Ma megejtettem egy nagy karbantartást, megint 2 hét után... :p Remélem, hogy legalább ezeket a közöket tudom majd tartani...
A bucklat kicsit szétszedegettem, mert nagyon elkanászodtak.
[USER=3984]@keszalvo[/USER] Viktor, amit hoztál, már kb háromszor akkorára nőtt legalább.
Lassan felveszek rendelést rájuk. :p
Hátul a potamogeton gayi-t jól megritkítottam, mert teljesen megette a ludwigiát. :S Egy nyeszlett tő maradt.
De csodák csodájára, a nagy masszában találtam egy szép szál indicát is.
A hülye valisneria is a gayi felé kezdett terjeszkedni... azokat a satnya elnyomott hajtásokat is kigyomláltam. De a másik oldalon, ahová eredetileg ültettem, ott meg vörösödnek a régi levelek... gondolom ez az elhalás jele lehet. Sajnos jól megkavartam az aljzatot, de már kezd letisztulni, meg elég nagy vízcsere volt, szóval remélem, nem lesz gáz... Egy kicsi aljzat utántöltést is csináltam, hogy ne a frissen felkavart cucc legyen legfelül. A bal hátra nemrég berakott ágon kicsit igazítottam.. barátkozok vele, de lehet, hogy kiveszem majd. A kövek közé még ment egy kevés moha, egy kis anubias petite, és a szétdarabolt buce. Ezek nagyon komázzák azokat az árnyékos részeket.
JA, és majdnem kimaradt a lényeg!
A [url='https://www.facebook.com/groups/1648338108821565/']High Tech Aqua kertészet[/url] Fb csoportban megnyere az akvárium a hónap akváriuma címet, a díj pedig nem más, mint egy 500 ml-es GA mic/mac! Pont jókor jön, mert kezdek kifogyni a növénytápból, és úgy érzem, hogy most kell a növényeknek a kraft rendesen, mert nagyon bedurrantak. Kíváncsi vagyok, mit fognak majd szólni hozzá a növények.
Ezúton is köszönöm aki nyomott egy tetsziket az akvára.
És közben már tervben van a következő scape is. Megvan az inspiráció, a kiinduló darab a hardscape-hez. Már csak egy új akvárium, még több hasonló fadarab, valami pofás kövek kellenek, és jó sok idő!
Szerintem év végére várható a rescape, ha nem döntök úgy, hogy ezt a jelenlegit alakítom át...
Ja és ha már ennyi gratuláció után megmutatom az úgy családtagot.
(Sajnos rendes méretben még nem kaptuk meg a képeket.)