|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 6:49
|
怪獣 - Japán szörny 54 literben
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
pit975 írta: Adja nagyon, mindenből annyi van az akvába amennyi kell , se több se kevesebb! Köszi szépen! iPhone 6S-ről küldve a Tapatalk segítségével
2016. augusztus 14., vasárnap 16:35 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Adja nagyon, mindenből annyi van az akvába amennyi kell , se több se kevesebb!
|
2016. augusztus 14., vasárnap 16:11 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Kicsit elengedtem a gyeplőt, mert két hétig nem volt vízcsere... Talán tudat alatt más úgy voltam vele, hogy úgyis jobban hozzá akarok majd nyúlni. Hát ma ejtettem is egy jó nagy karbantartást. Lekapartam a kevés algát az üvegről, tényleg csak pár helyen volt egy kevéske. Megtéptem a weepinget, a felesleg kb fél liternyi lett, amit újra is kötöztem. A bal kis ágról leszedtem a rajta lévő keveréket és ment a helyére a weeping. Ezen kívül még betettem a @keszalvo Viktortól kapott rőzséből két ágat. Egyet bal hátra, hogy egy kicsit nagyobb mélysége legyen a dolognak - remélem sikerült... A másik kis darabbal a jobb hátsó, rövid ágat hosszabbítottam meg. Mindegyikre ment a weeping, el is fogyott a kis vödörnyi... Lent a kövek közé a fa tövéhez christmast nyomkodtam be, és egy kőre kötöztem egy kevés flame mohát szaporítás miatt. Ez elsúvasztottam a fára hátra, hogy ne látszódjon. Felnyitottam a szűrőt is, érett volt már a perlon a cserére. Anno szűrő tuning csanánt a fejegység befolyó részére belenyomtam egy rövid szűrő csövet, ami leér az ülepítőig, de a rekeszeket azóta nem tisztítottam. Most azt is megejtettem. Így készülök az EAPLC-re és AGA-ra: Papó, így is dől még a fa? 2016.08.14. by Laci Sziládi, on Flickr 2016.08.14. by Laci Sziládi, on Flickr Köszi, hogy benéztél!
2016. augusztus 14., vasárnap 13:13 |
|
|
Molroth
|
Ma bekerült a meglévőek mellé még 9db zöld és egy darab vörös neon. Egyből előkerült a susnyásban rejtőző banda. És szerintem kitalálja mindenki, hogy ki lett a csapatkapitány. Ketten kicsit viharvertek, de remélem, hogy majd itt rendbe jönnek. Szóval újra élet költözött az akvába, szépen beússzák a nyílt tereket. Az anci azért néha odalegyez nekik, amitől még picit szétrebbennek, de majd megszokják a morgós öreglányt. A hétvégén kicsit hozzányúlok majd a fához, és a mohákat is rendbe kapom kicsit, mert megint nagyon bedurrantak. Kicsit a stemeket is megzabolázom majd. Szerintem az IIAC-ra küldött képet küldöm az AGA-ra, mert nem hiszem, hogy két hét alatt összeáll az elképzelésem, de az EAPLC-ra már szeretnék egy másik fotót lőni.
2016. augusztus 9., kedd 17:43 |
|
|
Molroth
|
JANNUS333 írta: Molroth írta: JANNUS333 írta: Na igen...a szilo az nem szép...gondolom amikor készűlt az aki nem gondoltad hogy egyszer zavarni fog... A másik kérdésem... Az hogy a víz nem látszik azt még lenyelem..hogy kristálytiszta... De az aki üvegét sem lehet selyteni hogy van...csak egyszerűen makulátlan tiszta vagy utómunla eredménye? Az akváriumot anno szettben vettem, egy Juwel Koral 60-as aki, tehát sajnos gyárilag ilyen. amikor megvettem, még nem is tudtam, hogy létezik növényes akvarisztika. De már érik a cseréje, puhítgatom a feleségem, hogy lassan cserélni kell egy újra. Amellett, hogy a fekete sziló is csúnya, a 30-as magasságot is kevésnek érzem. A víz azért tiszta, mert késő délután fotóztam, és délelőtt csináltam egy 80%-os vízcserét. Purigen nincs, a perlon kb 2 hetes, szóval semmi extra. Az akvárium üveg pedig tiszta. Eleve nem szokott nagyon algás lenni, de pengés algakaparóval heti 1-2x rendbe rakom, a sarkokat és a nehezen hozzáférhető részeket fogkefével, a tetején a vízkövet pedig dörzsikés szivaccsal tisztítom. Szóval semmi extra, csak normál karbantartás. Idelye lesz megpuhítani az asszonyt ...műalkotásaid megérdemelnek egy szebb keretet... Vond egy kicsit bele a dolgokba...akkor biztos engedékenyebb lesz...hajrá.. Hát, így lassan kb 2-3 héttel a második baba érkezése előtt még magamat is nehezen tudom bele vonni. De köszi a szép szavakat.
