Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:39

Hozzászólás a témához  [ 96 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
 Il primo 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Szabi írta:
Ennek örülök ;) , kíváncsian várom a fejleményeket. Ha van rá lehetőség egy képet is megnéznék a banda eggyesítésről :)

Későn olvastam a kérésed .
Ezért nincs dokumentálva a telepítés.
Minden esetre a történet :
Pér db . márnát betettem több mint egy hete az egyik akváriumba , de már azon gondolkodtam , hogy keresek más halat annyira féltek . Gyakorlatilag egy sarokba reszkettek leszegett fejjel a telepítés óta.
Ma 4 razbórát kaptak társnak és negyed óra múlva , vígan együtt bandáztak . :D

2015. június 22., hétfő 17:36

Ennek örülök ;) , kíváncsian várom a fejleményeket. Ha van rá lehetőség egy képet is megnéznék a banda eggyesítésről :)

2015. június 22., hétfő 9:59
Adminisztrátor

Szabi írta:
Sziasztok,

Rég nem írtam a naplóba, de most pótolom a hiányosságot :) . Az elmúlt időszak a zöld szőr szerű alga és a fonal alga elleni küzdelemmel telt.
A heti tápozásról áttértem a kétnaponkénti tápozásra (természetesen a heti adagot osztottam négy fele :) ), és növeltem a szűrőm teljesítményét is, így jobban bekavarja a CO-t. Úgy néz ki kezd alakulni a dolog mert elég láthatóan visszahúzódott az alga (kopp kopp).

A 10 darab félős Amanda lazac mellé érkezett még 10 darab Espei razbóra, ami nagyon jó ötlet volt mert a lazacokat mintha kicserélték volna, a két banda egész nap együtt úszkál és játszik :D .

És végül egy friss kép:
Kép

Üdv,

Nagyon jó ötletet adtál , hogy azért bátorodtak fel az amandák , mert a razbórák segítettek nekik .

Ezt én is elkövetem holnap egy akváriumomban , igaz másfajta halakkal.

Majd jövök a beszámolóval , ha összejön :kocka:

2015. június 21., vasárnap 22:12

Sziasztok,

Rég nem írtam a naplóba, de most pótolom a hiányosságot :) . Az elmúlt időszak a zöld szőr szerű alga és a fonal alga elleni küzdelemmel telt.
A heti tápozásról áttértem a kétnaponkénti tápozásra (természetesen a heti adagot osztottam négy fele :) ), és növeltem a szűrőm teljesítményét is, így jobban bekavarja a CO-t. Úgy néz ki kezd alakulni a dolog mert elég láthatóan visszahúzódott az alga (kopp kopp).

A 10 darab félős Amanda lazac mellé érkezett még 10 darab Espei razbóra, ami nagyon jó ötlet volt mert a lazacokat mintha kicserélték volna, a két banda egész nap együtt úszkál és játszik :D .

És végül egy friss kép:
Kép

Üdv,

2015. június 21., vasárnap 21:26

Köszönöm Papó!

2015. május 31., vasárnap 16:27
Adminisztrátor

Ez valami nagyon jól sikerült :o
Csak gratulálni tudok ...

2015. május 31., vasárnap 9:08

Sziasztok!

3 hetes lett az akva. Az elmúlt napokban át esett egy kisebb fazon igazításon és beköltözött egy pár új lakó is, pontosabban 10db Amanda lazac és 2db Oto. Az Amandák még elég félénkek, sokat bujkálnak, remélem azért a jövőben aktívabbak lesznek. A növények szerintem egyre jobb kondiban vannak, amire külön büszke vagyok az a Blyxa, ami sárgás-vörös színben pompázik :) .

Hoztam egy képet is az akváról, az eddigiektől eltérően most nem telefonost, hanem a kis kompakt Nikon gépemet próbálgattam manual beállításokkal. Tudom még van hova fejlődni fotózásban, de már rajta vagyok az ügyön ;) :hogyis?: .

Íme az eredmény:
Kép

Bármilyen véleményt vagy kritikát szívesen fogadok, ne kíméljetek :!:

Üdv,

2015. május 30., szombat 19:22

Köszönöm Papó, én is egyre elégedettebb vagyok az akvával, minden növényem szépen fejlődik.
Tényleg nem hittem volna, hogy ennyire profi az írtó cucc, nálam csillagos ötösre vizsgázott (mint minden termék amit eddig a TF-ben vettem ), de azért remélem, hogy csak nagyon ritkán lesz rá szükség .

Üdv,

2015. május 25., hétfő 20:11
Adminisztrátor

Szabi írta:
Sziasztok,

2 hetes lett az akva. Hoztam róla egy telós képet:

Kép

Papó
Köszönöm a csodaszert ;) , az alga szépen visszahúzódott.

Üdv,

Nagyon barátságos lett az akváriumod !
Igaz milyen jó kis cucc ?
Nem is hinné az ember .
Aki először használja azt hiszi valami kamu cucc , mint a cyano elleni szer ..

2015. május 25., hétfő 18:47

Sziasztok,

2 hetes lett az akva. Hoztam róla egy telós képet:

Kép

Papó
Köszönöm a csodaszert ;) , az alga szépen visszahúzódott.

Üdv,

2015. május 25., hétfő 16:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 96 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő