|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 6:47
|
Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Papó! Vizet Ádám leadta. Köszönöm előre is. Kíváncsi vagyok az eredményre, előtte 2 nappal volt vízcsere, sima kezelt csapvízzel, ozmo most nem volt kéznél. Ma reggelre tiszta víz fogadott, semmi mulm a leveleken, és nincs erős halszaga a víznek. Jól áll neki a távolság! https://youtu.be/Mu9ghI_nRJk
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2016. május 14., szombat 21:59 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Molroth írta: myk74 írta: myk74 írta: JANNUS333 írta: Kíváncsi leszek mi van nálad...az egyik 30-as kockában ugyan ez van....halszag...pedig csak garnik vannak benne egy szivacsszűrővel...na mondjuk az rég volt tistítva.. Ezt tisztítom rendszeresen. Még is gáz van. Pedig már hét közben is beiktatok egy kissebb vízcserét. Ok hogy vízcsere meg minden, de a szűrővel mi van? Bevallom elfelejtkeztem róla. Én ökör! Sok a nyírás ültetés stb, gondolhattam volna hogy tele van a szűrő minden xarral. Hát mit mondjak, nagyon gáz volt, fekete nyúlós büdös massza volt benne, a perlon kuka, mert eléggé el volt használódva. Most kb 8perc alatt kipucolta az akváriumot. Holnapra kiderül, hogy tényleg ez volt e az egyik gond. Na most már mehetek aludni. Nekem be van írva google calendarba negyedévente szűrő takarítás és havonta perlon csere. Csak tipp. Köszönöm ez jó ötlet! Mindig kimegy a fejemből hogy mikor volt karbantartás.
|
2016. május 13., péntek 13:38 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
myk74 írta: myk74 írta: JANNUS333 írta: Kíváncsi leszek mi van nálad...az egyik 30-as kockában ugyan ez van....halszag...pedig csak garnik vannak benne egy szivacsszűrővel...na mondjuk az rég volt tistítva.. Ezt tisztítom rendszeresen. Még is gáz van. Pedig már hét közben is beiktatok egy kissebb vízcserét. Ok hogy vízcsere meg minden, de a szűrővel mi van? Bevallom elfelejtkeztem róla. Én ökör! Sok a nyírás ültetés stb, gondolhattam volna hogy tele van a szűrő minden xarral. Hát mit mondjak, nagyon gáz volt, fekete nyúlós büdös massza volt benne, a perlon kuka, mert eléggé el volt használódva. Most kb 8perc alatt kipucolta az akváriumot. Holnapra kiderül, hogy tényleg ez volt e az egyik gond. Na most már mehetek aludni. Nekem be van írva google calendarba negyedévente szűrő takarítás és havonta perlon csere. Csak tipp.
2016. május 13., péntek 12:25 |
|
|
myk74
|
myk74 írta: JANNUS333 írta: Kíváncsi leszek mi van nálad...az egyik 30-as kockában ugyan ez van....halszag...pedig csak garnik vannak benne egy szivacsszűrővel...na mondjuk az rég volt tistítva.. Ezt tisztítom rendszeresen. Még is gáz van. Pedig már hét közben is beiktatok egy kissebb vízcserét. Ok hogy vízcsere meg minden, de a szűrővel mi van? Bevallom elfelejtkeztem róla. Én ökör! Sok a nyírás ültetés stb, gondolhattam volna hogy tele van a szűrő minden xarral. Hát mit mondjak, nagyon gáz volt, fekete nyúlós büdös massza volt benne, a perlon kuka, mert eléggé el volt használódva. Most kb 8perc alatt kipucolta az akváriumot. Holnapra kiderül, hogy tényleg ez volt e az egyik gond. Na most már mehetek aludni.
|
2016. május 13., péntek 8:52 |
|
|
myk74
|
papó írta: Lehetséges , hogy a macrot kellene emelni , hiszen a halak azt produkálták napi szinten ... Ok. Emelek 1ml-t. Szombaton megy a víz. Köszönöm
|
2016. május 12., csütörtök 18:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Lehetséges , hogy a macrot kellene emelni , hiszen a halak azt produkálták napi szinten ...
2016. május 12., csütörtök 17:41 |
|
|
myk74
|
JANNUS333 írta: Kíváncsi leszek mi van nálad...az egyik 30-as kockában ugyan ez van....halszag...pedig csak garnik vannak benne egy szivacsszűrővel...na mondjuk az rég volt tistítva.. Ezt tisztítom rendszeresen. Még is gáz van. Pedig már hét közben is beiktatok egy kissebb vízcserét.
|
2016. május 12., csütörtök 16:06 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Kíváncsi leszek mi van nálad...az egyik 30-as kockában ugyan ez van....halszag...pedig csak garnik vannak benne egy szivacsszűrővel...na mondjuk az rég volt tistítva..
|
2016. május 12., csütörtök 15:55 |
|
|
myk74
|
papó írta: myk74 írta: papó írta: myk74 írta: Sziasztok. Mondom. Zöld üveg, ecset, erős hal szaga van a víznek, a növények levelein kosz réteg(mulm jellegű) van, meg kell mozgatni higy lejöjjön és beszívja a szűrő. Amit tettem ellene. Heti 2*20%-os vízcsere, halak száma lereudukálva,alig etetek, baci adagolás, éjszaka levegőztetek mert volt habos olajos réteg. Nem értem. Az illat alapján ammónia.. Már csak az a kérdés mitől és honnan. Én sem tudom mitől lehet. Jó lenne tudni mi történik . Küldjél 2 dl vizet ... Ok. Ha megy valaki küldök. Mindíg elfelejtem, régen akarok már egy tesztet csináltatni. Azt nem értem hogy egy valag hallal miért nem volt gond, pedig volt terhelés bőven. Most meg ez van. Lehet a szűrő a ludas? Tele van kosszal? Na holnap szétboríton.
|
2016. május 12., csütörtök 15:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
myk74 írta: papó írta: myk74 írta: Sziasztok. Mondom. Zöld üveg, ecset, erős hal szaga van a víznek, a növények levelein kosz réteg(mulm jellegű) van, meg kell mozgatni higy lejöjjön és beszívja a szűrő. Amit tettem ellene. Heti 2*20%-os vízcsere, halak száma lereudukálva,alig etetek, baci adagolás, éjszaka levegőztetek mert volt habos olajos réteg. Nem értem. Az illat alapján ammónia.. Már csak az a kérdés mitől és honnan. Én sem tudom mitől lehet. Jó lenne tudni mi történik . Küldjél 2 dl vizet ...
2016. május 12., csütörtök 15:44 |
|
|