Sziasztok
Eléggé régen felhagytam a fórumozással főként az idő hiánya miatt, de ma valahogy ez a szép, tavaszi idő meghozta a kedvemet. Úgy gondoltam, hogy akkor kezdeném az aktuális akváriumom naplójával. Mivel most nagyjából 5 hónapos a kicsi, így az első bejegyzéseket a kezdetektől fognak szólni és haladok a jelen korig, persze azért tömörített formában.
Nyilván nagy titkot nem árulok el senkinek azzal, hogy eddig high-tech vonalat követtem. Nagyon szerettem, de a rengeteg öröm mellett sok olyan tényező volt, ami ugyanakkor a dolog hátrányát is jelentette. Említettem, hogy számomra az idő a legszűkebb keresztmetszet, így olyan akváriumot szerettem volna csinálni, ami egy kicsit több időt hagy nekem a hétköznapban és ugyanakkor a szoba dísze maradhat. Úgy döntöttem, hogy mostantól kezdve megpróbálok a low-tech vonalból kihozni amit csak lehet. Bár Valójában nem adtam sok esélyt a régihez hasonló szintnek, de ahogy teltek a hónapok és fejlődött az akvárium, egyre nagyobb kedvet kaptam az egészhez. A mai nappal azt mondhatom, hogy az akvárium hozta a részemről elvárt szintet és minden bizonytalanság ami kezdetekben volt, eloszlott. Sikerült az akváriumot stabillá tenni, nem igényel túl sok törődést, időt és lekövethetően fejlődik. Ez utóbbi tulajdonságok tapasztalataim szerint szinte lehetetlen egy hi-tech akváriumnál, ahol minden fel van pörgetve, ahol a jó és rossz folyamatok pillanatok alatt lejátszódnak. Az is ismeretes volt, hogy a növények 80% (hasra ütés) low akváriumokban is jól tarthatók így egy szép paletta marad amiből azért lehet választani. Terveim szerint évente szeretném újrarendezni az akváriumot és törekedni újabb és újabb tapasztalatok megszerzésében ezen a fronton is.
Egyenlőre ennyi, hamarosan folyt. köv.
Levinen