|
Pontos idő: 2024. november 17., vasárnap 9:03
|
Szerző |
Üzenet |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
|
2013. december 2., hétfő 17:02 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
_________________ K.Tamás
|
2013. december 2., hétfő 8:19 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
|
2013. december 1., vasárnap 23:37 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szia! Mi a helyzet az akival? Nagyon rég nem frissítetted a naplót. Küldve iPhone 4S-ről Tapatalk Pro használatával.
2013. november 3., vasárnap 0:32 |
|
|
pit975
|
Molroth írta: Hello! Tegnap láttam élőben az akit és nagyon tetszett, csak úgy vonzza az ember tekintetét. Ez mondjuk a pilácsnak is köszönhető, nagyon szépen bevilágítja a HQI, de a növények is szép fejlettek. Itt is köszi a meghívást és az eszmecserét, Pit! Hello Igazán nincs mit, örültem hogy át jöttél!!! Még majd meg ismételjük egy párszor remélem!! novenyesakvariumok írta: Idézet: képekről meg annyit hogy egyáltalán nem adják vissza azt amit látok, itt ez a viszonylag jó gép és értékelhetetlen fotót lövök vele. Fotó shoppolni kéne? Canon saját progija valamiért nem mászik fel a gépemre. Ezt nevezik ugy, hogy nem tudsz fenykepezni. De ne aggodj, senki sem született ugy, hogy tudott. mindenki sok utanaolvasassal, gyakorlassal tanulta meg. Szerintem a Canon progija meg föleg nem az ami segiteni fog Neked ebben, a helyedben szereznek egy Adobe Lightroomot (esetleg rendes Photoshopot) vagy GIMP-et ha ingyenes program kell. Apro megjegyzes: Atlapoztam a kepeidet az eleje ota fogva. Minden keped szinhibas, tul lilas. Helytelen a feheregyensuly. Ami megnyugtato, hogy mindegyik kep ugyanolyan iranyba szinhibas, nem egyszer jo, maskor nem. Föleg ha HQI vilagitasod van, akkor a szineknek aztan tenyleg rendben kell lenni, nem a vilagitas hamisitja meg a szineket. Gimpet majd kipróbálom, csak legyen egy kis időm. asera írta: A fehéregyensúly helyes megválasztásával van az elsőddleges probléma.Jól mondja Gabi,túl lilásak a fotóid.Hogy van a géped beállítva? Mire vagy kiváncsi, mit írjak?
|
2013. augusztus 27., kedd 17:38 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
En is belelogatnek egy neutralis SZÜRKE lapot az akvariumba, es arra korrigalnam a következö "eles" kep feheregyensulyat, nem a gepen allitgatnek, soha sem lesz az igazan jo..
|
2013. augusztus 27., kedd 15:04 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: asera írta: A fehéregyensúly helyes megválasztásával van az elsőddleges probléma.Jól mondja Gabi,túl lilásak a fotóid.Hogy van a géped beállítva? Beszéltünk erről is tegnap. Én a saját módszeremet ajánlottam a WB beállítására: Gép beállítva az állványra, aztán ez akvárium elé lógatok egy fehér lapot, és erre lövöm be WB-t. Mondjuk én csak egy nikon coolpix l120-at használok, nem tükörrefis gépet, szóval remélem nem tanácsoltam hülyeséget. Az nem jó,ha az akvárium elé lógatod a fehér lapot.Az a baj,hogy így csalni fog,mert az akvárium előtt más fényviszonyok uralkodnak,mint benne. Az lenne a jó ha a vízbe tudnád tenni és úgy befotózni customnak,de én akármennyit próbáltam,sehogysem akart sikerülni ez a módszer. Próbáltam víz felett.pont a lámpa alatt,de az sem tökéletes. Ha tudod a pilácsod kelvinszámát,azt beállítod a gépben manuálisan,nagyot nem tévedsz,kiindulási alapnak jó. Az igazi az lenne,ha lightroommal,vagy bármi egyébbel utólag állítanád be. Természetesen szigorúan RAW-ban kell ez esetben fotózni.
|
2013. augusztus 27., kedd 14:24 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
asera írta: A fehéregyensúly helyes megválasztásával van az elsőddleges probléma.Jól mondja Gabi,túl lilásak a fotóid.Hogy van a géped beállítva? Beszéltünk erről is tegnap. Én a saját módszeremet ajánlottam a WB beállítására: Gép beállítva az állványra, aztán ez akvárium elé lógatok egy fehér lapot, és erre lövöm be WB-t. Mondjuk én csak egy nikon coolpix l120-at használok, nem tükörrefis gépet, szóval remélem nem tanácsoltam hülyeséget.
2013. augusztus 27., kedd 12:37 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A fehéregyensúly helyes megválasztásával van az elsőddleges probléma.Jól mondja Gabi,túl lilásak a fotóid.Hogy van a géped beállítva?
|
2013. augusztus 27., kedd 11:44 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Idézet: képekről meg annyit hogy egyáltalán nem adják vissza azt amit látok, itt ez a viszonylag jó gép és értékelhetetlen fotót lövök vele. Fotó shoppolni kéne? Canon saját progija valamiért nem mászik fel a gépemre. Ezt nevezik ugy, hogy nem tudsz fenykepezni. De ne aggodj, senki sem született ugy, hogy tudott. mindenki sok utanaolvasassal, gyakorlassal tanulta meg. Szerintem a Canon progija meg föleg nem az ami segiteni fog Neked ebben, a helyedben szereznek egy Adobe Lightroomot (esetleg rendes Photoshopot) vagy GIMP-et ha ingyenes program kell. Apro megjegyzes: Atlapoztam a kepeidet az eleje ota fogva. Minden keped szinhibas, tul lilas. Helytelen a feheregyensuly. Ami megnyugtato, hogy mindegyik kep ugyanolyan iranyba szinhibas, nem egyszer jo, maskor nem. Föleg ha HQI vilagitasod van, akkor a szineknek aztan tenyleg rendben kell lenni, nem a vilagitas hamisitja meg a szineket.
|
2013. augusztus 27., kedd 10:48 |
|
|