|
Pontos idő: 2024. november 17., vasárnap 8:59
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Húú,én a knott talaj újrahasznosításáról tudok nyilatkozni csak,az egy rémálom volt,soha többé nem kínlódok vele,törik,porlad,nem erre vannak kitalálva ezek az agyagos talajok,ettől függetlenűl nem lehetetlen. Hát jah. Talán a jbl manadója olyan amit többször is használhatsz. Csak ugye az meg keményít mint az állat.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 18., vasárnap 18:46 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: OK köszönöm. Gondoltam hogy nem egyszerű, inkább veszek majd újat.
Szerintem a tropica táptalajom is kimerült, az első félévben még elég volt a heti 6ml tropica mikro-bol, most meg heti 20 ml kéne neki akkor fejlődik rendesen a növényzet. De ha annyit adok, akkor meg jelenik a fonál alga. Hát nem csodálom hisz köztudott a cryptok szinte csak gyökéren keresztül veszik fel a tápanyagokat. Ha jól érzik magukat (mint Nálad volt) meg nőnek mint eső után a gyomnövények... Pillanatok alatt kinullázzák a táptalajt.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 18., vasárnap 18:45 |
|
|
Icepeak
|
pit975 írta: De persze egyszer volt olyan hogy heti 20 ml, és ezért nagyon csekély mennyiségű alga jelentkezett, inkább csak megmutatta magát. Tehát semmi vész alga mentes az akvárium szerencsére! (kopp kopp) Inkább csak elvadult, de már ennek is vége, mert brutál módon megnyírbáltam mindent, elhanyagoltam na. crypto az iszonyat nagy területeket hódított az egész akváriumban, kis apró levelek bújtak ki mindenütt, amit még pár perce is nyírtam, de már napok óta ezt csinálom!!! A füvemet teljesen haza vágja Ha a növények helyre jönnek a nyírási sokkból teszek képeket is. Naaaaa ugyaaaaaan
2013. augusztus 17., szombat 23:14 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
De persze egyszer volt olyan hogy heti 20 ml, és ezért nagyon csekély mennyiségű alga jelentkezett, inkább csak megmutatta magát. Tehát semmi vész alga mentes az akvárium szerencsére! (kopp kopp) Inkább csak elvadult, de már ennek is vége, mert brutál módon megnyírbáltam mindent, elhanyagoltam na. crypto az iszonyat nagy területeket hódított az egész akváriumban, kis apró levelek bújtak ki mindenütt, amit még pár perce is nyírtam, de már napok óta ezt csinálom!!! A füvemet teljesen haza vágja Ha a növények helyre jönnek a nyírási sokkból teszek képeket is.
|
2013. augusztus 17., szombat 19:56 |
|
|
Icepeak
|
pit975 írta: Persze hogy sok,ezért jött az alga(szerintem) De viszont Icepeak asszem napi 6ml ad mikro-ból az heti42 ml és nála minden rendbe megy. Vagy te vótá? Naaaa Mikróból heti 20-25ml , Macroból napi 6ml de nállam 100literre van ennyi
2013. augusztus 16., péntek 16:51 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Icepeak írta: pit975 írta: Sziasztok. Nemrég szüntettem meg az 54literes lotekemet, és ebbe az akiba raktam a halakat+növényeket amiket sajnáltam kidobni. Ez miatt nem hasonlít többé arra az akváriumra amit megszoktatok, és a cripto-val sem bírok az már tényleg mindenütt felnőtt ahol csak lehetett, főleg gyepemet rongálja meg. Megérett a dolog egy új layoutra, csak hát az építkezés... lové hiány A talajt hogyan tudnám újra hasznosítani (ada africana), kikell szárítani+mosni hogy csináljam? aki csinált már ilyet, az kérem jelentkezzen Vagy előbb mosni aztán szárítani................. Én ezt úgy oldottam meg ,hogy kiszedtem a növényeket , leszívtam a vizet egy picivel a talaj szint alá , majd elegyengedtem a talajt. Ez után kapott 4l új talajt fedőrétegnek. Így tökéletesen működik tovább:) Köszi szépen!! asera írta: pit975 írta: OK köszönöm. Gondoltam hogy nem egyszerű, inkább veszek majd újat.
Szerintem a tropica táptalajom is kimerült, az első félévben még elég volt a heti 6ml tropica mikro-bol, most meg heti 20 ml kéne neki akkor fejlődik rendesen a növényzet. De ha annyit adok, akkor meg jelenik a fonál alga. Hány literes az akva? 65 literes ha jól tud számolni a számológép A 20 ml tényleg húzós. Persze hogy sok,ezért jött az alga(szerintem) De viszont Icepeak asszem napi 6ml ad mikro-ból az heti42 ml és nála minden rendbe megy. Vagy te vótá?
|
2013. augusztus 16., péntek 16:50 |
|
|
Icepeak
|
pit975 írta: Sziasztok. Nemrég szüntettem meg az 54literes lotekemet, és ebbe az akiba raktam a halakat+növényeket amiket sajnáltam kidobni. Ez miatt nem hasonlít többé arra az akváriumra amit megszoktatok, és a cripto-val sem bírok az már tényleg mindenütt felnőtt ahol csak lehetett, főleg gyepemet rongálja meg. Megérett a dolog egy új layoutra, csak hát az építkezés... lové hiány A talajt hogyan tudnám újra hasznosítani (ada africana), kikell szárítani+mosni hogy csináljam? aki csinált már ilyet, az kérem jelentkezzen Vagy előbb mosni aztán szárítani................. Én ezt úgy oldottam meg ,hogy kiszedtem a növényeket , leszívtam a vizet egy picivel a talaj szint alá , majd elegyengedtem a talajt. Ez után kapott 4l új talajt fedőrétegnek. Így tökéletesen működik tovább:)
2013. augusztus 16., péntek 15:46 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: OK köszönöm. Gondoltam hogy nem egyszerű, inkább veszek majd újat.
Szerintem a tropica táptalajom is kimerült, az első félévben még elég volt a heti 6ml tropica mikro-bol, most meg heti 20 ml kéne neki akkor fejlődik rendesen a növényzet. De ha annyit adok, akkor meg jelenik a fonál alga. Hány literes az akva? 65 literes ha jól tud számolni a számológép A 20 ml tényleg húzós.
|
2013. augusztus 16., péntek 15:10 |
|
|
pit975
|
OK köszönöm. Gondoltam hogy nem egyszerű, inkább veszek majd újat.
Szerintem a tropica táptalajom is kimerült, az első félévben még elég volt a heti 6ml tropica mikro-bol, most meg heti 20 ml kéne neki akkor fejlődik rendesen a növényzet. De ha annyit adok, akkor meg jelenik a fonál alga.
|
2013. augusztus 16., péntek 13:36 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Húú,én a knott talaj újrahasznosításáról tudok nyilatkozni csak,az egy rémálom volt,soha többé nem kínlódok vele,törik,porlad,nem erre vannak kitalálva ezek az agyagos talajok,ettől függetlenűl nem lehetetlen.
|
2013. augusztus 16., péntek 12:53 |
|
|