|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:32
|
Szerző |
Üzenet |
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
off: goldman írta: Hat toled vettem a sok cuccot (amit fel is soroltam) ,meg arengedmeny is kaptam anekul hogy kertem volna Az a baj Papóval, hogy hatalmas a szíve és nagyon szereti a növényeket. Azt mondták a fiúk, néha úgy kell lebeszélni arról, hogy megtartsa MAGÁNAK a zöldségeket. AkvaristaPapó forevör! on.
2011. október 6., csütörtök 10:58 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
off!
egedzs, egy képet rakj már fel érlek a 450 literes uszadékos akvádról!
|
2011. október 6., csütörtök 9:06 |
|
|
egedzs
Csatlakozott: 2011. szeptember 21., szerda 10:11 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Budapest IV.
|
Hány fokos az akvárium vize amiben a növények is és a diszkoszok is jól érzik magukat? Nálam a HC csak a nyári folyamatos 28 fok elmúlásával indult meg. Nekem is van egy 450 literesem, amibe mindég szerettem volna diszkoszt is tenni, de nálam a víz télen 24 fokos szokott lenni (akvárium fűtőket nem használok).
|
2011. október 6., csütörtök 7:27 |
|
|
goldman
Csatlakozott: 2011. szeptember 29., csütörtök 21:09 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Maramarossziget,Erdely
|
papó írta: " .s. papo,a "papo"mit takar?=Vereb Gabor=kedves,turelmes "fiatalember" es nem utolsosorban tulaj" Ha néhány dolgot kihagyunk , akkor igen Tenyleg??? ...Tiszteletem!!!Ha a forumokon nem volna "kotelezo" a tegezodes,magazasra valtanek! Hat toled vettem a sok cuccot (amit fel is soroltam) ,meg arengedmeny is kaptam anekul hogy kertem volna
|
2011. október 5., szerda 19:49 |
|
|
Hathor
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 10:56 Hozzászólások: 259
|
Papó? Kedves, végtelenül türelmes, nagyon bölcs, fiatalokat szerető "pasi", nagyon nagy tapasztalattal. És igen, ő a tulaj. De ez nem zavarja. Nagyszerű ember. Úgy, ahogy van,
|
2011. október 5., szerda 19:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
" .s. papo,a "papo"mit takar?=Vereb Gabor=kedves,turelmes "fiatalember" es nem utolsosorban tulaj" Ha néhány dolgot kihagyunk , akkor igen A néhány : kedves,turelmes "fiatalember".. Előre is köszönöm a látogatásodat .
2011. október 5., szerda 18:49 |
|
|
goldman
Csatlakozott: 2011. szeptember 29., csütörtök 21:09 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Maramarossziget,Erdely
|
papó írta: goldman írta: papó írta: Igazán azért kérdeztem a víz paramétereit mert nekem az eriocaulon 6,5 PH fölött nem érezte jól magát. Alulról fölfeketedett a növény , csak a felső 5-6 cm volt olyan szép mint Nálad. Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy több novenyem NEM ment(megy) mint ami MEGY,és sorolom:tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg ugyanúgy mint neked Ellenben ezeknek az 5-6irtó kényes növényeknek a"jéghegy csúcsa "is az eriocaulon cinereum és eriocaulon setaceum,(de ezt csak a nagyágyúk hazudják,mármint a sorrendet)na most a cinereum csak azért nincs mert kinőtte az elöteret és mar kézilabda méretben nem tetszett,mig a setaceum hát itt van és dusul mint az állat!De a "panaszsort" folytatnom kell,ezek amik meg nem mentek:urticularia azonnal meghalt mig a HC ment de aztán bealgasodott s hülye aymonierik is kitepkedték.Érdekes hogy a növekedés leállása és a bealgasodás a fény megduplazása utan lett!Én a kudarcot többnyire a hülyenagy magassagra fogom,66cm,csak azért esett a választásom akvariumszettre mert tudtam hogy ebben a kisvárosban senki nem képes rendelésre gyártani,különben nem lett volna 50-nél magasabb.A 2009 es juwel 400asok meg 2x54w-tál jöttek,de tavaly én mar a4x54-est fogtam ki és örült boldog voltam,de aztán láttam hogy korántsem elegendő eloszor csak a juwel markára fogtam es rendeltem nemetorszagbol 4uj dennerle-t de aztan tettem meg 1db 54w-tos csövet,aztán megegyet,aztán meg rájöttem hogy a gyári foglalat nélkül befér egy 80w-os 14450mm-es...há azt is beraktam,meg egy csomó zöldalgát!! "tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg " Szerintem ezeket a növényeket nem lehet hosszú távon az akváriumban szép állapotban tartani. Valószínű , hogy amiket az akváriumokban a fotókon látunk , az nem olyan régen lett telepítve. Az uricularia miatt ne bánkódj , mert macerás hosszú távon a talajon tartani.Az aymoneri mellett semmi esélyed nem lett volna. Ha véletlen felénk jársz üzletelhetnénk pár tő setaceumot . Legutóbb megrohadva érkezett és akkora menyiséget küldenek Indonéziából amivel nem tudok mit kezdeni. Udv, Nagyon szivesen,...megtisztelo hogy a tropicalfishnek adhatok en is valamit.Az uzletelesrol meg csak annyit hogy sokat kerek csereben!...nehany jo tanacsot A szomoru az hogy nem igazan esedekes mar arra jarnom ebben az evben(de nem biztos). P.s. papo,a "papo"mit takar?=Vereb Gabor=kedves,turelmes "fiatalember" es nem utolsosorban tulaj?
|
2011. október 5., szerda 12:03 |
|
|
ati
|
Egyem meg a szivüket, hogy tisztogatnak.. goldman írta: Hello mindenkinek es koszonom a dicsero szavakat! Igen,az infokat termeszetesen megfogom osztani veletek:feny tapozas stb,de az hosszu,addig is folteszek nehany kepet,,es rogton cimet is adnek nekik:"Nem kell mindig kaviar" Uploaded with ImageShack.us
|
2011. október 5., szerda 10:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
goldman írta: papó írta: Igazán azért kérdeztem a víz paramétereit mert nekem az eriocaulon 6,5 PH fölött nem érezte jól magát. Alulról fölfeketedett a növény , csak a felső 5-6 cm volt olyan szép mint Nálad. Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy több novenyem NEM ment(megy) mint ami MEGY,és sorolom:tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg ugyanúgy mint neked Ellenben ezeknek az 5-6irtó kényes növényeknek a"jéghegy csúcsa "is az eriocaulon cinereum és eriocaulon setaceum,(de ezt csak a nagyágyúk hazudják,mármint a sorrendet)na most a cinereum csak azért nincs mert kinőtte az elöteret és mar kézilabda méretben nem tetszett,mig a setaceum hát itt van és dusul mint az állat!De a "panaszsort" folytatnom kell,ezek amik meg nem mentek:urticularia azonnal meghalt mig a HC ment de aztán bealgasodott s hülye aymonierik is kitepkedték.Érdekes hogy a növekedés leállása és a bealgasodás a fény megduplazása utan lett!Én a kudarcot többnyire a hülyenagy magassagra fogom,66cm,csak azért esett a választásom akvariumszettre mert tudtam hogy ebben a kisvárosban senki nem képes rendelésre gyártani,különben nem lett volna 50-nél magasabb.A 2009 es juwel 400asok meg 2x54w-tál jöttek,de tavaly én mar a4x54-est fogtam ki és örült boldog voltam,de aztán láttam hogy korántsem elegendő eloszor csak a juwel markára fogtam es rendeltem nemetorszagbol 4uj dennerle-t de aztan tettem meg 1db 54w-tos csövet,aztán megegyet,aztán meg rájöttem hogy a gyári foglalat nélkül befér egy 80w-os 14450mm-es...há azt is beraktam,meg egy csomó zöldalgát!! "tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg " Szerintem ezeket a növényeket nem lehet hosszú távon az akváriumban szép állapotban tartani. Valószínű , hogy amiket az akváriumokban a fotókon látunk , az nem olyan régen lett telepítve. Az uricularia miatt ne bánkódj , mert macerás hosszú távon a talajon tartani.Az aymoneri mellett semmi esélyed nem lett volna. Ha véletlen felénk jársz üzletelhetnénk pár tő setaceumot . Legutóbb megrohadva érkezett és akkora menyiséget küldenek Indonéziából amivel nem tudok mit kezdeni.
2011. október 3., hétfő 21:21 |
|
|
goldman
|
papó írta: Igazán azért kérdeztem a víz paramétereit mert nekem az eriocaulon 6,5 PH fölött nem érezte jól magát. Alulról fölfeketedett a növény , csak a felső 5-6 cm volt olyan szép mint Nálad. Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy több novenyem NEM ment(megy) mint ami MEGY,és sorolom:tonina manaus,tonina belem,ezeket mind megpróbáltam de hosszú betegségnek halál lett a vége...lentről fölfelé barnultak meg ugyanúgy mint neked Ellenben ezeknek az 5-6irtó kényes növényeknek a"jéghegy csúcsa "is a tonina fluviatilis,az eriocaulon cinereum és eriocaulon setaceum,(de ezt csak a nagyágyúk hazudják,mármint a sorrendet)na most a cinereum csak azért nincs mert kinőtte az elöteret és mar kézilabda méretben nem tetszett,mig a setaceum hát itt van és dusul mint az állat!De a "panaszsort" folytatnom kell,ezek amik még nem mentek:urticularia azonnal meghalt mig a HC ment de aztán bealgasodott s a hülye aymonierik is kitepkedték.Érdekes hogy a növekedés leállása és a bealgasodás a fény megduplazása utan lett!Én a kudarcot többnyire a hülyenagy magassagra fogom,66cm,csak azért esett a választásom akvariumszettre mert tudtam hogy ebben a kisvárosban senki nem képes rendelésre gyártani,különben nem lett volna 50-nél magasabb.A 2009-es juwel 400asok meg 2x54w-tal jöttek,de tavaly én már a4x54-est fogtam ki és őrult boldog voltam,de aztán láttam hogy korántsem elegendő a fény(vagy a minőség) eloszor csak a juwel markára fogtam es rendeltem nemetorszagbol 4uj méregdrága dennerle-t de aztan tettem meg 1db 54w-tos csövet,aztán megegyet,aztán meg rájöttem hogy a gyári foglalat nélkül befér egy 80w-os 14450mm-es...há' azt is beraktam,meg egy csomó zöldalgát!! Így lett 404wattom+az összes fölött reflektorok!!Bocs ha hosszú lett.
|
2011. október 3., hétfő 21:10 |
|
|