|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:29
|
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Grt írta: A Seiryu kövek változtatnak valamit a vízen? Elég erősen keményít
|
2014. március 8., szombat 16:05 |
|
|
Grt
|
A Seiryu kövek változtatnak valamit a vízen?
|
2014. március 8., szombat 15:08 |
|
|
Grt
|
papó írta: Grt írta: Úgy érzem, sokat tanultam azóta, hogy újraindítottam az akváriumom. Sok hibát elkövettem: nem vettem figyelembe az elrendezésnél szükséges szabályokat, nem tápoztam a növényeket a kezdetektől fogva (így volt a Tropica-s leírásban... ), másrészt csak mostanra sikerült meggyőznöm magam, hogy CO2 nélkül nem nagyon fog működni az egész... Persze ez csak néhány hiba a sok közül. Ennek ellenére sikerült az eddigiekhez képest ( számomra ) legszebb és legjobban "működő" akváriumot berendeznem, aminek nagyon örülök. Elkészült a szódabikarbónás-citromsavas CO2 rendszerem, kísérletezek még vele egy kicsit ezen az akváriumon, de aztán szeretném sokkal átgondoltabban berendezni. De azért megmutatod az akváriumot igaz ? Kell egy kis idő neki, de mindenképpen mutatok majd még képeket róla.
|
2014. február 22., szombat 14:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Grt írta: Úgy érzem, sokat tanultam azóta, hogy újraindítottam az akváriumom. Sok hibát elkövettem: nem vettem figyelembe az elrendezésnél szükséges szabályokat, nem tápoztam a növényeket a kezdetektől fogva (így volt a Tropica-s leírásban... ), másrészt csak mostanra sikerült meggyőznöm magam, hogy CO2 nélkül nem nagyon fog működni az egész... Persze ez csak néhány hiba a sok közül. Ennek ellenére sikerült az eddigiekhez képest ( számomra ) legszebb és legjobban "működő" akváriumot berendeznem, aminek nagyon örülök. Elkészült a szódabikarbónás-citromsavas CO2 rendszerem, kísérletezek még vele egy kicsit ezen az akváriumon, de aztán szeretném sokkal átgondoltabban berendezni. De azért megmutatod az akváriumot igaz ?
2014. február 22., szombat 14:33 |
|
|
Grt
|
Úgy érzem, sokat tanultam azóta, hogy újraindítottam az akváriumom. Sok hibát elkövettem: nem vettem figyelembe az elrendezésnél szükséges szabályokat, nem tápoztam a növényeket a kezdetektől fogva (így volt a Tropica-s leírásban... ), másrészt csak mostanra sikerült meggyőznöm magam, hogy CO2 nélkül nem nagyon fog működni az egész... Persze ez csak néhány hiba a sok közül. Ennek ellenére sikerült az eddigiekhez képest ( számomra ) legszebb és legjobban "működő" akváriumot berendeznem, aminek nagyon örülök. Elkészült a szódabikarbónás-citromsavas CO2 rendszerem, kísérletezek még vele egy kicsit ezen az akváriumon, de aztán szeretném sokkal átgondoltabban berendezni.
|
2014. február 22., szombat 10:41 |
|
|
Grt
|
papó írta: Grt írta: Az Echinodorusok a szükséges tápanyagokat nagyrészt a táptalajból kellene, hogy felvegyék. Olyan, mintha ez az ő esetükben nem történne meg normálisan. Ezzel szemben a Cryptocoryne-k gyönyörűen nőnek, talán ők fejlődnek a leglátványosabban. (A Cryptokat azért hoztam fel példaként, mert általában együtt említik őket az Echinodorusokkal, mint azon fajokat, amelyek gyökerükön veszik fel nagyrészt a tápanyagokat... ) Mit csinálok rosszul? Jó hír viszont, hogy a Weeping moha nagyon szépen növekedésnek indult. Ha úgy látod hogy ez Echinok gyengélkednek még , akkor adagolj még egy kis plusz vasat amit adtam -nem csak vas van benne - Napok alatt változás kell a növények a színében is. Megfogadom a tanácsot. Persze idegesít nagyon, hogy nem nőnek rendesen. Jövő hétre elkészül a citromsavas CO2 rendszer, bízom benne, hogy jobb hatásfokú lesz, mint az élesztős megoldás.
|
2014. február 7., péntek 20:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Grt írta: Az Echinodorusok a szükséges tápanyagokat nagyrészt a táptalajból kellene, hogy felvegyék. Olyan, mintha ez az ő esetükben nem történne meg normálisan. Ezzel szemben a Cryptocoryne-k gyönyörűen nőnek, talán ők fejlődnek a leglátványosabban. (A Cryptokat azért hoztam fel példaként, mert általában együtt említik őket az Echinodorusokkal, mint azon fajokat, amelyek gyökerükön veszik fel nagyrészt a tápanyagokat... ) Mit csinálok rosszul? Jó hír viszont, hogy a Weeping moha nagyon szépen növekedésnek indult. Ha úgy látod hogy ez Echinok gyengélkednek még , akkor adagolj még egy kis plusz vasat amit adtam -nem csak vas van benne - Napok alatt változás kell a növények a színében is.
2014. február 7., péntek 20:28 |
|
|
Grt
|
Az Echinodorusok a szükséges tápanyagokat nagyrészt a táptalajból kellene, hogy felvegyék. Olyan, mintha ez az ő esetükben nem történne meg normálisan. Ezzel szemben a Cryptocoryne-k gyönyörűen nőnek, talán ők fejlődnek a leglátványosabban. (A Cryptokat azért hoztam fel példaként, mert általában együtt említik őket az Echinodorusokkal, mint azon fajokat, amelyek gyökerükön veszik fel nagyrészt a tápanyagokat... ) Mit csinálok rosszul? Jó hír viszont, hogy a Weeping moha nagyon szépen növekedésnek indult.
|
2014. február 7., péntek 15:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Grt írta: Az egyik Echinodorus Bleheri hajtásán lévő növénykék olyan 5 cm-es nagyságúak. Ilyenkor már el lehet őket ültetni, vagy még várjak, amíg ettől nagyobbak nem lesznek? Ha már kialakult a gyökérzet akkor nyugodtan elkezdheti az önálló életet.
2014. február 5., szerda 16:58 |
|
|
Grt
|
Az egyik Echinodorus Bleheri hajtásán lévő növénykék olyan 5 cm-es nagyságúak. Ilyenkor már el lehet őket ültetni, vagy még várjak, amíg ettől nagyobbak nem lesznek?
|
2014. február 5., szerda 16:47 |
|
|