|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:45
|
Szerző |
Üzenet |
Levinen
|
stevbig írta: Nagyon hangulatos, igazi zöld!! Köszönöm szépen
|
2016. május 8., vasárnap 20:15 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon hangulatos, igazi zöld!!
|
2016. május 6., péntek 19:12 |
|
|
Levinen
|
Köszi HUGO!
|
2016. május 6., péntek 16:16 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon szuper akvárium! Pontjaim jó helyre mentek! Itt is gratula Levi!
_________________ Pé.Zoli
|
2016. május 6., péntek 15:38 |
|
|
Levinen
|
rigoszabi írta: Nagyon szép akvárium! A sügér nem bántja a garnikat? Hogy boldogulsz ennyi fénnyel co2 nélkül? De biztos van olyan garni akit bántottak és így elfogyott, de lévén, hogy az RC egy igen szapora faj, mindig van utánpótlás. Van hova elbújni és amelyik így eléri a kritikus méretet, az már évezheti az életet. Ez olyan természetes szelekció. Az indításkor 8 órát ment és az algásodásnak feltételezhetően ez volt az egyik oka. Visszavettem 6 órára és így már nincs gond. Carbo adagolás megy napi szinten!
|
2016. május 6., péntek 14:01 |
|
|
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Nagyon szép akvárium! A sügér nem bántja a garnikat? Hogy boldogulsz ennyi fénnyel co2 nélkül?
|
2016. május 6., péntek 13:39 |
|
|
Levinen
|
|
2016. május 6., péntek 10:34 |
|
|
Levinen
|
Az indítás után kb. egy hónappal elkezdett algásodni az akvárium, de úgy, hogy gyakorlatilag mindent elfedett. Sajnos nem tudtam simán átállni a hi-tech akváriumról a low-techre (több év szünet volt), így elkövettem alaphibákat, melyek a túl nagy algásodáshoz vezettek. Az előző akváriumnál a co2 adagolás mellett teljesen normális volt, hogy a HQI izzók napi nyolc órát mentek, mindenféle probléma nélkül. Akkor a növények fel voltak pörgetve és bírták a tempót. Itt az alacsonyabb egyéb körülmények mellett nem volt kérdés így utólag, hogy a felesleges fényt kik fogják hasznosítani. Arról nem is beszélve, hogy az elejétől egy viszonylag magas szintű tápanyag injektálást folytattam, ami megint csak kedvezett az algáknak. Ez az algás egy hónap elég borús volt, de azért volt némi színfoltja az időszaknak. Szerencsére az Apisto párom nem csinált az algából elvi ügyet, így kétszer is megajándékozott engem apró jövevényekkel. Alga sokk, sok alga Anyuka és a kicsik Életrevaló A büszke apa keresztbe lenyelt egy garnélát[/quote]
|
2016. április 15., péntek 15:30 |
|
|
Levinen
|
Itt egy törlést kérnék!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Levinen 2016. április 15., péntek 15:31-kor.
|
2016. április 15., péntek 15:29 |
|
|
Levinen
|
dexkill írta: Szép munka! A falazás tetszik. A lakások minősítésén felnevettem Nekem is ez a gondom. Városi minimál stílus... pff A lámpáról írhatnál részletesebben is. Milyen anyag, hol vetted, hogyan történt az ívre hajlítása? Honnét vannak a fényvetők a csövek mögött? Köszi előre is! Köszi! Hát az a helyzet, hogy egy régebbi akvarista barátomnak voltak olyan lehetőségei, hogy az üzemben ahol dolgozott, meg tudta szerezni a szükséges anyagokat és a kivitelezést is meg tudta oldani. Én gyakorlatilag csak a tölteléket vettem meg hozzá, mint a lámpatestek, a hozzájuk tartozó előtéteket, izzók, stb. A csövek mögött lévő fényvetők akvariszikai cég által gyártott darabok, talán Sera ha jól emlékszem.
|
2016. április 15., péntek 14:54 |
|
|