Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
SlyChocolate írta: SlyChocolate írta: Pontosan milyen armatúra is van az akva felett? Flexi-M 2*24watt, éppen elfér benne a 2db T5 cső.
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2015. február 26., csütörtök 15:46 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Pontosan milyen armatúra is van az akva felett?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. február 26., csütörtök 15:19 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
pit975 írta: Makro az heti 2 ml? Azt tudom akkor mondani neked hogy figyeld a növényeket, ha elkezd algásodni azonnal vedd vissza a makrot. Nekem szinte mindíg akkor indult meg az alga ha túl adagoltam. Azota mindíg mérem a vasat, nitrátot, és a foszfátot. így sikerült minimális algával üzemeltetni az akváimat. Igen heti 2ml-vel kezdtem.Nem mertem többet nyomni.
|
2015. február 26., csütörtök 14:34 |
|
|
myk74
|
SlyChocolate írta: myk74 írta: Mi lenne a helyes megoldás?
Sok ötletem lenne de minden a pénz kérdése!? Szerintem mindenképp 3 cső kellene hisz 3*24W az épp 72Liter őőő izé 1W/L az tuti lenne. Pontosan milyen armatúra is van az akva felett? Sajnos ebből kell gazdálkodni amim van.!Költeni nem tudok a világításra. Ez van sajnos.
|
2015. február 26., csütörtök 14:31 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Makro az heti 2 ml? Azt tudom akkor mondani neked hogy figyeld a növényeket, ha elkezd algásodni azonnal vedd vissza a makrot. Nekem szinte mindíg akkor indult meg az alga ha túl adagoltam. Azota mindíg mérem a vasat, nitrátot, és a foszfátot. így sikerült minimális algával üzemeltetni az akváimat.
|
2015. február 26., csütörtök 10:57 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
myk74 írta: Mi lenne a helyes megoldás?
Sok ötletem lenne de minden a pénz kérdése!? Szerintem mindenképp 3 cső kellene hisz 3*24W az épp 72Liter őőő izé 1W/L az tuti lenne. Pontosan milyen armatúra is van az akva felett?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. február 26., csütörtök 8:07 |
|
|
myk74
|
SlyChocolate írta: Köszi Miki a fotót. Egy dologra voltam kíváncsi amit az előzetes kép alapján sejtettem. Ami be is igazolódott a világításod. Túl intenzív a plant cső, nem hiába mondják azonos csövek esetében: egy plant és legalább két 6.5K cső. Amúgy is fejlesztened kell idővel mert ha CO2-zől akkor kevés lesz a 72L/48W. De nem is vavuzok bele csak egy tipp volt... Maga az akva tetszik, azt, hogy balra (vagy úgy általában) mit ültetnék még az akvában nem tudom. Viszont azt a fránya fűtőt áttenném jobbra a szívóág mellé ott nem lenne annyira látványosan randa. Illetve tuti mindig áramlásban lenne körülötte a víz. Köszi Csoki az észrevételeket! Jól látod a plant cső intenzívebb. Mi lenne a helyes megoldás? Világítást nem tudom fejleszteni, rakjam vissza a daylight csövet? Hajlandó vagyok kompromisszumra Fűtő megy onnan a másik oldalra.
|
2015. február 26., csütörtök 7:11 |
|
|
SlyChocolate
|
Köszi Miki a fotót. Egy dologra voltam kíváncsi amit az előzetes kép alapján sejtettem. Ami be is igazolódott a világításod. Túl intenzív a plant cső, nem hiába mondják azonos csövek esetében: egy plant és legalább két 6.5K cső. Amúgy is fejlesztened kell idővel mert ha CO2-zől akkor kevés lesz a 72L/48W. De nem is vavuzok bele csak egy tipp volt... Maga az akva tetszik, azt, hogy balra (vagy úgy általában) mit ültetnék még az akvában nem tudom. Viszont azt a fránya fűtőt áttenném jobbra a szívóág mellé ott nem lenne annyira látványosan randa. Illetve tuti mindig áramlásban lenne körülötte a víz.
|
2015. február 26., csütörtök 5:55 |
|
|
myk74
|
papó írta: myk74 írta: Lehet kacagni.Ez van! Nekem nagyon tetszik! Köszi Flotyesz a blyxat! Köszi Garold a vizicsillagot! Kezdenek jönni az új hajtások,halak garnik jól vannak. Világítás 6h-t megy 48 wattal+co2. Dr Garden heti 5 ml egyenlőre,macro ment mellé 2 ml. Jöhet a kritika! Bal hátra a fűtő elé kellene valami növény ,mert a rotala valamiért nem kedvel! Bacopa monieri és a beigért moha , esetleg fissidenns , hygrophila polysperma... ezt tudom ajánlani . Lenne aki érte jön ? A bacopa gyönyörű növény(imádnám) és nagyon tetszik de úgy voltam vele mint a blyxaval hogy soha nem maradt meg nálam . Lehet egy próbát megérne. Vizicsillag Garold szaktárs jóvoltából van, szeretem. Köszönöm Gábor a felajánlást, megkérdezem a kollégát el tud-e fáradni érte.
|
2015. február 25., szerda 21:29 |
|
|
myk74
|
pit975 írta: Ezen nincs mit kacagni kolléga, nagyon jó lett. Én mindíg úgy nézem mi lesz ha besűrűsödik a növényzet, a növények elhelyezése is jó lett ha megnőnek-besűrűsödnek megfelelő összhatás lesz. Makroval az elején vigyázz, mérjed a vizedet. Köszi a bíztatást! Mérni nem tudok semmit! Jó szaga van a víznek Lehet érdemes elhagyni a macrot, nehogy baj legyen?
|
2015. február 25., szerda 21:19 |
|
|