Sziasztok !
Szóval akkor jöjjön az "élménybeszámoló "
Reggel kezdtem mint azt már írtam is 9 körül,lassan komótosan szedegettem ki a növényeket,volt mit ez kb eltartott és nem viccelek 11 ig,közben kipecáztam a halakat is aki arra úszott kifogtam és ment az átmeneti szállásra.Mire az összes növény kijött jó nagy kosz maradt utána az akváriumban itt látszik hogy a felszín még zöldült az alsó szinteken már megindult a rothadás,nem is csodálkoztam hogy már támadott az alga.Annak ellenére hogy szedegettem ki a köveket még így is 35 kg követ sikerült pecázni.A felépítmény stabil volt és jól tartotta magát.
A talajt kimertem és szokás szerint kezdtem az átmosást mert ezt használtam fel az emelést megcsinálni.
Az akváriumot elmostam szép tiszta lett. Lecsomiztam az újat meg ki.
A helyére raktam beszabtam a polifomot alá,és mert új akvárium feltöltöttem csurig.
Miután a vizet leszívtam és minden rendben volt kezdődött az építkezés behoztam a köveket és fákat.Mint írtam a kb kép meg volt a fejemben,de ahhoz képest is változtattam mert az üveg az ugye más mint a kartondoboz.Ezért is írtam hogy jellegét tekintve az építkezés inkább volt improvizálós mint előre átgondolt.
A legózás 13 körül kezdtem és kb 16 ig forgattam kivettem beraktam felborítottam :facepalm:,de a végén már azért összeállta kép és így hagytam főleg mert a derekam is jelezte jó lesz az úgy
Ezután szokásos rutinból először a mohák és különböző nem ültetős növények rögzítésébe kezdtem.Aztán nekiláttam az előtér és a folyómeder beültetésének.Igen jól olvassátok egyenlőre a folyómeder be lesz növényesítve a későbbiekben egy olyan kép kialakításra törekszem mint mikor már kiszáradt a meder és a növények visszanövik ezt a területet.
A növényesítéssel kb és most nem elírtam 19 óráig szórakoztam.Arra már az első alkalommal rájöttem hogy a hátsó részt nem lesz egyszerű ültetni de szerettem volna elöl teret hagyni és így kialakítani a mélységérzetet.Feltöltés megtörtént 52 liter vizet szívott be az akvárium.
A világítást 7 órára lőttem be,tápok co2 megy az első naptól.A szűrőt úgy ahogy van visszakötöttem ezért a retkes cső na meg azért mert nem akartam rögtön egy tisztított szűrővel indítani.Majd erre is sor kerül,na meg közrejátszott hogy ez 21:15 kor történt és már túlléptem a 20:00 ás határt amit időben meghatároztam.
Minden a helyére került,Én meg kb a koporsóba tudtam volna befeküdni
Összefoglalva elégedett vagyok elsőre a látvánnyal,persze első napos akváriumként rengeteg javítani valót látok,és a kisebb részleteket kövekkel kisebb fákkal és a növények megfelelő helyen való szerepeltetésével remélem sikerül majd maradandót alkotni.
Jöjjenek a képek ha már ennyit olvastatok,minden változik jelenleg is de ez Tőlem már megszokott