|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:38
|
怪獣 - Japán szörny 54 literben
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Nagyon ígéretes , de nem kellene nagyon tömöttnek lennie a fán a növényeknek , mert elvész a kecsessége , elvész a kompozíció . Köszönöm szépen! Már nem tervezem tovább növelni a növény állományt, illetve a mohákat is ritkítom majd, mert most nagyon túlnőtték magukat. Érzem én is, hogy így sok. iPhone 6S-ről küldve a Tapatalk segítségével
2016. június 28., kedd 20:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon ígéretes , de nem kellene nagyon tömöttnek lennie a fán a növényeknek , mert elvész a kecsessége , elvész a kompozíció .
2016. június 28., kedd 20:08 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: Tegnap kaptam egy csomagot Keszalvo barátomtól, a Yakushima utolsó maradéka volt benne. Ezen kívül pedig egy szóda/sörcsap reduktort is kaptam egy másik kedves akvakertésztől (azt hiszem, hogy ezen a fórumon nincs fent), így más minden adott a nagynyomású rendszerre váltáshoz. Ezért a hamarosan szükségtelenné váló citromsavas rendszert nagyon szívesen odaadom bárkinek, akinek jó szolgálatot tehet. A "szett" tartalma 2db kupak, nyomásmérő óra, Y idom 2db visszacsapó szeleppel, valamint a gyári tűszeleppel, amit érdemes lecserélni egy fémházasra. A csövezését szintén érdemes cserélni, biztos ami biztos alapon. Jár hozzá 1, talán 2 töltetnyi szódabikarbóna és citromsav, valamint 2db kínai üveg difi. Bárkinek szívesen odaadom, de annak örülnék a legjobban, ha olyan helyre kerülne, ahol tényleg szükség van rá, cserébe pedig rendszeres napló vezetést kérnék csak. Na végre megoldódni látszik a Co2 problémád . Igazán nagyszerű a felajánlásod . Igen, egy álom válik valóra vele! Azok után, hogy én is ajándékba kaptam a palackot és a reduktort, ez a legkevesebb. Remélem, hogy meglesz a gazdája, mert egyébként engem jól kiszolgált, igaz voltak gondjaim, de azok főleg az odafigyelés hiányából adódtak, mert mióta megszületett a kisfiam, a figyelmem és szabadidőm javát ő kapja. Apropó, ha már itt vagyok, akkor legyen egy kis frissítés is: Ma kifőztem a Keszalvotól kapott fák közül a kiszemelt darabokat, bemoháztam - amit kellett - és bekerültek az akváriumba egy kis staurogyne repens, microsorum needle leaf, fissidens, meg némi riccardia kíséretében. Még lehet hogy kerül be egy kisebb ág a bal hátsó részbe, de egyelőre megnézem, hogy mit mutat így. A ludwigia kezd meglódulni, hamarosan toppolnom kell, de a valisneria még nem nagyon moccan, amin kicsit meglepődtem... A mohákat is lassan reguláznom kell. Jövő héten az algák kapják majd a carbot minden nap, remélem sikerül eltüntetni mindet! Most ilyen az összkép, úgy érzem, hogy sikerül (rengeteg segítséggel!!!) szisztematikusan finomítgatnom és lassan kezd beérni a munkám és főleg a türelmem gyümölcse:
2016. június 28., kedd 20:04 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: Tegnap kaptam egy csomagot Keszalvo barátomtól, a Yakushima utolsó maradéka volt benne. Ezen kívül pedig egy szóda/sörcsap reduktort is kaptam egy másik kedves akvakertésztől (azt hiszem, hogy ezen a fórumon nincs fent), így más minden adott a nagynyomású rendszerre váltáshoz. Ezért a hamarosan szükségtelenné váló citromsavas rendszert nagyon szívesen odaadom bárkinek, akinek jó szolgálatot tehet. A "szett" tartalma 2db kupak, nyomásmérő óra, Y idom 2db visszacsapó szeleppel, valamint a gyári tűszeleppel, amit érdemes lecserélni egy fémházasra. A csövezését szintén érdemes cserélni, biztos ami biztos alapon. Jár hozzá 1, talán 2 töltetnyi szódabikarbóna és citromsav, valamint 2db kínai üveg difi. Bárkinek szívesen odaadom, de annak örülnék a legjobban, ha olyan helyre kerülne, ahol tényleg szükség van rá, cserébe pedig rendszeres napló vezetést kérnék csak. Na végre megoldódni látszik a Co2 problémád . Igazán nagyszerű a felajánlásod .