2016. augusztus 1., hétfő 14:18 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Molroth írta: JANNUS333 írta: Na igen...a szilo az nem szép...gondolom amikor készűlt az aki nem gondoltad hogy egyszer zavarni fog... A másik kérdésem... Az hogy a víz nem látszik azt még lenyelem..hogy kristálytiszta... De az aki üvegét sem lehet selyteni hogy van...csak egyszerűen makulátlan tiszta vagy utómunla eredménye? Az akváriumot anno szettben vettem, egy Juwel Koral 60-as aki, tehát sajnos gyárilag ilyen. amikor megvettem, még nem is tudtam, hogy létezik növényes akvarisztika. De már érik a cseréje, puhítgatom a feleségem, hogy lassan cserélni kell egy újra. Amellett, hogy a fekete sziló is csúnya, a 30-as magasságot is kevésnek érzem. A víz azért tiszta, mert késő délután fotóztam, és délelőtt csináltam egy 80%-os vízcserét. Purigen nincs, a perlon kb 2 hetes, szóval semmi extra. Az akvárium üveg pedig tiszta. Eleve nem szokott nagyon algás lenni, de pengés algakaparóval heti 1-2x rendbe rakom, a sarkokat és a nehezen hozzáférhető részeket fogkefével, a tetején a vízkövet pedig dörzsikés szivaccsal tisztítom. Szóval semmi extra, csak normál karbantartás. Idelye lesz megpuhítani az asszonyt ...műalkotásaid megérdemelnek egy szebb keretet... Vond egy kicsit bele a dolgokba...akkor biztos engedékenyebb lesz...hajrá..
|
2016. augusztus 1., hétfő 13:04 |
|
|
Molroth
|
JANNUS333 írta: Na igen...a szilo az nem szép...gondolom amikor készűlt az aki nem gondoltad hogy egyszer zavarni fog... A másik kérdésem... Az hogy a víz nem látszik azt még lenyelem..hogy kristálytiszta... De az aki üvegét sem lehet selyteni hogy van...csak egyszerűen makulátlan tiszta vagy utómunla eredménye? Az akváriumot anno szettben vettem, egy Juwel Koral 60-as aki, tehát sajnos gyárilag ilyen. amikor megvettem, még nem is tudtam, hogy létezik növényes akvarisztika. De már érik a cseréje, puhítgatom a feleségem, hogy lassan cserélni kell egy újra. Amellett, hogy a fekete sziló is csúnya, a 30-as magasságot is kevésnek érzem. A víz azért tiszta, mert késő délután fotóztam, és délelőtt csináltam egy 80%-os vízcserét. Purigen nincs, a perlon kb 2 hetes, szóval semmi extra. Az akvárium üveg pedig tiszta. Eleve nem szokott nagyon algás lenni, de pengés algakaparóval heti 1-2x rendbe rakom, a sarkokat és a nehezen hozzáférhető részeket fogkefével, a tetején a vízkövet pedig dörzsikés szivaccsal tisztítom. Szóval semmi extra, csak normál karbantartás.
2016. augusztus 1., hétfő 9:48 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Molroth írta: JANNUS333 írta: Esetleg még a záridőt növeld a mélységgel akkor nem kell magas iso..illetve vannak fecsatolható obik...van meg lehetőség dögivel... Igazából úgy vagyok vele, hogy megelégszem ezzel a minőséggel. szerintem bőven vállalható. Ha nagyon extra képek kellenének, akkor inkább megkérek valakit, akinek van rendes fotós felszerelése és jó gépe+tudása, hogy fotózza be nekem az akvát, ahogy keszalvo Viktor barátom is csinálja. De amíg ez a csúnya fekete sziló bele rondít a képbe, addig ezen nem nagyon agyalok. Na igen...a szilo az nem szép...gondolom amikor készűlt az aki nem gondoltad hogy egyszer zavarni fog... A másik kérdésem... Az hogy a víz nem látszik azt még lenyelem..hogy kristálytiszta... De az aki üvegét sem lehet selyteni hogy van...csak egyszerűen makulátlan tiszta vagy utómunla eredménye?
|
2016. augusztus 1., hétfő 9:24 |
|
|
Molroth
|
JANNUS333 írta: Esetleg még a záridőt növeld a mélységgel akkor nem kell magas iso..illetve vannak fecsatolható obik...van meg lehetőség dögivel... Igazából úgy vagyok vele, hogy megelégszem ezzel a minőséggel. szerintem bőven vállalható. Ha nagyon extra képek kellenének, akkor inkább megkérek valakit, akinek van rendes fotós felszerelése és jó gépe+tudása, hogy fotózza be nekem az akvát, ahogy keszalvo Viktor barátom is csinálja. De amíg ez a csúnya fekete sziló bele rondít a képbe, addig ezen nem nagyon agyalok.
2016. augusztus 1., hétfő 8:57 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Esetleg még a záridőt növeld a mélységgel akkor nem kell magas iso..illetve vannak fecsatolható obik...van meg lehetőség dögivel...
|
2016. augusztus 1., hétfő 7:46 |
|
|