Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:32

Hozzászólás a témához  [ 69 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
 Holland?(150x50x66) 
Szerző Üzenet

off:
goldman írta:
Hat toled vettem a sok cuccot (amit fel is soroltam) ,meg arengedmeny is kaptam anekul hogy kertem volna :)

Az a baj Papóval, hogy hatalmas a szíve és nagyon szereti a növényeket. Azt mondták a fiúk, néha úgy kell lebeszélni arról, hogy megtartsa MAGÁNAK a zöldségeket. :D
AkvaristaPapó forevör!
on.

2011. október 6., csütörtök 10:58

off!

egedzs, egy képet rakj már fel érlek a 450 literes uszadékos akvádról!

2011. október 6., csütörtök 9:06

Hány fokos az akvárium vize amiben a növények is és a diszkoszok is jól érzik magukat? Nálam a HC csak a nyári folyamatos 28 fok elmúlásával indult meg.
Nekem is van egy 450 literesem, amibe mindég szerettem volna diszkoszt is tenni, de nálam a víz télen 24 fokos szokott lenni (akvárium fűtőket nem használok).

2011. október 6., csütörtök 7:27

papó írta:
" .s. papo,a "papo"mit takar?=Vereb Gabor=kedves,turelmes "fiatalember" es nem utolsosorban tulaj"
Ha néhány dolgot kihagyunk , akkor igen :D

Tenyleg??? :oops: ...Tiszteletem!!!Ha a forumokon nem volna "kotelezo" a tegezodes,magazasra valtanek!
Hat toled vettem a sok cuccot (amit fel is soroltam) ,meg arengedmeny is kaptam anekul hogy kertem volna :)

2011. október 5., szerda 19:49

Papó? Kedves, végtelenül türelmes, nagyon bölcs, fiatalokat szerető "pasi", nagyon nagy tapasztalattal. És igen, ő a tulaj. De ez nem zavarja. Nagyszerű ember. Úgy, ahogy van,

2011. október 5., szerda 19:38
Adminisztrátor

" .s. papo,a "papo"mit takar?=Vereb Gabor=kedves,turelmes "fiatalember" es nem utolsosorban tulaj"
Ha néhány dolgot kihagyunk , akkor igen :D
A néhány : kedves,turelmes "fiatalember"..
Előre is köszönöm a látogatásodat .

2011. október 5., szerda 18:49

papó írta:
goldman írta:
papó írta:
Igazán azért kérdeztem a víz paramétereit mert nekem az eriocaulon 6,5 PH fölött nem érezte jól magát.
Alulról fölfeketedett a növény , csak a felső 5-6 cm volt olyan szép mint Nálad.

Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy több novenyem NEM ment(megy) mint ami MEGY,és sorolom:tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg ugyanúgy mint neked :( Ellenben ezeknek az 5-6irtó kényes növényeknek a"jéghegy csúcsa "is az eriocaulon cinereum és eriocaulon setaceum,(de ezt csak a nagyágyúk hazudják,mármint a sorrendet)na most a cinereum csak azért nincs mert kinőtte az elöteret és mar kézilabda méretben nem tetszett,mig a setaceum hát itt van és dusul mint az állat!De a "panaszsort" folytatnom kell,ezek amik meg nem mentek:urticularia azonnal meghalt mig a HC ment de aztán bealgasodott s hülye aymonierik is kitepkedték.Érdekes hogy a növekedés leállása és a bealgasodás a fény megduplazása utan lett!Én a kudarcot többnyire a hülyenagy magassagra fogom,66cm,csak azért esett a választásom akvariumszettre mert tudtam hogy ebben a kisvárosban senki nem képes rendelésre gyártani,különben nem lett volna 50-nél magasabb.A 2009 es juwel 400asok meg 2x54w-tál jöttek,de tavaly én mar a4x54-est fogtam ki és örült boldog voltam,de aztán láttam hogy korántsem elegendő eloszor csak a juwel markára fogtam es rendeltem nemetorszagbol 4uj dennerle-t de aztan tettem meg 1db 54w-tos csövet,aztán megegyet,aztán meg rájöttem hogy a gyári foglalat nélkül befér egy 80w-os 14450mm-es...há azt is beraktam,meg egy csomó zöldalgát!! :lol:

"tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg "
Szerintem ezeket a növényeket nem lehet hosszú távon az akváriumban szép állapotban tartani.
Valószínű , hogy amiket az akváriumokban a fotókon látunk , az nem olyan régen lett telepítve.
Az uricularia miatt ne bánkódj , mert macerás hosszú távon a talajon tartani.Az aymoneri mellett semmi esélyed nem lett volna.
Ha véletlen felénk jársz üzletelhetnénk pár tő setaceumot .
Legutóbb megrohadva érkezett és akkora menyiséget küldenek Indonéziából amivel nem tudok mit kezdeni.

Udv,
Nagyon szivesen,...megtisztelo hogy a tropicalfishnek adhatok en is valamit.Az uzletelesrol meg csak annyit hogy sokat kerek csereben!...nehany jo tanacsot :lol:
A szomoru az hogy nem igazan esedekes mar arra jarnom ebben az evben(de nem biztos).

