Pontos idő: 2024. november 17., vasárnap 9:03

Hozzászólás a témához  [ 350 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Következő
 island of peace 
Szerző Üzenet

Na lőttem pár képet, friss és ropogós még. :D :D

Kép

Kép

Kép

2013. december 2., hétfő 17:02
Sasszem

pit975 írta:
UHH, bocsi Morloth, nem vettem észre hogy írtál!! Nem sok időm van sajna, az akva megvan még át akartam rendezni de nincs szivem szétkapni, meg most valahogy kedvem sincs.
Pedig itt ez a rengeteg tőled vett faszányos kövek :D :D :D

Képek is lesznek róla, csak össze kéne magam kapni, meg hát itt mindenki kétszer átrendezte az akiját, én meg csak ugyan azt tudom mutatni.

De itt vagyok amúgy, majd minden nap és figyelek ám mindenkit!! :D :D :pápá: :pápá:

De régen jelentkeztél.

2013. december 2., hétfő 8:19

UHH, bocsi Morloth, nem vettem észre hogy írtál!! Nem sok időm van sajna, az akva megvan még át akartam rendezni de nincs szivem szétkapni, meg most valahogy kedvem sincs.
Pedig itt ez a rengeteg tőled vett faszányos kövek :D :D :D

Képek is lesznek róla, csak össze kéne magam kapni, meg hát itt mindenki kétszer átrendezte az akiját, én meg csak ugyan azt tudom mutatni.

De itt vagyok amúgy, majd minden nap és figyelek ám mindenkit!! :D :D :pápá: :pápá:

2013. december 1., vasárnap 23:37

Szia! Mi a helyzet az akival? Nagyon rég nem frissítetted a naplót. :(

Küldve iPhone 4S-ről Tapatalk Pro használatával.

2013. november 3., vasárnap 0:32

Molroth írta:
Hello!

Tegnap láttam élőben az akit és nagyon tetszett, csak úgy vonzza az ember tekintetét. :) Ez mondjuk a pilácsnak is köszönhető, nagyon szépen bevilágítja a HQI, de a növények is szép fejlettek. :)

Itt is köszi a meghívást és az eszmecserét, Pit! :)

Hello

Igazán nincs mit, örültem hogy át jöttél!!!
Még majd meg ismételjük egy párszor remélem!!

novenyesakvariumok írta:
Idézet:
képekről meg annyit hogy egyáltalán nem adják vissza azt amit látok, itt ez a viszonylag jó gép és értékelhetetlen fotót lövök vele.
Fotó shoppolni kéne?
Canon saját progija valamiért nem mászik fel a gépemre.

Ezt nevezik ugy, hogy nem tudsz fenykepezni. De ne aggodj, senki sem született ugy, hogy tudott. mindenki sok utanaolvasassal, gyakorlassal tanulta meg. Szerintem a Canon progija meg föleg nem az ami segiteni fog Neked ebben, a helyedben szereznek egy Adobe Lightroomot (esetleg rendes Photoshopot) vagy GIMP-et ha ingyenes program kell.
Apro megjegyzes: Atlapoztam a kepeidet az eleje ota fogva. Minden keped szinhibas, tul lilas. Helytelen a feheregyensuly. Ami megnyugtato, hogy mindegyik kep ugyanolyan iranyba szinhibas, nem egyszer jo, maskor nem. Föleg ha HQI vilagitasod van, akkor a szineknek aztan tenyleg rendben kell lenni, nem a vilagitas hamisitja meg a szineket.

Gimpet majd kipróbálom, csak legyen egy kis időm.

asera írta:
A fehéregyensúly helyes megválasztásával van az elsőddleges probléma.Jól mondja Gabi,túl lilásak a fotóid.Hogy van a géped beállítva?

Mire vagy kiváncsi, mit írjak?

2013. augusztus 27., kedd 17:38

En is belelogatnek egy neutralis SZÜRKE lapot az akvariumba, es arra korrigalnam a következö "eles" kep feheregyensulyat, nem a gepen allitgatnek, soha sem lesz az igazan jo..

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2013. augusztus 27., kedd 15:04
Profil Honlap

Molroth írta:
asera írta:
A fehéregyensúly helyes megválasztásával van az elsőddleges probléma.Jól mondja Gabi,túl lilásak a fotóid.Hogy van a géped beállítva?

Beszéltünk erről is tegnap. Én a saját módszeremet ajánlottam a WB beállítására:
Gép beállítva az állványra, aztán ez akvárium elé lógatok egy fehér lapot, és erre lövöm be WB-t.
Mondjuk én csak egy nikon coolpix l120-at használok, nem tükörrefis gépet, szóval remélem nem tanácsoltam hülyeséget.

Az nem jó,ha az akvárium elé lógatod a fehér lapot.Az a baj,hogy így csalni fog,mert az akvárium előtt más fényviszonyok uralkodnak,mint benne.
Az lenne a jó ha a vízbe tudnád tenni és úgy befotózni customnak,de én akármennyit próbáltam,sehogysem akart sikerülni ez a módszer.
Próbáltam víz felett.pont a lámpa alatt,de az sem tökéletes.
Ha tudod a pilácsod kelvinszámát,azt beállítod a gépben manuálisan,nagyot nem tévedsz,kiindulási alapnak jó.
Az igazi az lenne,ha lightroommal,vagy bármi egyébbel utólag állítanád be.
Természetesen szigorúan RAW-ban kell ez esetben fotózni.

2013. augusztus 27., kedd 14:24

asera írta:

Beszéltünk erről is tegnap. Én a saját módszeremet ajánlottam a WB beállítására:
Gép beállítva az állványra, aztán ez akvárium elé lógatok egy fehér lapot, és erre lövöm be WB-t.
Mondjuk én csak egy nikon coolpix l120-at használok, nem tükörrefis gépet, szóval remélem nem tanácsoltam hülyeséget.

2013. augusztus 27., kedd 12:37

2013. augusztus 27., kedd 11:44

Idézet:
képekről meg annyit hogy egyáltalán nem adják vissza azt amit látok, itt ez a viszonylag jó gép és értékelhetetlen fotót lövök vele.
Fotó shoppolni kéne?
Canon saját progija valamiért nem mászik fel a gépemre.

Ezt nevezik ugy, hogy nem tudsz fenykepezni. De ne aggodj, senki sem született ugy, hogy tudott. mindenki sok utanaolvasassal, gyakorlassal tanulta meg. Szerintem a Canon progija meg föleg nem az ami segiteni fog Neked ebben, a helyedben szereznek egy Adobe Lightroomot (esetleg rendes Photoshopot) vagy GIMP-et ha ingyenes program kell.
Apro megjegyzes: Atlapoztam a kepeidet az eleje ota fogva. Minden keped szinhibas, tul lilas. Helytelen a feheregyensuly. Ami megnyugtato, hogy mindegyik kep ugyanolyan iranyba szinhibas, nem egyszer jo, maskor nem. Föleg ha HQI vilagitasod van, akkor a szineknek aztan tenyleg rendben kell lenni, nem a vilagitas hamisitja meg a szineket.

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2013. augusztus 27., kedd 10:48
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 350 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Következő