Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:41

Hozzászólás a témához  [ 96 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
 Il primo 
Szerző Üzenet

Rendben, holnap bemegyek. ;)

2015. május 20., szerda 17:29
Adminisztrátor

Szabi írta:
Köszönöm a véleményeket! Lehet hogy így képeken nem jön le, de aki eddig látta élőben mind két hátérrel, mindenki a feketére szavazott és nekem is jobban bejön, szerintem még egy darabig marad a fekete :D .
A zöld fonal alga továbbra is jól érzi magát és növekszik is elég rendesen, egyre több helyen van jelen az akvában. Ma vízcsere nap volt, az algából amit tudtam kézzel és csipesszel leszedtem, de volt egy olyan érzésem hogy ez csak felületi kezelés, így hát csak fél adag táp ment plusz 1ml Carbo.
Növény fronton elégedett vagyok, minden szépen megindult és fejlődik, viszont a Stau továbbra is foltokban barnul és dobálja el a leveleit, viszont ami bizakodásra ad okot, hogy a gyökerei viszont a talaj alatt nőnek elég rendesen és új hajtásokat is hoz, a MC is mintha megindult volna. A zöld fonal algát leszámítva elégedett vagyok, remélem megtudom fékezni.
Ha van valami recept a fonal alga ellen, ne kíméljetek ;) .

A hétvégén képeket is hozok.

Üdv,

Nem recept van rá , hanem irtószer .
Gyere be a boltba és adok

2015. május 20., szerda 16:22

Köszönöm a véleményeket! Lehet hogy így képeken nem jön le, de aki eddig látta élőben mind két hátérrel, mindenki a feketére szavazott és nekem is jobban bejön, szerintem még egy darabig marad a fekete :D .
A zöld fonal alga továbbra is jól érzi magát és növekszik is elég rendesen, egyre több helyen van jelen az akvában. Ma vízcsere nap volt, az algából amit tudtam kézzel és csipesszel leszedtem, de volt egy olyan érzésem hogy ez csak felületi kezelés, így hát csak fél adag táp ment plusz 1ml Carbo.
Növény fronton elégedett vagyok, minden szépen megindult és fejlődik, viszont a Stau továbbra is foltokban barnul és dobálja el a leveleit, viszont ami bizakodásra ad okot, hogy a gyökerei viszont a talaj alatt nőnek elég rendesen és új hajtásokat is hoz, a MC is mintha megindult volna. A zöld fonal algát leszámítva elégedett vagyok, remélem megtudom fékezni.
Ha van valami recept a fonal alga ellen, ne kíméljetek ;) .

A hétvégén képeket is hozok.

Üdv,

2015. május 20., szerda 16:05

Szia Szabi !
Sok sikert Szabi. Nagyon tetszik az elrendezés!
Fehérre szavazok.
Üdv: Gabcsi

2015. május 19., kedd 6:06

Nálam is fehér .

2015. május 18., hétfő 20:41
Sasszem

papó írta:
De jó kis akvárium .
A fehér háttérre szavazok :)

Fehér :!:

2015. május 18., hétfő 20:11
Adminisztrátor

De jó kis akvárium .
A fehér háttérre szavazok :)

2015. május 18., hétfő 15:07

Sziasztok,

Helyzet jelentés az aksiról :) , ma 10 napos az akva, tegnap volt vízcsere és egy kis metszés is, mert a hydrocotyle és a Hm úgy nő mint a dudva, így a nagyobb hajtásokat bemutattam az ollónak :lol: majd a szebb szálakat visszaültettem. Nagyon sokat agyaltam hogy fekete vagy fehér legyen a háttér, fehérrel indítottam az aksit, de egyszerűen nem volt az igazi, úgyhogy fehér háttér le, fekete fel, nekem feketével jobban bejön. Megjött az alga is, zöld fonal alga, amit tudtam kézzel és csipesszel leszedtem, és most várok és figyelek. A hétvégén egy ismerősömtől érkezett 35-40 db red cherry garnéla is, akik a beköltözés után azonnal birtokba is vették a terepet ;) .
Hoztam pár képet is:

White & Black :)
Kép

a jelenlegi állapot
Kép

A "szőrös" blyxa
Kép

A staunak egy két levele foltokban barnul. Mi lehet a gond?
Kép

Jöhetnek a vélemények, ne kíméljetek! ;)

Üdv,

2015. május 18., hétfő 13:59

Szia Szabi !
Köszi a válaszod, nekem is ez van csak Nem Hawaii fekete, hanem Bolgár láva máj Szinű.
Üdv.

2015. május 13., szerda 18:56

Köszi a jó kívánságokat!

Gabcsi írta:
Szia Szabi!
Nagyon jól nézz ki, gratulálok!
A kövekről pár szót mondanál.
Alga mentes tartást…
Üdv.

Szia Gabcsi
A kövek amiket használtam Hawaii fekete láva kövek, a döntésem azért esett erre a kőre, mert nem befolyásolja a víz kémiáját, elégé porózus így kézi szerszámokkal is könnyen tudtam törni és ha minden igaz könnyű mohát ültetni rá, de erről majd később tudok bővebben nyilatkozni.

csatolok egy linket is a kőről: http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... lavako?p=0

Üdv,

2015. május 13., szerda 18:48
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 96 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő