|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:54
|
Szerző |
Üzenet |
Daníí
|
papó írta: istvan.fazekas írta: A kevés növényzettel való indítás miatt borítékolható volt a macerás kezdet, de a jelenlegi fotón jelentős erősödés látható.Ahogy combosodnak a növényeid egyre kevesebb bajod lesz! Itt szeretném megköszönni a Tőled kapott Hydrocotyle sp. növénykét,ami egy igazi gyöngyszem. Most nézem , hogy eltűnt a naplód Pisti ! Hová lett ??? viewtopic.php?f=35&t=247
|
2011. november 12., szombat 21:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
istvan.fazekas írta: A kevés növényzettel való indítás miatt borítékolható volt a macerás kezdet, de a jelenlegi fotón jelentős erősödés látható.Ahogy combosodnak a növényeid egyre kevesebb bajod lesz! Itt szeretném megköszönni a Tőled kapott Hydrocotyle sp. növénykét,ami egy igazi gyöngyszem. Most nézem , hogy eltűnt a naplód Pisti ! Hová lett ???
2011. november 12., szombat 21:40 |
|
|
istvan.fazekas
|
A kevés növényzettel való indítás miatt borítékolható volt a macerás kezdet, de a jelenlegi fotón jelentős erősödés látható.Ahogy combosodnak a növényeid egyre kevesebb bajod lesz! Itt szeretném megköszönni a Tőled kapott Hydrocotyle sp. növénykét,ami egy igazi gyöngyszem.
2011. november 12., szombat 21:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Zoi ! A 7 óra világításnak jónak kellene lenni. Ahogyan nőnek a növények , felül kellene kerekedjenek a harcban az algák ellen. Persze azért egy kis lágy víz sokat segítene.
2011. november 1., kedd 11:38 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Nos, csináltam képeket, bár sajnos az elfogadtató kategóriát sem érik el minőségileg. Ráadásul a win7 nem képes boldogulni a gépemmel, nem hajlandó felcsatlakoztatni meghajtóként, és persze memóriakártya olvasóm sincs, így azért eléggé nehézkes fényképezgetni Változás leginkább a HC-n látszik, főképp azért, mert Papó megdobott egy labdányival. Az algák is gyönyörűen megtalálták a helyüket, van ecset, barna, és staghorn, és fonál is. Próbálom velük felvenni a harcot, egyelőre kevesebb, mint több sikerrel. Össze-vissza pakoltam már esőztetőt, és homemade lily pipe-ot, de a flow nem akar megfelelően alakulni és/vagy a CO2 beoldással van baj. A DC jó értéket mutat, de nem tudom, hogy sok a CO2, amivel pusztítom a bacikat a szűrőben, és azért ez a nagy algabemutató, vagy kevés, és azért... Most megpróbálok egy plusz vízcserét beiktatni hét közben. A világítást (7 órát megy naponta) nem nagyon venném lejjebb a HC miatt, de ha valaki meggyőz, hogy érdemes, akkor megteszem . Egyébként is szívesen várok minden véleményt, ami szerintetek hasznára válna az akinak. A Hydrocotyle köszöni szépen, jól van, csak hátra került a kövek mögé, így még most nem nagyon látszik. Oly nagy gubancban érkezett, azt se' tudtam hogy ültessem el. Minden esetre egyszer már megnyestem, mert elég masszívnak, és gyorsnak tűnik, és nem akartam, hogy rossz irányba induljon. A moháimat szintén jól megnyírtam, leginkább azért, mert barnulnak. Szerencsére azért nőnek is közben, csak nem valami szép látványt nyújtanak. Biztos jobban beindultak volna a növények, ha tudok lágy vizet használni, így viszont már látom, hogy a HAC ugrott, de azért bizakodó vagyok, hogy előbb-utóbb szépen beérik az aki. Végül egy kép, ami legalább megmutatja a jelenlegi állapotot, ha nem is úgy, ahogy az a valóságban van:
|
2011. november 1., kedd 9:11 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
istvan.fazekas írta: Azért látszik némi fejlődés a növényeken. Próbálkoznak a kicsikék... Idő meg rengeteg. A közeljövőben nem valószínű, hogy nagyobb átalakítás lenne. Bár ebben a hobbiban egy aki sincs biztonságban. istvan.fazekas írta: Nem csodálkozom rajta, hogy a közös építés alatt pálinkáztál. Valószínű sokkot kaptál, a növénymennyiség láttán! Naná. Meg a vásárhelyi "Tropicarium" is megrémített a méreteivel ("Még a vizem is megcseppent" - mint ahogy Ábel említette volt Tamási Áron regényében.) és uszítólag hatott a pálinkaivásra. Azon gondolkodtam, hogy a kis akim hányszor férne bele... Otthon aztán már annyit láttam az akvából, hogy símán egyformának tűnt, csak valahogy a kép élességével voltak bajok.
