Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:40

Hozzászólás a témához  [ 59 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 Hidden Canyon 
Szerző Üzenet

ujujj....
benéztem, bocs...
Nem lehet más, mint a talaj, mivel a vízbű veszi ki a zoxigént :)

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2012. szeptember 2., vasárnap 15:49
Profil Honlap
Barkács Szaki

novenyesakvariumok írta:
A KH csökkenés ilyen mértékben normális, az a talajtól jön. Az égetett talajok mindegyike így viselkedik, csak más mértékben.
Az ammóniával nem csinálnék sok mindent, azt úgyis könnyebben felveszik a növények, mint a nitrátot. Én hagynám, és várnék türelmesen.

Persze türelmes leszek ,csak már tudom ,mikor minek kéne történni. A kh pont hogy nem csökken -hanem mint írtam- a vízcserékre a duplájára nő.
N-emy írta:
A kh a heti vízserékre a duplájára emelkedik :o . Érthetetlen okokból , egyelőre keresem a magyarázatot rá.

Papó, az amazonia nem új, csak újrahasznosított :D, kb. 2 éves talaj. Nem hiszem hogy ez okozná a galibát ,mivel előtte lágy vizes garnlás akváriumban volt ,ott nem igazán tölthette fel magát ilyen mértékű karbonátmennyiséggel. Kétségkívül a teszt jelentené a végleges választ, de Gabinak igazat adva még várok , hátha magára találnak a növények ennyi sokk után. Addig kicsit szolidabban tolom a tápanyagokat ,köztük a CO2-t is.
Érdekes, hogy a mostani garnélás akváriumban is teljesen hasonló vízparaméterek uralkodnak (a kh-t kivéve) és ott a növénymennyiség már kifelé nyomja az aki oldalát, alga szinte 0 . Itt is igaz az a mondás ,nincs két egyforma akvárium.

2012. szeptember 2., vasárnap 15:24

A KH csökkenés ilyen mértékben normális, az a talajtól jön. Az égetett talajok mindegyike így viselkedik, csak más mértékben.
Az ammóniával nem csinálnék sok mindent, azt úgyis könnyebben felveszik a növények, mint a nitrátot. Én hagynám, és várnék türelmesen.

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2012. szeptember 2., vasárnap 10:28
Profil Honlap
Adminisztrátor

papó írta:
A Knott talaj nem lehet az oka .
Azért merem kategorikusan kijelenteni , mert van olyan akváriumom amely ugyan csak elmúlt 1 éves és többször volt átrendezve 1 év alatt.
Igaz a felületét -a táptalaj mélységéig - alaposan átporszívóztam ültetés előtt minden esetben.
A Knott -ra amúgy is jellemző , hogy a KH t "lehúzza".
Az új amazóniat nem ismerem :( erről nem tudok véleményt mondani.
Talán az lenne a legjobb ha egy likőrös pohárban -na jó legyen pálinkás - kivennél a talajból és próbát végeznél.
Tesztelnéd , hogy mi is történik.
Ozmó viz >egy kis talajminta >amazónia >amazónia és knott >knott.
/A teszthez négy pohár kell a negyedikben legyen ágyas szőlő pálinka, és azt ízlelőbimbókkal teszteld /
Ha a parvvula ilyen mértékben "szétesik " ott baj lehetett az ültető anyaggal.
Ha az üveged a talaj közelében zöld akkor sok nitrát , ha barna akkor sok ammónia.

Biztosan a magas ammónia szintet nem tolerálja a Stau. ami a bomló parvula miatt jön létre .

