Üdv minálunk. Egy újabb "régi motorossal" bővült a taglistánk. Köszönjük, hogy itt vagy. Szép, tiszta rendezett kis akvád van. Nagy Gratula hozzá. Ui: Hajrá CUBE-osok!!!
Köszönöm! Pont azt írtam, hogy nem vagyok régi motoros! Eddig minden információt/instrukciót az akvakertészről tanultam és az ottani lelkes közösségtől. Viszont szívesen informálódok más forrásokból is. Ezt a fórumot teljesen véletlenül fedeztem fel, de örülök neki, hogy megtaláltam mint annak idején az akvakertésznek is örültem.
Hát nagy kocka rajongó vagyok és fel sem merült bennem az első akváriumomnál, hogy téglatest legyen.
Üdv minálunk. Egy újabb "régi motorossal" bővült a taglistánk. Köszönjük, hogy itt vagy. Szép, tiszta rendezett kis akvád van. Nagy Gratula hozzá. Ui: Hajrá CUBE-osok!!!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
2014. április 14., hétfő 18:38
Űrdongó
Üdv a fórumon ! Ahhoz képest , hogy csak két élve növényezel , máris látszik , hogy elég bölcsességet szerezhettél a tápozás területén. Gratulálok az akváriumodhoz. Ezen a fórumon nagyon sokan hasonlóan "etetik " a növényeket , gondolok arra , hogy ésszel , megfontoltan adagoljuk a növényi tápot. Ha ajánlhatom a Tropica micro tápja helyett a DR gardent javasolnám. Ha DR gardennel tápozol - lehetséges -hogy nem lesz szükséged macro tápokra . A garden egy nagyon jó microkombi táp és a legtöbben ezt használjuk. Ha mégis kellene macro akkor a gardennel nagyon kedvező árban tudunk adni. De bocs hogy szétkereskedem a topicodat
Köszönöm!
A Dr. Garden-t még nem ismerem, de láttam már egy két gyönyörű akváriumot ami vele üzemelt, bár akkor még sok volt a titkolózás a táp körül. Mindenesetre nagy előnynek hangzik ha tényleg nem kell mellé macro sem. Minden tanácsot szívesen fogadok, úgy hogy nem haragszom!
tommyv írta:
Szia! Nagyon szépek a moháid, és az akinak is nagyon jó hangulata van.. a garnélák tuti odavannak érte
Köszönöm! A garnélák tényleg imádják, a szaporulatukban is meglátszik...csak sajnos a Galaxy-jaimat engedtem elkanászodni és rászoktak a RC csemeték levadászására.
Molnár Béla írta:
Üdv a fórumon csinos kis üveg
Köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Űrdongó 2014. április 14., hétfő 18:38-kor.
2014. április 14., hétfő 18:37
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
Üdv a fórumon ! Ahhoz képest , hogy csak két élve növényezel , máris látszik , hogy elég bölcsességet szerezhettél a tápozás területén. Gratulálok az akváriumodhoz. Ezen a fórumon nagyon sokan hasonlóan "etetik " a növényeket , gondolok arra , hogy ésszel , megfontoltan adagoljuk a növényi tápot. Ha ajánlhatom a Tropica micro tápja helyett a DR gardent javasolnám. Ha DR gardennel tápozol - lehetséges -hogy nem lesz szükséged macro tápokra . A garden egy nagyon jó microkombi táp és a legtöbben ezt használjuk. Ha mégis kellene macro akkor a gardennel nagyon kedvező árban tudunk adni. De bocs hogy szétkereskedem a topicodat
2014. április 14., hétfő 18:16
Űrdongó
Új vagyok ezen a fórumon. Az akvarizálással és vele együtt a víz alatti kertészkedéssel úgy nagyjából 2 éve kezdtem el foglalkozni, tehát nem vagyok öreg motoros. Nemrég figyeltem fel rá, hogy van ez a fórum is, melyen szintén foglalkoznak növényezéssel, ezért úgy gondoltam talán itt is megtalálom a helyem. Ami biztos, hogy itt is rengeteg szép akvárium van és sok hasznos információ.
Jelenleg egy félig-meddig növényesnek mondható akvárium tulaja vagyok, csak azért félig-meddig mert most nincs benne sem általános aljzat, sem táptalaj csak egy vékony fehér-homokos takaró. Ezen a dekoráció és az ilyen körülmények között tartható növények.
De helyettem beszéljenek a képek, illetve egy videó:
Az akváriumról néhány adat:
27l - 30*30*30 kocka, víztiszta üvegből TetraTec EX700 - külső szűrő, biológiai töltettel, szivaccsal, perlonnal + 100ml purigen 2*13W-os Wave Cosmos PC világítás, napi 7 órában 2kg-os CO2 palack, diffúzorral, mágnesszeleppel, papillon reduktorral -mivel most nincsennek túlzottan CO2 igényen növényeim, ezért félgőzzel hajtom 0,6 bubi/sec tápozás jelenleg GA tápokkal történik - hetente 2* 2-2ml micro-macro - kisebb igényű növények miatt most fogok visszaváltani Tropica Premium növénytápra, még a macro-t nem találtam ki mivel pótoljam. Hetente vagy kéthetente 25-30% vízcsere, lágyított vízzel.
Flóra: - Taxyphillum barbieri és Spiky vegyesen a fára kötözve / növesztve - Staurogyne repens - Hydrococtile Japan
de tervben van még Microsorum Narrow, láng moha és gyöngymoha is. Valamint lehet a későbbiekben kiegészítem előtéri növényzettel és háttérnövényekkel a képet.. persze akkor már aljzatot is kap az akvárium.
Élőlények: - 5db Galaxy Rasbora - 2db Otocinclus - 20-30 db Red Cherry - 3db Amano - 2db Sulawesi csiga + néhány poronty
Egyelőre ennyi lenne, most megyek olvasgatok, mert látom itt is van mit.
Jelenlévő fórumozók: Exabot [Bot] valamint 6 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.