|
2011. október 27., csütörtök 20:10 |
|
|
istvan.fazekas
|
Nem csodálkozom rajta, hogy a közös építés alatt pálinkáztál. Valószínű sokkot kaptál, a növénymennyiség láttán!
2011. október 27., csütörtök 17:01 |
|
|
istvan.fazekas
|
Azért látszik némi fejlődés a növényeken. Az elképzelésnek sajnos határt tud szabni a pénz mennyisége, ez esetben az idő legyen veled!
2011. október 27., csütörtök 12:30 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
zoi írta: Először használom ezt a talajt. Jó árban volt, és agyagos. Nagyjából ezek voltak a fő szempontjaim. Engem leginkább az zavar, hogy viszonylag könnyű. Meglegyintem a vizet fölötte, és egy "köbméternyi" lyuk keletkezik. Viszont cserébe lágyítja a vizet. Nem áll módomban RO-t használni, ezért ez is hasznos tulajdonsága. Bár gondolom ez nem tart örökké. A növények nem panaszkodtak eddig, szépen gyökeresednek benne, gondolom mivel könnyű, s így gyorsan utat találnak benne. Köszi a választ. Én is szemezek vele, 850Ft/l egy jó agyagos talajért nem annyira olcsó, de kifizeti az ember... Színben veri a manado-t, és egyéb jó kis tulajdonságai is vannak.
|
2011. október 26., szerda 20:59 |
|
|
zoi
|
Az akiba bekerült Papó hathatós közreműködésével - ezúton is köszi! - Egy jó adag HC, és Hydrocotyle sp. is. Nem semmi HC gombócot dobtál a zacsiba papó! Vasárnap estére szedtem össze magam, hogy el is ültetgessem. Nem akartam kikapcsolni a szűrőt, mert láttam, hogy hosszú ideig fogok elpepecselni. Egy picit nehezebb bekapcsolt szűrő mellett ültetni, de nem mertem bekockáztatni egy bacicsődöt. A Hydrocotyle mennyisége is elképesztő volt, a fél akváriumot beboríthattam volna vele. Fényképezni már nem maradt erő, de a hosszú hétvégén azért csinálok majd képeket (Már csak egy jó gép kellene hozzá, ha ismertek olyan valakit, akinek csak úgy az ölébe hullott egy DSLR, akkor szóljatok. Tudni akarom a titkát.) stevo írta: Neked mi a véleményed az Aquatic Nature Pro Soil talajáról, (látom, hogy ez van benne)? Valóban megéri az árát? Most használtad először? Először használom ezt a talajt. Jó árban volt, és agyagos. Nagyjából ezek voltak a fő szempontjaim. Engem leginkább az zavar, hogy viszonylag könnyű. Meglegyintem a vizet fölötte, és egy "köbméternyi" lyuk keletkezik. Viszont cserébe lágyítja a vizet. Nem áll módomban RO-t használni, ezért ez is hasznos tulajdonsága. Bár gondolom ez nem tart örökké. A növények nem panaszkodtak eddig, szépen gyökeresednek benne, gondolom mivel könnyű, s így gyorsan utat találnak benne.
|
2011. október 26., szerda 20:23 |
|
|