Ennyit akváriummal még nem dolgoztam mint ez a felépítés .
Mint az előzményekben írtam a folyamatos megvilágítás miatt eléggé elalgásodtam .
Ellenben más miatt is volt alga .
Csak úgy tudtam utána járni az okának ,hogy minden nap megmértem a nitritet -foszfátot és a vasat .
A vas aránylag rendben volt , de igen csak hektikus mozgást mutattak a mérések .
Az ellenőrzés kezdetekor : vas 0,1 , foszfát 1, nitrát 0 .
Mindenképpen lejjebb akartam "tornázni" a foszfátot és csak a nitrátot emeltem a / nekem / megfelelő 10 -13 as tartalomra .
Csak nitrátot toltam fel és vártam a csodára .
A növények láthatóan jobban érezték magukat - elkezdtek bubizni ...
A csoda elmaradt ....
Másnap a mérésnél a foszfát maradt -talán egy hajszálnyit csökkent , a nitrát és a vas eltűnt.
Adagolás planter ,nitrát .. a bubizás egyre biztatóbb .
Ez így ment vagy 4-5 napon keresztül míg elkezdett a foszfát is csökkenni és adagolhattam a "gyári " macro keveréket .
Az okokat sajnos csak feltételezni tudom , hiszen egyszerre nagyon sok behatás érte az akváriumot ..Találgatni nem nagyon szerencsés ha akváriumról van szó . / főleg ha a sajátunkról
/
Az biztos , hogy az előző elrendezés teljesen más volt , negyed annyi nem volt a kis levelű nővény .
Egy héten egyszer "lögyböltem" be az akváriumba egy kis tápanyagot , vízcsere és le is tudtam a karbantartást .
Most rendesen megdolgoztat az akvárium .. mint egy visszakövetelve a megbecsülést , törődést amit nem kapott meg ...
Még nem igazi de alakul .
Íme :