2012. szeptember 2., vasárnap 10:18
Adminisztrátor

A Knott talaj nem lehet az oka .
Azért merem kategorikusan kijelenteni , mert van olyan akváriumom amely ugyan csak elmúlt 1 éves és többször volt átrendezve 1 év alatt.
Igaz a felületét -a táptalaj mélységéig - alaposan átporszívóztam ültetés előtt minden esetben.
A Knott -ra amúgy is jellemző , hogy a KH t "lehúzza".
Az új amazóniat nem ismerem :( erről nem tudok véleményt mondani.
Talán az lenne a legjobb ha egy likőrös pohárban -na jó legyen pálinkás - kivennél a talajból és próbát végeznél.
Tesztelnéd , hogy mi is történik.
Ozmó viz >egy kis talajminta >amazónia >amazónia és knott >knott.
/A teszthez négy pohár kell a negyedikben legyen ágyas szőlő pálinka, és azt ízlelőbimbókkal teszteld /
Ha a parvvula ilyen mértékben "szétesik " ott baj lehetett az ültető anyaggal.
Ha az üveged a talaj közelében zöld akkor sok nitrát , ha barna akkor sok ammónia.

2012. szeptember 2., vasárnap 10:07
Sasszem

N-emy írta:
Nem vagyok boldog az aksi fejlődésétől. A parvula beállt, több a bomló elhaló szál ,mint az új hajtás :( és rendesen ecsetesedik is. Vissza is vágtam a héten ne tolja tele ammóniával a vizet. A többi növény sem nő úgy ,ahogy elvárnám tőlük, de messze nem olyan kritikus a helyzet mint a parvulánál. Esetleg még a stau az, ami visszafogta magát és megint kezdi a levélsárgulást pontszerűen az alsó levelein.
A kh a heti vízserékre a duplájára emelkedik :o . Érthetetlen okokból , egyelőre keresem a magyarázatot rá. A kövek kizárva, meg se nyikkantak a tömény sósavra. A knott talajra gondolok még lehetséges okozóként (esetleg a fedőrétegként használt amazonia? ) . Több mint egy éve használom ,talán eltelítődött és most ontja magából a szmötyit.
Cáfoljatok rá , ha tévednék ;).
Vízcsere előtt:
Gh: 6
kh: 10
TDS: 205ppm
vízcsere után
GH:6
kh: 5
TDS 150ppm
A ph rendben volt.
Hamarosan beszerzek vmi tesztet a nitrát és a foszfát mérésére(eddig nem volt rá szükség), nagyon kíváncsi vagyok ,mi lehet a gebasz .

A TDS gondolom a vezetőképesség.
Arra mi szükség van?
Miért kell mérni?

2012. szeptember 2., vasárnap 9:47
Barkács Szaki

Nem vagyok boldog az aksi fejlődésétől. A parvula beállt, több a bomló elhaló szál ,mint az új hajtás :( és rendesen ecsetesedik is. Vissza is vágtam a héten ne tolja tele ammóniával a vizet. A többi növény sem nő úgy ,ahogy elvárnám tőlük, de messze nem olyan kritikus a helyzet mint a parvulánál. Esetleg még a stau az, ami visszafogta magát és megint kezdi a levélsárgulást pontszerűen az alsó levelein.
A kh a heti vízserékre a duplájára emelkedik :o . Érthetetlen okokból , egyelőre keresem a magyarázatot rá. A kövek kizárva, meg se nyikkantak a tömény sósavra. A knott talajra gondolok még lehetséges okozóként (esetleg a fedőrétegként használt amazonia? ) . Több mint egy éve használom ,talán eltelítődött és most ontja magából a szmötyit.
Cáfoljatok rá , ha tévednék ;).
Vízcsere előtt:
Gh: 6
kh: 10
TDS: 205ppm
vízcsere után
GH:6
kh: 5
TDS 150ppm
A ph rendben volt.
Hamarosan beszerzek vmi tesztet a nitrát és a foszfát mérésére(eddig nem volt rá szükség), nagyon kíváncsi vagyok ,mi lehet a gebasz .

2012. szeptember 2., vasárnap 9:21
Barkács Szaki

Köszi ;) , rajta leszek :ostor: .

2012. augusztus 25., szombat 20:05

Gratulálok !
Nagyon eltaláltad az új berendezést !
Algamentes napokat !
A rutinod már meg van hozzá .

2012. augusztus 25., szombat 9:52
Barkács Szaki

AQViktor írta:
Elképesztő a garnilak! ;)

Köszi :geek: .

2012. augusztus 24., péntek 23:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 59 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő