Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:57

Hozzászólás a témához  [ 88 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő
 Hazafelé 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hát igen :oops:
Félve mondom én is :D

2012. március 27., kedd 20:58

Már csak félve kérdezem, hogy az a faág lenne a madár csőre? Jobbra fent a fissidens alatt? Most erre gondolok:
Kép

2012. március 27., kedd 20:57
Adminisztrátor

Nem erre gondoltam , hanem a linken a nagy képeken pld a legfelsőre.
Lehet , csak én látok benne madarat :oops:

2012. március 27., kedd 19:14

Erre a képre gondoltál?
Kép
Kicsit elkeveredtem a bejegyzések között...
A madár mondjuk elég nagy kihívás lenne szerintem, hacsak nem röptetsz meg egy pintyet a vízben. A giccs asszem már a megvalósítás elképzelésekor van, vagy nincs. Mivel nem látok bele a fejedbe, és a képben sem vagyok biztos, nem mondanék konkrétumot erre a kérdésre.
papó írta:
Az akvárium visszatükröződésében is van egy madár , de az Veréb ... :D

:D Gondolom ennek a "madárnak" a megvalósítása is elég nagy kihívás. Viszont nem kell annyit agyalni rajta, és minden nap kéznél van, ha változtatna az ember valamin ;)

2012. március 27., kedd 10:30
Adminisztrátor

Én is régóta töröm a fejem egy lugasépítő madár megformálásán.
Az ötletet alulról a második kép adta.
Szerinted ?
Giccses lenne ?
viewtopic.php?f=35&t=127&start=30
Most nézem , talán mindegyik képen látható valamilyen formában.
Az akvárium visszatükröződésében is van egy madár , de az Veréb ... :D

2012. március 26., hétfő 22:06

papó írta:
Semmi nem történt ?

Én ott se vótam... Mé?.... Tudtok valamit?

Annyi történés van, hogy csak olvasni jutott időm, írni már nem. Azért mindennapos a fórumlátogatás, csak már nincs erő írni is. A közelmúltban megtörtént a végső fotózás. Amikor elkezdtem az akit, nem pont ilyennek képzeltem a végét, de még nyilván indítani kell néhányat, hogy a végére közelebb kerüljek az elején elképzelthez. A hydrocotyle sp. japan átvette az uralmat, épp tegnap reguláztam meg, mert úgy gondolta benövi az egész akit. A többi növény is jó kondiban van.
Húsvét után lesz egy kis időm, akkor szeretném átrendezni az akvát, mert a bal oldal már nagyon dzsungel, a HC kezdi elhagyni a talajt, és a hydrocotyle is túllőtt a célon. A következőben egy picit kísérletezőbb kompozíciót szeretnék összeállítani, távolabb a természetábrázolástól, közelebb egy szabályosabb formához. Valamiféle növénykompozícióban gondolkodom, de nehéz ezt így leírni... Talán a virágkarnevál (ha már Debrecen) virágokból kirakott képeihez tudnám hasonlítani, bár terveim szerint azért kevésbé lesz giccses, és harsány, és azért törekedni fogok a természetességre. Most persze nem kell semmi olyasmire gondolni, hogy Miki egeret fogom megformálni. Ha úgy tetszik akkor nonfiguratívban tolom majd.
Igazából a HC miatt döntöttem úgy, hogy bontom a jelenlegit, és rá is vagyok pörögve most egy témára, ami a következő kompozíciót ihlette. Ha majd odajutok teszek fel képet egy új címmel.
Köszönöm érdeklődésed!

2012. március 26., hétfő 21:39
Adminisztrátor

zoi írta:
Az utóbbi időben nem sok változás történt. Ami nő azt megnyírom, szerencsére minden növény szépen teszi a dolgát. A HC-t féltem, hogy egyszer csak nekiindul elhagyni a talajt, pedig már nem sok kéne, hogy végső fotókat készítsek. A fa marad, ez már biztos, annyit változtattam rajta, hogy a bolbitist levetem róla, mert kicsit hazavágta az arányokat. Most így fest az aki:

Kép
Kép

Semmi nem történt ?

2012. március 26., hétfő 20:34
Adminisztrátor

Aldebaran írta:
Azaz igazság, hogy még fogalmam sincs, hogy mit akarok. Tanácsokat gyűjtenék, hogy mivel nézne még jól ki az aksi, de sajna nem igazán kapok. Ebből azt szűrtem le, hogy csináljam magam, aztán vagy jó lesz, vagy nem... A tiéd kifejezetten tetszik. Gratulálok hozzá. Kép

Jajjj , dehogy is nem segítünk.
Inkább az van , hogy nem szeretne senki feleslegesen okoskodni .
Jöjjenek a kérdések. 8-)

2012. január 22., vasárnap 16:37

Azaz igazság, hogy még fogalmam sincs, hogy mit akarok. Tanácsokat gyűjtenék, hogy mivel nézne még jól ki az aksi, de sajna nem igazán kapok. Ebből azt szűrtem le, hogy csináljam magam, aztán vagy jó lesz, vagy nem... A tiéd kifejezetten tetszik. Gratulálok hozzá. Kép

2012. január 22., vasárnap 16:17

Aldebaran írta:
Van e értelme több fajta követ beletenni az aksiba, vagy ha már ezzel kezdtem, akkor folytassam is ezzel?

Ha később egy sziklás elrendezést akarsz megvalósítani, azt mindenképp érdemes egyfajta kőből megcsinálni, és általánosságban is jobban mutat, ha egyfajta kő van az akiban. Persze valami extravagáns újítással (ha jól sikerül) még versenyt is lehetne nyerni szerintem. De akkor is nagyon figyelni kéne az összhangra, amit íly módon sokkal nehezebb megvalósítani.

2012. január 22., vasárnap 16:00
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 88 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő