|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:49
|
怪獣 - Japán szörny 54 literben
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon kíváncsi vagyok rá technika nélkül .. így mintha billenne az egész jobbra .
2016. július 11., hétfő 20:01 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Megejtettem a heti rendes karbantartást egy kis csúszással, mert a hétvégén sikerült elvágnom az egyik ujjam. Egyúttal a perlont is újra cseréltem, és a szűrő is kapott egy kis tuningot: A fejegység befolyó ágába applikáltam egy 13-16-os szűrőcsövet, hogy véletlenül se jöjjön visszafelé a lefelé tartó víz. Köszi az ötletet @Victor ! A legutóbbi nyírás kissé megviselte a ludwigiát, remélem, rendbe jön. És sajnos még mindig van alga. Hát ez akkor lesz fotózható a hónap végéig, ha valami csoda történik... Lőttem pár képet, főleg a szerkesztési beállításokat próbálgattam. Holnapra, ha letisztul, lehet, hogy kiveszem a technikát is! Íme: 2016.07.11. by Laci Sziládi, on Flickr 2016.07.11. by Laci Sziládi, on Flickr 2016.07.11. by Laci Sziládi, on Flickr 2016.07.11. by Laci Sziládi, on Flickr Köszi, hogy benéztél!
2016. július 11., hétfő 19:30 |
|
|
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Na, akkor el fog az fogyni!
|
2016. július 3., vasárnap 10:39 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
rigoszabi írta: Állítólag a bevörösödö (elhalt) BBA-t a sziámi algázó és az amano garnéla van, hogy elfogyasztja. Hát sziámit ezért nem fogok venni. Az amanok meg úgy tapasztaltam, hogy a frissen carbozott bba-t szeretik a leginkább. De ez igaz kb sz összes garnira, a frissen carbozott részeket a szűrő indítása után egyből ellepik.
2016. július 3., vasárnap 9:05 |
|
|
rigoszabi
|
Állítólag a bevörösödö (elhalt) BBA-t a sziámi algázó és az amano garnéla van, hogy elfogyasztja.
|
2016. július 3., vasárnap 9:03 |
|
|
Molroth
|
Tegnap beüzemeltem a nagynyomásút! Még egyszer nagy köszönet illeti kmisi-t a palackért! Fotóval nem dokumentáltam az eseményt, nem volt nagy művelet. A palackot hozzá rögzítettem az akvárium melletti TV állványhoz 2db tépőzáras pánttal, rácsavaroztam a reduktort, rácsatlakoztattam a tűszelepet, aztán rákötöttem a co2 csövet, ami a citromsavasról jött eddig. A mágnesszelephez még nem találtam megfelelő tápot. Eldurran az agyam és rendelek egy wyin-t. Aztán jött a palack nyitása a csappal. Mit mondjak... Tudom, hogy a magas nyomás nem játék, szóval kicsit fostam, hogy mi lesz, de csak annyi történt, hogy a visszacsapó szelepről levágta a csövet a nyomás, mert rossz felé tekertem a reduktoron a munka nyomás szabályozó csavart, és 5 bar ment rá a rendszerre! Ezt beállítottam 1,8 barra, meg a tűszelepet 20 bpm-re, azóta is megy, mint az óramű! Elkezdtem a napi célzott carbos kezelést is, remélem, hogy a héten sikerül felszámolnom a bba állományt. Szépen bevörösödött egy hónap alatt, de nem nagyon akar eltűnni, viszont nem is gyarapodik, az már jó jel!
2016. július 3., vasárnap 8:52 |
|
|
Molroth
|
rigoszabi írta: Kicsit tényleg kezd burjánzni, de én ebben a hónapban is erre szavaztam. Nagyon tetszik!
(Küldtem PÜ-ben egy kér(d)ést!) Köszönöm szépen!
2016. június 30., csütörtök 6:24 |
|
|
rigoszabi
|
Kicsit tényleg kezd burjánzni, de én ebben a hónapban is erre szavaztam. Nagyon tetszik!
(Küldtem PÜ-ben egy kér(d)ést!)
|
2016. június 29., szerda 20:02 |
|
|
Molroth
|
JANNUS333 írta: A szőrnyed felvette gyönyörű köntösét és jól áll neki nagyon...Gratula, egyre jobb és jobb...illetve utólag is boldog nevednapját..!! Köszönöm szépen! A lépet nézve nekem csak egy gondom van: kellene egy 5-10 centivel magasabb üveg! iPhone 6S-ről küldve a Tapatalk segítségével
2016. június 28., kedd 20:28 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
A szőrnyed felvette gyönyörű köntösét és jól áll neki nagyon...Gratula, egyre jobb és jobb...illetve utólag is boldog nevednapját..!!
|
2016. június 28., kedd 20:26 |
|
|