Pontos idő: 2024. november 29., péntek 22:54

Hozzászólás a témához  [ 66 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Következő
 Hegyi erdő és a tisztás 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

coyote1985 írta:
Megint átgyúrtam kicsit...sajnos félig-meddig kényszer hatására. Elburjánzott az ecsetalga, megküldöttünk, elvileg én kerültem ki győztesen, de voltak áldozatok, mint például két szivacs, illetve az egyébként nemrég magára találó Echinodorus tenellus "mezőm". Mire végre leküzdöttem a többi algát, az ecsetalga úgy benőtte, hogy inkább kidobtam mindet, rádaásul a anubiasok leveleit is meg kellett csapdosni rendesen.
Ím a csata utáni állapot:
[

Aztán rendeltem ezt azt a Tropical Fishtől :) Gábor/Papó, ezúton is köszönöm az ajándékokat!

Igazából nagyon kapóra jött a két plusz Eleocharis acicularis mini, mert kicsit alul lőttem a szükséges mennyiséget. Így összesen 4 adag acicularis és 1 parvula mini került a helyére. Amúgy, így elültetve semmi különbséget nem látok köztük, de majd látjuk merre fejlődnek :)
Vettem még új köveket is, és picit átrendeztem, csináltam új kis teraszokat, próbáltam kicsit átláthatóbban ültetgetni. Ez lett belőle:
Kép

Határozottan jobb lett a felépítés , mélyebb az akvárium az alacsonyabb növényekkel .
A parvula még mindig olyan lesz mint amit ma vettél , miközben az acicularist már nyírni fogod. .
Az áramlást lejjebb kellene venned , mert újra jönni fog az ecset .

2017. augusztus 7., hétfő 18:33

Szèpen alakul! Valahogy teltebbnek ,zöldebbnek hat mint eddig.
(a bazaltok helyett èn ajànlanàm neked a fekete lávakövet, olcsón hozzà lehet jutni ès ehhez a landscapes stilushoz jobban illene a texturàja, de ez a te viziód :)

2017. augusztus 7., hétfő 16:59

Megint átgyúrtam kicsit...sajnos félig-meddig kényszer hatására. Elburjánzott az ecsetalga, megküldöttünk, elvileg én kerültem ki győztesen, de voltak áldozatok, mint például két szivacs, illetve az egyébként nemrég magára találó Echinodorus tenellus "mezőm". Mire végre leküzdöttem a többi algát, az ecsetalga úgy benőtte, hogy inkább kidobtam mindet, rádaásul a anubiasok leveleit is meg kellett csapdosni rendesen.
Ím a csata utáni állapot:
Kép

Aztán rendeltem ezt azt a Tropical Fishtől :) Gábor/Papó, ezúton is köszönöm az ajándékokat!

Igazából nagyon kapóra jött a két plusz Eleocharis acicularis mini, mert kicsit alul lőttem a szükséges mennyiséget. Így összesen 4 adag acicularis és 1 parvula mini került a helyére. Amúgy, így elültetve semmi különbséget nem látok köztük, de majd látjuk merre fejlődnek :)
Vettem még új köveket is, és picit átrendeztem, csináltam új kis teraszokat, próbáltam kicsit átláthatóbban ültetgetni. Ez lett belőle:
Kép

2017. augusztus 7., hétfő 14:10
Adminisztrátor

coyote1985 írta:
Igen-igen, vettem mindenféle mohát kísérleti jelleggel, többek közt phoenixet is. Szép lett, de nem nagyon növöget. Ami még tetszik és jól is érzi magát szemmel láthatóan az a lángmoha, illetve a vörös moha. Ez utóbbiból tegnap csináltam egy fát is, szerintem egész jó lett, megtöri a sok zöldet :) Lángmohából pedig már berendeltem további két adagot ;)

Jelenleg így néz ki:

Kép

A középső üres részekre szeretnék még fát fabrikálni majd a lángmohával.

Tényleg :) most veszem észre a vörös lomkoronát , hogy felhívtad rá a figyelmemet.

2017. július 19., szerda 14:45

Igen-igen, vettem mindenféle mohát kísérleti jelleggel, többek közt phoenixet is. Szép lett, de nem nagyon növöget. Ami még tetszik és jól is érzi magát szemmel láthatóan az a lángmoha, illetve a vörös moha. Ez utóbbiból tegnap csináltam egy fát is, szerintem egész jó lett, megtöri a sok zöldet :) Lángmohából pedig már berendeltem további két adagot ;)

Jelenleg így néz ki:

Kép

A középső üres részekre szeretnék még fát fabrikálni majd a lángmohával.

2017. július 19., szerda 14:40

Viszont a fris hajtàsok szép vilàgos élénkzöldek

2017. július 18., kedd 3:55
Adminisztrátor

coyote1985 írta:
Jelentem, a JANNUS333 által kifogásolt "gombóc" másik helyet kapott, illetve azok a fák, ahol a moha nem nagyon akar nőni, ott cserés lesz, teszek rá lángmohát :)

Rendezgetem még, kötözgetem, vagdosom kicsit, de most itt tartunk:

Kép

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudtok olyan mohát vagy bármit, aminek ahhoz hasonló apró levelei vannak, és fehéres vagy ezüstös színe van? Színben kb. olyanra gondolok, mint az Anubias Nana Pinto, csak annak nagyok a levelei egy fához.

Köszi!

Pici leveleket fissidenssel tudsz legjobban utánozni .
Persze az mélyzöld .

2017. július 17., hétfő 12:17

Jelentem, a JANNUS333 által kifogásolt "gombóc" másik helyet kapott, illetve azok a fák, ahol a moha nem nagyon akar nőni, ott cserés lesz, teszek rá lángmohát :)

Rendezgetem még, kötözgetem, vagdosom kicsit, de most itt tartunk:

Kép

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudtok olyan mohát vagy bármit, aminek ahhoz hasonló apró levelei vannak, és fehéres vagy ezüstös színe van? Színben kb. olyanra gondolok, mint az Anubias Nana Pinto, csak annak nagyok a levelei egy fához.

Köszi!

2017. július 17., hétfő 10:44
Adminisztrátor

Szépen letisztult .

2017. június 29., csütörtök 13:02

Veréb Gábornak ezekkel a képekkel is szeretném megköszönni a tippet, hogy sötétítsem el az akváriumot pár napra. Siker, szinte minden alga lement a növényekről/kövekről. Megfogadva másik tanácsod is Gábor, kikapcsoltam a harmadik fénycsövet (csak a fénykép kedvéért kapcsoltam be ;) )

Kép

Kép

Szóval ezzel neveznék a hónap akváriumára :)

Köszönöm még egyszer!

2017. június 29., csütörtök 12:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 66 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Következő