2016. június 28., kedd 19:39 |
|
|
Molroth
|
Tegnap kaptam egy csomagot Keszalvo barátomtól, a Yakushima utolsó maradéka volt benne. Ezen kívül pedig egy szóda/sörcsap reduktort is kaptam egy másik kedves akvakertésztől (azt hiszem, hogy ezen a fórumon nincs fent), így más minden adott a nagynyomású rendszerre váltáshoz. Ezért a hamarosan szükségtelenné váló citromsavas rendszert nagyon szívesen odaadom bárkinek, akinek jó szolgálatot tehet. A "szett" tartalma 2db kupak, nyomásmérő óra, Y idom 2db visszacsapó szeleppel, valamint a gyári tűszeleppel, amit érdemes lecserélni egy fémházasra. A csövezését szintén érdemes cserélni, biztos ami biztos alapon. Jár hozzá 1, talán 2 töltetnyi szódabikarbóna és citromsav, valamint 2db kínai üveg difi. Bárkinek szívesen odaadom, de annak örülnék a legjobban, ha olyan helyre kerülne, ahol tényleg szükség van rá, cserébe pedig rendszeres napló vezetést kérnék csak.
2016. június 28., kedd 9:14 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Dupla big like...keszalvó sporinak és persze az akinak is...alakulsz szépen..
|
2016. június 19., vasárnap 19:57 |
|
|
Molroth
|
2016. június 19., vasárnap 19:37 |
|
|
Molroth
|
A mérleg: -2 amano és 1RC. Szerencsére a többiek már rendben vannak, Mr Anci is, pedig nagyon oda volt tegnap este.. És akkor pár kép az akváról, a lakóiról és az algahelyzetről, hogy olyan is legyen, ne csak a viszonylag (mihez képest, ugye... ) jó kondit mutassam meg: Az otromba technikáért és a tükröződésért bocsi! Totál Azt hiszem jó úton halad a BBA pusztulása, sokkoló kép következik! Leső anci Az egyik amano nagy munkában: Amikor a piros szín is jól jön
2016. június 16., csütörtök 16:58 |
|
|
Molroth
|
Tegnap egy kedves akvakertész házaspárnak köszönhetően bekerült az akvába egy kis Vallisneria sp. natans a bal oldalra. Egyelőre még nem látszik nagyon, de gondolom majd beindul és akkor meg lehet az lesz a baj. Jobb oldalra pedig egy kis bokrocska Ludwigia Palustris. Lehet, hogy őt megpróbálom kb ilyen alacsonyan tartani, szerintem dobott mindkét növény az összképen. De sajnos jutott bosszúság is... Mikor hazaértem, azt láttam, hogy a dc sárga, az anci gerelyként áll ki a kövek közül, a garnélák meg az aljzaton agonizálnak. Megugrott a nyomás a citromsavasban ettől megugrott a bubiszám is és okádta a co2-t az atomizer. Sajna a reduktorra még egy kicsit várnom kell, ezért nem állítom be a palackot, pedig már a trafó is megérkezett a mágnesszelephez. Még két hétig tuti nem lesz semmi a reduktorból, de gondolkozom, hogy ez a két hét co2 nélkül fog menni. Remélhetőleg sikerült gyorsan cselekednem, egyből belőttem a légpumpát, lilyt kiemeltem, és a vergődő garnikat+ancit gyorsan bedobtam egy kis vödör friss csapvízbe, aztán egy nagy vízcserét is csináltam. Még jó, hogy már nem akartam hozzányúlni a héten az akvához. Ahogy elnéztem este ill. ma hajnalban, a Sokarcú Isten "csak" egy amanot és 1-2 rc-t szólított magához, és remélem ez így is marad... Hétvégén meglátogat keszalvo Viktor barátom is, úgyhogy a hardscape is kap majd egy kis turbózást. Nagyon örülnék neki, ha a júliust sikerülne problémamentesen abszolválni, és talán még egy versenyfotó is készülhetne az akváról.
2016. június 16., csütörtök 7:32 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Molroth írta: JANNUS333 írta: A dekorhomokot pedig kizárnám...kivéve ha nem frissen lapátoltad át valamely más akibol... ...vaggyyyy...az üvegszetben lapult... A dekorhomok már a start óta bent van. Az ista shrimp soil most került be 1-2 hónapja. Végűl is mindegy...de vadászd le mindenképp..!!! Tölts le aplikáciot.. (Hunted csigusz)..v.mi kajával csald elő...én láttam mit művelt Papónál... iPhone 6S-ről küldve a Tapatalk segítségével
|
2016. június 14., kedd 21:30 |
|
|