|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:36
|
Szerző |
Üzenet |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Molroth írta: Nagyon szépen fejlődik! Hamarosan vastag gyeped lesz, kezdheted fenni az ollót! Kíváncsi vagyok, hogy majd, ha már beállsz a heti vízcserékre, akkor mennyit fog emelni majd a keménységen egy hét alatt a seiryu. Alga fronton szerintem a következő 1-2 hónap lesz a kritikus, legalábbis nálam az első 2-3 hétben mindig algamentes voltam. Amit tudok, hogy ilyen köves, stem nélküli akváriumoknál a zöld por szokott előjönni, de remélem, hogy téged elkerül! Talán a pilács is rátesz majd egy lapáttal, hogy ne jöjjön elő nálad. Köszi szépen. Szinte egyes helyeken már most is lehetne vágni olyan vastagon egymásra nőttek.Algákat én is várom, de remélem hogy nem fog megérkezni
|
2015. február 10., kedd 10:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Akár be is nevezhetted volna amilyen gyorsan fejlődött . Semmi alga , ahogy elő van írva .. De akkor miért váltottál tápot ? Mivel nem vagy elégedett ?
2015. február 10., kedd 8:40 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
pit975 írta: Sziasztok. Tegnap volt 2 hetes az akvárium, azt hittem a stemek hiánya miatt sokkal nehezebb dolgom lesz az iwagumival de szerencsére semmi probléma nincs idáig. 6 órát világítok a hqi-val, a napokban szeretném megemelni a világítási időt 7 órára. Tápozással áttértem a GA mikro/makrora tegnaptól ez megy, kiváncsi leszek a fejleményekre. Beruháztam egy TDS mérőre, nagyon kényelmes használni, 120-as volt a tds az akvába pedig a lenézett neptunos csepp tesztel méregettem, meg izre és szagra mégis ideális volt, büszke voltam magamra 3 képet hoztam ismét az össze hasonlítás miatt az ada hqi gren izzó szkeptikusoknak (SlyChocolate) Szerintem nagyon szépen fejlődik minden benne. Feltöltés után. Egy hetesen. És a tegnapi állapot. Nagyon szépen fejlődik! Hamarosan vastag gyeped lesz, kezdheted fenni az ollót! Kíváncsi vagyok, hogy majd, ha már beállsz a heti vízcserékre, akkor mennyit fog emelni majd a keménységen egy hét alatt a seiryu. Alga fronton szerintem a következő 1-2 hónap lesz a kritikus, legalábbis nálam az első 2-3 hétben mindig algamentes voltam. Amit tudok, hogy ilyen köves, stem nélküli akváriumoknál a zöld por szokott előjönni, de remélem, hogy téged elkerül! Talán a pilács is rátesz majd egy lapáttal, hogy ne jöjjön elő nálad.
2015. február 10., kedd 8:07 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Sziasztok. Tegnap volt 2 hetes az akvárium, azt hittem a stemek hiánya miatt sokkal nehezebb dolgom lesz az iwagumival de szerencsére semmi probléma nincs idáig. 6 órát világítok a hqi-val, a napokban szeretném megemelni a világítási időt 7 órára. Tápozással áttértem a GA mikro/makrora tegnaptól ez megy, kiváncsi leszek a fejleményekre. Beruháztam egy TDS mérőre, nagyon kényelmes használni, 120-as volt a tds az akvába pedig a lenézett neptunos csepp tesztel méregettem, meg izre és szagra mégis ideális volt, büszke voltam magamra 3 képet hoztam ismét az össze hasonlítás miatt az ada hqi gren izzó szkeptikusoknak (SlyChocolate) Szerintem nagyon szépen fejlődik minden benne. Feltöltés után. Egy hetesen. És a tegnapi állapot.
|
2015. február 10., kedd 5:56 |
|
|
pit975
|
Ma egy hetes az akva. Hoztam nektek egy friss fotót. Egy hete... Ma esti kép..
|
2015. február 2., hétfő 20:05 |
|
|
pit975
|
SlyChocolate írta: Ez így ahogy van tökéletes. De! Ennek a képnek (és ezt most nézd el nekem) nem akvarista hanem villanyász szemmel nézve egy baja van. De nem is írom mert úgy is tudod... Köszi szépen. Héten minden nap cseréltem a víz 50%-át, jövőhéten áttérek a 2 napi vízcserére, rákokat, halakat folyamatosan rakom át, elkapok 1-1-et és landolnak a nagyobb medencében, azonnal birtokba veszik szemmel láthatóan élvezik a nagyobb helyet. A lakók most 2 anci, 3sziámi algázó, 8 fantom lazac, 3 vörös neon ( veteránok), 3 black molli(nálam születtek),1 guppi(kaptam az unoka öcsémtől Egyébként ez a kislányom kedvence , kb 20rc. Egyenlőre ennyi lakója van az akvának. 20db amandát a héten pakolom át, és akkor teljesen meg szűnik a 60 literes. Erős világítás miatt a mc rendesen meghasalt és szemmel láthatóan a talajon kezdett el kúszni,alga egyenlőre még nyomokban sincs (kopp kopp). Tápozás csak a Garden mikró megy napi 8 ml. 16h-22 h-ig megy a fény. Köszi hogy benéztél.
|
2015. február 1., vasárnap 8:55 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Közben próbálgatom a fotó masina beállításait, eddig ez a legjobb kép az ada nag fényre. Szerintetek, jó lett? Ez így ahogy van tökéletes. De! Ennek a képnek (és ezt most nézd el nekem) nem akvarista hanem villanyász szemmel nézve egy baja van. De nem is írom mert úgy is tudod...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. január 31., szombat 21:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
pit975 írta: Ez már nagyon hasonlít az általam látott valós képhez, amit élőben látunk. Nagyon szépen kihangsúlyozza a növény zöld színét. Nagyon jó kép
2015. január 31., szombat 20:57 |
|
|
pit975
|
Ez már nagyon hasonlít az általam látott valós képhez, amit élőben látunk. Nagyon szépen kihangsúlyozza a növény zöld színét.
|
2015. január 31., szombat 19:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
pit975 írta: Ja ja, de van, már tolom is. Tegnapi kép. Rendesen össze kócolja az érzékelőket ez a hqi, itt még nincs belőve a canon. hmm érdekes .. össze sem lehet hasonlítani a két fotót .
2015. január 31., szombat 17:56 |
|
|