P.s. papo,a "papo"mit takar?=Vereb Gabor=kedves,turelmes "fiatalember" es nem utolsosorban tulaj?

2011. október 5., szerda 12:03

Egyem meg a szivüket, hogy tisztogatnak.. :P :P :P
goldman írta:
Hello mindenkinek es koszonom a dicsero szavakat!
Igen,az infokat termeszetesen megfogom osztani veletek:feny tapozas stb,de az hosszu,addig is folteszek nehany kepet,,es rogton cimet is adnek nekik:"Nem kell mindig kaviar" :)

Uploaded with ImageShack.us

2011. október 5., szerda 10:53
Adminisztrátor

goldman írta:
papó írta:
Igazán azért kérdeztem a víz paramétereit mert nekem az eriocaulon 6,5 PH fölött nem érezte jól magát.
Alulról fölfeketedett a növény , csak a felső 5-6 cm volt olyan szép mint Nálad.

Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy több novenyem NEM ment(megy) mint ami MEGY,és sorolom:tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg ugyanúgy mint neked :( Ellenben ezeknek az 5-6irtó kényes növényeknek a"jéghegy csúcsa "is az eriocaulon cinereum és eriocaulon setaceum,(de ezt csak a nagyágyúk hazudják,mármint a sorrendet)na most a cinereum csak azért nincs mert kinőtte az elöteret és mar kézilabda méretben nem tetszett,mig a setaceum hát itt van és dusul mint az állat!De a "panaszsort" folytatnom kell,ezek amik meg nem mentek:urticularia azonnal meghalt mig a HC ment de aztán bealgasodott s hülye aymonierik is kitepkedték.Érdekes hogy a növekedés leállása és a bealgasodás a fény megduplazása utan lett!Én a kudarcot többnyire a hülyenagy magassagra fogom,66cm,csak azért esett a választásom akvariumszettre mert tudtam hogy ebben a kisvárosban senki nem képes rendelésre gyártani,különben nem lett volna 50-nél magasabb.A 2009 es juwel 400asok meg 2x54w-tál jöttek,de tavaly én mar a4x54-est fogtam ki és örült boldog voltam,de aztán láttam hogy korántsem elegendő eloszor csak a juwel markára fogtam es rendeltem nemetorszagbol 4uj dennerle-t de aztan tettem meg 1db 54w-tos csövet,aztán megegyet,aztán meg rájöttem hogy a gyári foglalat nélkül befér egy 80w-os 14450mm-es...há azt is beraktam,meg egy csomó zöldalgát!! :lol:

"tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg "
Szerintem ezeket a növényeket nem lehet hosszú távon az akváriumban szép állapotban tartani.
Valószínű , hogy amiket az akváriumokban a fotókon látunk , az nem olyan régen lett telepítve.
Az uricularia miatt ne bánkódj , mert macerás hosszú távon a talajon tartani.Az aymoneri mellett semmi esélyed nem lett volna.
Ha véletlen felénk jársz üzletelhetnénk pár tő setaceumot .
Legutóbb megrohadva érkezett és akkora menyiséget küldenek Indonéziából amivel nem tudok mit kezdeni.

2011. október 3., hétfő 21:21

papó írta:

Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy több novenyem NEM ment(megy) mint ami MEGY,és sorolom:tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg ugyanúgy mint neked :( Ellenben ezeknek az 5-6irtó kényes növényeknek a"jéghegy csúcsa "is a tonina fluviatilis,az eriocaulon cinereum és eriocaulon setaceum,(de ezt csak a nagyágyúk hazudják,mármint a sorrendet)na most a cinereum csak azért nincs mert kinőtte az elöteret és mar kézilabda méretben nem tetszett,mig a setaceum hát itt van és dusul mint az állat!De a "panaszsort" folytatnom kell,ezek amik még nem mentek:urticularia azonnal meghalt mig a HC ment de aztán bealgasodott s a hülye aymonierik is kitepkedték.Érdekes hogy a növekedés leállása és a bealgasodás a fény megduplazása utan lett!Én a kudarcot többnyire a hülyenagy magassagra fogom,66cm,csak azért esett a választásom akvariumszettre mert tudtam hogy ebben a kisvárosban senki nem képes rendelésre gyártani,különben nem lett volna 50-nél magasabb.A 2009-es juwel 400asok meg 2x54w-tal jöttek,de tavaly én már a4x54-est fogtam ki és őrult boldog voltam,de aztán láttam hogy korántsem elegendő a fény(vagy a minőség) eloszor csak a juwel markára fogtam es rendeltem nemetorszagbol 4uj méregdrága dennerle-t de aztan tettem meg 1db 54w-tos csövet,aztán megegyet,aztán meg rájöttem hogy a gyári foglalat nélkül befér egy 80w-os 14450mm-es...há' azt is beraktam,meg egy csomó zöldalgát!! :lol:
Így lett 404wattom+az összes fölött reflektorok!!Bocs ha hosszú lett.

2011. október 3., hétfő 21:10
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 69 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő