|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:37
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Evereka írta: Remélem megszűnik ez a gyökérmizéria ,mert különben kicsapom a vízből.Pedig nagyon tetszik ez a növény Tessék gondozni
2013. július 16., kedd 21:42 |
|
|
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
Remélem megszűnik ez a gyökérmizéria ,mert különben kicsapom a vízből.Pedig nagyon tetszik ez a növény
|
2013. július 16., kedd 21:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Evereka írta: Mai mérés szerint a ph 7.2 Kh6 gh16 két naponta 25% vízcsere ,és a bacopán erősen gondolkodom hogy visszanyírom,igy hátha megszűnik a léggyökérzet.Vélemény?Pogo erectus a legszebb az akiban ,mostmár látom a ricccia erősödését is,a limnophila is szép,hc meg vegyes ,aztán meg a fákon ott van az a jellegzetes ködös,fátylas,valami,mondjuk attól nem tartok ,mert tudom a takarítóbrigád elintézi majd.holnap rakok fel fotót ,az már az uj géppel készül,csak memokarit kell vegyek bele Ráér még az a visszavágás legalább egy hétig. Aztán ha megerősödött a teteje azt ültesd vissza.
2013. július 16., kedd 21:24 |
|
|
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
Mai mérés szerint a ph 7.2 Kh6 gh16 két naponta 25% vízcsere ,és a bacopán erősen gondolkodom hogy visszanyírom,igy hátha megszűnik a léggyökérzet.Vélemény?Pogo erectus a legszebb az akiban ,mostmár látom a ricccia erősödését is,a limnophila is szép,hc meg vegyes ,aztán meg a fákon ott van az a jellegzetes ködös,fátylas,valami,mondjuk attól nem tartok ,mert tudom a takarítóbrigád elintézi majd.holnap rakok fel fotót ,az már az uj géppel készül,csak memokarit kell vegyek bele
|
2013. július 16., kedd 21:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Evereka írta: papó írta: Evereka írta: Miért van az hogy a Bacopa ugyanugy viselkedik nálam mint a polysperma .Megutáltam azt a növényt is mert telenőtte az akit vízközi gyökerekkel.bacopa ugyanazt csinálja,áááááááááááááá,,,de miért? Vágd le a vízközi gyökereket . Ha a talajban több tápanyag felhalmozódik kevésbé fogja növeszteni az oldalgyökereket. De a táptalaj inditáskor "van tele"tápanyaggal,nem?utánna már csak fogy belőle ,vagy késöbb fel tudja venni és elraktározni a tápot?ezt nem értem igazán Fel van készítve arra , hogy felvegye a macro és micro elemeket. Némelyik substrat tartalmaz mikro elemeket -vasat stb- de inkább spagnum mohát és más az elemek tárolására alkalmas elemekkel rendelkeznek. Tápozni azért nem szoktak a kezdetektől -néhány talajnál - mert nagy ammonia hurkot hoz létre /bomlástermékek/ és ha még többel megfejeled akkor elpusztíthatod az élőlényeket az első hetekben : növénypusztulás . garnéla halpusztulás stb. A talajokat tehát -akár egy itatóspapírt - mi töltjük meg tartalommal. Ez vonatkozik a nyomelemekre és a organizmusokra egyaránt.
2013. július 15., hétfő 19:50 |
|
|
Evereka
|
papó írta: Evereka írta: Miért van az hogy a Bacopa ugyanugy viselkedik nálam mint a polysperma .Megutáltam azt a növényt is mert telenőtte az akit vízközi gyökerekkel.bacopa ugyanazt csinálja,áááááááááááááá,,,de miért? Vágd le a vízközi gyökereket . Ha a talajban több tápanyag felhalmozódik kevésbé fogja növeszteni az oldalgyökereket. De a táptalaj inditáskor "van tele"tápanyaggal,nem?utánna már csak fogy belőle ,vagy késöbb fel tudja venni és elraktározni a tápot?ezt nem értem igazán
|
2013. július 15., hétfő 19:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Evereka írta: Miért van az hogy a Bacopa ugyanugy viselkedik nálam mint a polysperma .Megutáltam azt a növényt is mert telenőtte az akit vízközi gyökerekkel.bacopa ugyanazt csinálja,áááááááááááááá,,,de miért? Vágd le a vízközi gyökereket . Ha a talajban több tápanyag felhalmozódik kevésbé fogja növeszteni az oldalgyökereket.
2013. július 15., hétfő 17:52 |
|
|
Evereka
|
Miért van az hogy a Bacopa ugyanugy viselkedik nálam mint a polysperma .Megutáltam azt a növényt is mert telenőtte az akit vízközi gyökerekkel.bacopa ugyanazt csinálja,áááááááááááááá,,,de miért?
|
2013. július 15., hétfő 15:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Evereka írta: Káliumot?Azt nem tartalmazza a micro-macro?És ha nem akkor mi is kellene (név stb)? De tartalmazza.. Gabi -növényesakváriumok - másképpen tápoz." átok olyan kis tövet az ültetésből ami olyan mintha elszáradt volna " Ha a teteje él akkor óvatosan nyomd lejjebb a talajba. A bacoparol kellene egy kép.
2013. július 14., vasárnap 14:40 |
|
|
Evereka
|
Káliumot?Azt nem tartalmazza a micro-macro?És ha nem akkor mi is kellene (név stb)?
|
2013. július 14., vasárnap 9:26 |
|
|