! :oops: ;) :D
Hehe, a csere indokolt volt, részint a fénycsöveim lényegesen többet mentek, mint 1 év és algatüneteim vannak, ami a fénynek ill. a fényerő hiányának tudható be, hát ezért volt a csere. Meg azért is, mert ez így nem melegíti úgy a vizet (noha a burkolat, istenesen felmelegszik), mint mondjuk tette a fénycső, ami kb 10 cm-re volt a vízfelszíntől.

Már azt hittem, hogy készülsz valamilyen változtatásra az akiban ... :oops:
Én így szoktam beadagolni az itthoniaknak, ha valamit változtatni akarok. Előbb elkezdek nézelődni a neten, ihlet- és ötletmerítés céljából, aztán elkezdem nyaggatni Párom, hogy neki ez így, meg úgy tetszik-e? Aztán valamit változtatok az akin (magát a medencét, a világítást vagy a szűrést ...) Aztán ezekre hivatkozva átépítem az akit. :oops: Jelenleg is ez a tendencia megy csak most még az ihletmerítés részénél tartok. :oops: :D 8-)

2011. szeptember 22., csütörtök 10:11

Eqinox írta:
Zoli!
Minek tudható be ez a világítás upgread?!
Lehet lassan megint el kéne látogatnom hozzátok?! :oops: ;) :D
Hehe, a csere indokolt volt, részint a fénycsöveim lényegesen többet mentek, mint 1 év és algatüneteim vannak, ami a fénynek ill. a fényerő hiányának tudható be, hát ezért volt a csere. Meg azért is, mert ez így nem melegíti úgy a vizet (noha a burkolat, istenesen felmelegszik), mint mondjuk tette a fénycső, ami kb 10 cm-re volt a vízfelszíntől.
Levinen írta:
Welcome to the club! ;) :)
Levi, miattad van, nálad láttam és "beleestem, mint vak tetőfedő".
atti76 írta:
N-dee írta:
Nyugi, csak viccőtem. 3x150W a 750 felett, akkor én nyerek, mert nekem 1x70W a 70l felett(ja és 30cm-s vízoszlopnál) :D

Csak szeretnél nyerni... Nálam 150 W van a 112 felett ;)
:mrgreen:
Fiúk, fiúk, nem itt verekedni. Majd elintzéitek tisztességesen Hódmezőn 22-én, miután berendeztük a medencét. Különben lehet, meg sincs Attinak a medence, csak mondja, mert még meg se mutatta, hogy néz ki üresen fával megtömve. ;)
SlyChocolate írta:
Tippelhetek?
Arany ásó? :D
Ui.
Grat az új világításhoz!
Köszi, és Tiéd a főnyeremény, noha (ezt) a sörikét én fogyasztottam el.
mardelboy írta:
Uhh grat ;) majd a villanyszámlásnak mutasd meg az akit hátha lekerekíti az árat :D
hát mit is mondjak. Eddig volt 324 watt a medece fölött, most lett 210 watt, de lényegesen másabb fényspektrummal és fényerővel. A villanyszámlát meg úgyis én fizetem, itt nem spórolhatok, így a család többi tagjával morgok, hogy ne hagyják már fölöslegesen égve a villanyokat. :lol:

2011. szeptember 22., csütörtök 8:10

Uhh grat ;) majd a villanyszámlásnak mutasd meg az akit hátha lekerekíti az árat :D

2011. szeptember 21., szerda 23:19

KaZe írta:
Nem mondhatom meg a sör márkáját, mert kimoderálnák. :lol:

Tippelhetek?
Arany ásó?
:D
Ui.
Grat az új világításhoz!

2011. szeptember 21., szerda 21:32

N-dee írta:
Nyugi, csak viccőtem. 3x150W a 750 felett, akkor én nyerek, mert nekem 1x70W a 70l felett(ja és 30cm-s vízoszlopnál) :D

Csak szeretnél nyerni... Nálam 150 W van a 112 felett ;)
:mrgreen:

2011. szeptember 21., szerda 21:22
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 219 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Következő