|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:44
|
Szerző |
Üzenet |
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
asera írta: Hidd el,a cuba nyesedék lehalászás semmi a fűfélékhez képest! Az egy horror!
|
2014. január 5., vasárnap 18:11 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hidd el,a cuba nyesedék lehalászás semmi a fűfélékhez képest! Az egy horror!
|
2014. január 5., vasárnap 18:07 |
|
|
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
Az év első karbantartása megtörtént.Nem valószínű ,hogy többet lesz nekem HC-m. Nem is a kényessége miatt,mert azért szép kis növény ,és tartani is tudom,de mégis azt mondom ,hogy többet nem.Takarítás közben majdnem feltépett a leszívócső egy jókora darabot,hát megmaradt ,de nem tudom mi tartja lenn.A nyírásról nem is beszélve.Maga a nyírás még elmenne,de utánna ami marad az akváriumban az katasztrófa.Mindenhol a kis pici levelek,hogy összeszedni is egy kisebb kaland,áááááá.Még másnap is azt szedem,és még a fissibe is szépen belerakódik.Borzalom.Azt gondolom egy iwagumiba klafa ,de egy stemes nagy növényesbe......Szóval az biztos hogy valami fűféle lesz a következő.Vízcsere megvolt a szokásos kisebb mennyiségű pontot letoltam a frontüvegről,s ennyi.Trident szép uj leveleket hoz,egyik kedvenc növényem lett,csak furi ,hogy a régebbi levelei végén kis gyökérpamacs jelenik meg.Másnál is tapasztalható volt ilyen????Pinnatifida levelén vettem észre sötét pontszerű foltokat,főleg a régi leveleken .Nem tudom mire vélni a dolgot.Most a TDS-em 204 ,de megint csak 25%-ot cseréltem RO vízzel,mert nincs nagyobb edényem egyenlőre.Ha holnap nem is ,de a következő vízcserére szerzek egy nagyobb edényt ,akkor már mehet majd az 50%.Ennek ellenére a kis kedvenc CBS-eim remekül érzik magukat. DC-ben cseréltem reagenst ,mert kivettem lepucolni ,de nem sötétedett el.Ugyhogy most friss folyadék van benne.Furcsa is volt hogy nem volt kontrasztos a színe.Hát ennyi volna,talán még csak,hogy megkérdezzem tőletek tart e valaki algázógébet parvulával ????? Mert nem tudom megtartsam e őket,a HC-met előszeretettel kitúrja egy-két helyen,nem tudom parviban kárt tudna e tenni.????Képeket csinálok ha letisztult a víz. Köszi hogy benéztél Mindenkinek jó évkezdést kívánok
|
2014. január 5., vasárnap 18:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Evereka írta: Papó ,ilyenkor már elhagyhatom?4 napig kapott 10 ml-t a víz. Még menjen legalább a fele 2 napig. Minden vízcserénél és nyírás után adagold , látod nagyon -nagyon kedvező az ár.
2014. január 2., csütörtök 12:33 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Milyen cuccot adagoltál?
|
2014. január 2., csütörtök 11:55 |
|
|
Evereka
|
Papó ,ilyenkor már elhagyhatom?4 napig kapott 10 ml-t a víz.
|
2014. január 2., csütörtök 11:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Evereka írta: Megszűnt a felszíni hártya ma reggelre. Tegnap már nem volt olyan összefüggő,most meg már teljesen eltűnt.4 napig adagoltam a biostartert.Nagyon köszönöm a tanácsot Papó. Ha rendszeresen adagolod akkor a legdurvább esetben is két nap alatt el fog tűnni a hártya. Nem beszélve arról hogy a problémát magát oldottad meg . Ja és a vized is kristálytiszta lesz .
2014. január 2., csütörtök 10:38 |
|
|
Evereka
|
Megszűnt a felszíni hártya ma reggelre. Tegnap már nem volt olyan összefüggő,most meg már teljesen eltűnt.4 napig adagoltam a biostartert.Nagyon köszönöm a tanácsot Papó.
|
2014. január 2., csütörtök 10:22 |
|
|
Evereka
|
|
2014. január 1., szerda 21:27 |
|
|
Evereka
|
Köszönöm nektek,de ez nagyban az itt fórumozó közösség érdeme is
|
2014. január 1., szerda 17:41 |
|
|