Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:40

Hozzászólás a témához  [ 104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Következő
 Ilcsi és Robi 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Nos én azt látom , hogy a fonalagád az szépen szaporodik az elhullatott moha darabok között.
Nem tudom mekkora is ez az akvárium , de mindenképpen pár molli és vagy plattit telepítenék az akváriumba.
De majd jönnek ide sasszeműek is :lol:

2011. szeptember 28., szerda 19:11

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. A kicsi akváriumot megtámadta 2 féle alga. Az egyik sötét színű szőrszerű, szerintem ecset a másik pedig fonal alga. Mind a kettő az urticuláriábafészkelte bele magát sőt már a staurogyne-tis kezdte megtámadni. Mit tudok ellene tenni, hogyan tudom megszüntetni?

4 napja carbo-zok és 3 naponta cserélem a víz felét. Remélem ezzel nem csináltam böszmeséget.

Illusztrálnám néhány rossz minőségű képpel. Remélem azért valami látható belőlük.

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. szeptember 28., szerda 19:07
Adminisztrátor

Halihó!
A vágás utáni videó nagyon tetszik az aksiról. Teljesen más az összkép :), mint az első fényképen.

Szerintem is egy szép Holland típusú akvát kellene belőle összehozni. Van néhány növényed amin ott díszelegnek az algák... Azok még régi levelek? Az új, friss levelek szép algamentesek.
Kérdezted ma, hogy mit változtatnék rajta. Hát! Én egyenlőre nem csinálnék átalakítást. Összpontosítanék a növények minél tökéletesebb tartására.

Gratula a "házi haltenyészet"-hez... :D :D :D

2011. szeptember 23., péntek 14:38

deck írta:
Szép kis akvárium, gratula hozzá ;)

Köszi szépen Deck! Remélem most már sínen vagyok vele, mert amennyi szívás volt eddig...Alga, opálos víz, alga, retkes víz majd ismét alga.És ha ez nem lenne elég hetente 2,5kg Co elszállt csak úgy diliből mire rájöttünk, hogy az összes helyen ereszt az összes cső ami létezik, majd látva, hogy kevés a fény gyorsan duplázni........... :)
Most a kis akváriumnál megy le ugyan ez.Jelenleg épp bealgásodott a fa és a kő, így tanácsra kivettem az összes dekort .Viszont az Utricularia graminifolia gyönyörűen összenőtt mint nálatok.Igaz kellett neki bő 6 hét, de nagyon szép.

2011. szeptember 22., csütörtök 19:05
Adminisztrátor

Szép kis akvárium, gratula hozzá ;)

2011. szeptember 22., csütörtök 14:26

Ilcsi N' Robi írta:
Feltettem a videót.Jelenleg így néz ki az akvárium.Remélem az átültetést nem sínylették meg a növények és hamar erőre kapnak.

http://www.youtube.com/user/szatmari78?feature=mhsn

:shock: :shock:
Mi hiba van ezzel az akváriummal? Szeretném a tisztelt tulajdonosát megkérdezni. A video fantasztikusan visszaadja a szépségét, nagyon gratulálok hozzá, gyönyörűek a növények. Ebből viszonylag hamar holland növényest lehetne csinálni. ;)

2011. szeptember 22., csütörtök 8:57

Ilcsi N' Robi írta:
Feltettem a videót.Jelenleg így néz ki az akvárium.Remélem az átültetést nem sínylették meg a növények és hamar erőre kapnak.

Igazán hangulatos aki, gratulálok hozzá!

2011. szeptember 22., csütörtök 7:58

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára weak 2011. szeptember 22., csütörtök 7:15-kor.

youtube embedding

2011. szeptember 22., csütörtök 7:01

A mai napon átrámoltuk az akváriumot és visszavágtuk a növényeket a javaslatok szerint.Fotó még nincs, de készítettem tuti videót.Valamint egy vitorlás és egy ramirezi pár leikrázott.A kis akváriumban pedig guppi és red cherry garnéla kölykök születtek.A videót amint tudom felteszem.

2011. szeptember 21., szerda 19:33

Szia KaZe!
Ma voltam Papónál épp és erről beszélgettünk, hogy a vitorlás, neon, gyöngygurámi és rókák kivételével minden kedves lakót elköltöztetek a medencéből.A vitorlások létszámát szeretném még bővíteni esteleg több féle színűvel és a neonok mellé még vagy 10-15 db-ot bele teszek.Jelenleg most lesben állok, hogy érkezzenek új vitorlások amikből tudok választani.Szeretnék minél több variációt beszerezni.
A növényeket és azok átgondoltabb ültetését is próbálom elvégezni a javaslatok szerint.
Köszi a hozzászólásod, igyekeztem tanulni belőle.

2011. szeptember 19., hétfő 19:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Következő