Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Mexx2 írta: Miért mi a gond vele amúgy? Hát alapból probléma, hogy keveset tudok vele törődni, hétvégén ez a semmit jelenti. Meg táptalaj sincs alatta. Ráadásul most festenek az irodában és emiatt be kellett raknom a szekrénybe is. Nem tudom, mi lesz ebből hétfőre... Szóval rendesen érik a restart.
2013. szeptember 21., szombat 11:58 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: Mexx2 írta: Molroth írta: Szia! Nagyon jó lett, bár a kövekkel még rendezkedtem volna kicsit. Szerintem a 11W lehet, hogy kevés lesz. Nekem is van egy hasonló benn a melóhelyemen, az csak 4,5 literes és nem az igazi a hc a 10W alatt. Ő lenne az, remélem így behozza az egész albumot: http://www.flickr.com/photos/89867749@N ... 070262842/Hát nálam nincs ezzel probléma mert a HC szépen terjeszkedik. Nézd meg a kezdeti állapotot. Viszont nálad rendesen vízben vannak a növények nálam nem. Igen, a nyári - két hetes - szabim alatt túl sok vizet kapott sajna. De más gond is van vele, ami miatt restart lesz majd. Küldve iPhone-ról, Tapatalk használatával. Miért mi a gond vele amúgy?
_________________ K.Tamás
|
2013. szeptember 21., szombat 9:22 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Mexx2 írta: Molroth írta: Szia! Nagyon jó lett, bár a kövekkel még rendezkedtem volna kicsit. Szerintem a 11W lehet, hogy kevés lesz. Nekem is van egy hasonló benn a melóhelyemen, az csak 4,5 literes és nem az igazi a hc a 10W alatt. Ő lenne az, remélem így behozza az egész albumot: http://www.flickr.com/photos/89867749@N ... 070262842/Hát nálam nincs ezzel probléma mert a HC szépen terjeszkedik. Nézd meg a kezdeti állapotot. Viszont nálad rendesen vízben vannak a növények nálam nem. Igen, a nyári - két hetes - szabim alatt túl sok vizet kapott sajna. De más gond is van vele, ami miatt restart lesz majd. Küldve iPhone-ról, Tapatalk használatával.
2013. szeptember 20., péntek 22:24 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: Szia! Nagyon jó lett, bár a kövekkel még rendezkedtem volna kicsit. Szerintem a 11W lehet, hogy kevés lesz. Nekem is van egy hasonló benn a melóhelyemen, az csak 4,5 literes és nem az igazi a hc a 10W alatt. Ő lenne az, remélem így behozza az egész albumot: http://www.flickr.com/photos/89867749@N ... 070262842/Hát nálam nincs ezzel probléma mert a HC szépen terjeszkedik. Nézd meg a kezdeti állapotot. Viszont nálad rendesen vízben vannak a növények nálam nem.
|
2013. szeptember 20., péntek 19:20 |
|
|
Molroth
|
Szia! Nagyon jó lett, bár a kövekkel még rendezkedtem volna kicsit. Szerintem a 11W lehet, hogy kevés lesz. Nekem is van egy hasonló benn a melóhelyemen, az csak 4,5 literes és nem az igazi a hc a 10W alatt. Ő lenne az, remélem így behozza az egész albumot: http://www.flickr.com/photos/89867749@N ... 070262842/
2013. szeptember 20., péntek 17:11 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
|
2013. szeptember 20., péntek 11:20 |
|
|
Icepeak
|
Akkor megvan a probléma Víznek mindig kell lennie benne , de tényleg csak addig ,hogy a talajon megjelenjen. Ezt ne spricceld inkább öntsd bele. Ebben kell lennie a tápoknak. Ajánlom ehez az akva vizét. Spriccelni szigorúan csak ro-val. Én elég rendesen beszoptam a kezdetekkor mivel elpárolgott a víz a levelekről viszont a tápsók nem. Gondolom tudja mindenki mi lett vele. Visszatérve a vízre , az alapja az egésznek. Én most a melegben napi 3x locsolom meg 20-30ml vízzel a kis tálamat (20cm*5cm) és napi 3-4x spriccelem.
2013. augusztus 22., csütörtök 19:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Icepeak írta: Mexx2 írta: A parvula kezd sárgulni. Mitől lehet? Tápanyag hiány/kevés víz/sok víz? Több oka is lehet. Elsőnek az alap hiba a sok víz. Talajszintnél sose legyen magasabb. Erre figyelj oda. Második. Aktív talajt használsz ahogy látom, ha van táptalaj biztos ,hogy nem tápanyaghiány. Locsolni akvárium vízzel kell spriccelni ro-val. Harmadik. Attól még ,hogy átszoktak a növények az emers életre szükségük van a párás levegőre! Utcccsóó és ez saját tapasztalat. Ugyanúgy elsárgulnak a levelek és levelet vált mint hA normális vizzel feltöltött akváriumba tennéd, ez a "füvekre" vonatkozik!! Nincs táptalaj, sőt víz sincs benne. Napi 23-szor locsolom tápos RO-s vízzel és naponta 30 percet szellőztetem. 1 hét alatt összvissz 250ml tápos vizet kapott. Lehet kevés.
|
2013. augusztus 22., csütörtök 19:21 |
|
|
Icepeak
|
Mexx2 írta: A parvula kezd sárgulni. Mitől lehet? Tápanyag hiány/kevés víz/sok víz? Több oka is lehet. Elsőnek az alap hiba a sok víz. Talajszintnél sose legyen magasabb. Erre figyelj oda. Második. Aktív talajt használsz ahogy látom, ha van táptalaj biztos ,hogy nem tápanyaghiány. Locsolni akvárium vízzel kell spriccelni ro-val. Harmadik. Attól még ,hogy átszoktak a növények az emers életre szükségük van a párás levegőre! Utcccsóó és ez saját tapasztalat. Ugyanúgy elsárgulnak a levelek és levelet vált mint hA normális vizzel feltöltött akváriumba tennéd, ez a "füvekre" vonatkozik!!
2013. augusztus 22., csütörtök 16:55 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
A parvula kezd sárgulni. Mitől lehet? Tápanyag hiány/kevés víz/sok víz?
|
2013. augusztus 22., csütörtök 16:32 |
|
|