Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Grt írta: asera írta: A cryptok nagyon kívánják a táptalajt,de ha már az nem került bele,dugdoss le tápgolyókat,vagy serának van tablettàja ilyen célra. Szia! Köszönöm a tanácsot!Kezd lelkiismeret furdalásom lenni a táptalaj-használattal kapcsolatban. Ne legyen,menet közben kialakul minden,meglátod,ami meg nem akar,azon segítünk!
|
2013. augusztus 6., kedd 16:34 |
|
|
Grt
|
asera írta: A cryptok nagyon kívánják a táptalajt,de ha már az nem került bele,dugdoss le tápgolyókat,vagy serának van tablettàja ilyen célra. Szia! Köszönöm a tanácsot!Kezd lelkiismeret furdalásom lenni a táptalaj-használattal kapcsolatban.
|
2013. augusztus 6., kedd 14:13 |
|
|
Grt
|
Mexx2 írta: edit86 írta: táptalaj az kelleni fog ha komolyan növényezni szeretnél ! Nem szükséges. Grt írta: Élőlények:
Caridina japonica Neocaridina denticulata "Red cherry" Crossocheilus siamensis Otocinclus affinis Gymnocorymbus ternetzi
Növények: Anubias barteri var. nana Anubias barteri var. barteri Anubias lanceolata Bacopa caroliniana Cryptocoryne parva Cryptocoryne wendtii 'brown' Limnophila sessiliflora Hygrophila corymbosa siamensis '53B' Marsilea hirsuta Sagittaria subulata Vallisneria nana Üdv a fórumon! Limnophila sessiliflora Hygrophila corymbosa siamensis Szerintem ezzel a kettővel lesz majd kisebb gondod, de kitudja. A sagittaria-t nem ismerem. Viszont ha tényleg csinálsz egy házi CO2-t lehet könnyebb lesz. A fekete tetra-ból hány darab úszkálgat az akváriumban? 7 db fekete tetra van az akváriumban.
|
2013. augusztus 6., kedd 14:05 |
|
|
Grt
|
edit86 írta: Szépen nyugodtan megfontoltan tervezz meg mindent , mondom én akinek 0 a türelme . Az élesztős rendszerrel nincs semmi probléma , én is de még rajtam kívűl is sokan használják , használták és nincs vele semmi gond . Jó ötletek és diy módszerek vannak . Érdemes olvasgatni a csináld magad barkács topikot , onnan (is ) sokat tanul az ember. Ami most nagyon jó kis cucc : viewtopic.php?f=39&t=890&start=50Szia! Köszönöm a hozzászólásokat! Valóban nagyon sok jó DIY módszer van manapság. Az általad említett CO2-os receptet pedig éppen szombaton ajánlották az üzletben!
|
2013. augusztus 6., kedd 14:02 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A cryptok nagyon kívánják a táptalajt,de ha már az nem került bele,dugdoss le tápgolyókat,vagy serának van tablettàja ilyen célra.
|
2013. augusztus 6., kedd 13:58 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
edit86 írta: táptalaj az kelleni fog ha komolyan növényezni szeretnél ! Nem szükséges. Grt írta: Élőlények:
Caridina japonica Neocaridina denticulata "Red cherry" Crossocheilus siamensis Otocinclus affinis Gymnocorymbus ternetzi
Növények: Anubias barteri var. nana Anubias barteri var. barteri Anubias lanceolata Bacopa caroliniana Cryptocoryne parva Cryptocoryne wendtii 'brown' Limnophila sessiliflora Hygrophila corymbosa siamensis '53B' Marsilea hirsuta Sagittaria subulata Vallisneria nana Üdv a fórumon! Limnophila sessiliflora Hygrophila corymbosa siamensis Szerintem ezzel a kettővel lesz majd kisebb gondod, de kitudja. A sagittaria-t nem ismerem. Viszont ha tényleg csinálsz egy házi CO2-t lehet könnyebb lesz. A fekete tetra-ból hány darab úszkálgat az akváriumban?
_________________ K.Tamás
|
2013. augusztus 6., kedd 13:31 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Szépen nyugodtan megfontoltan tervezz meg mindent , mondom én akinek 0 a türelme . Az élesztős rendszerrel nincs semmi probléma , én is de még rajtam kívűl is sokan használják , használták és nincs vele semmi gond . Jó ötletek és diy módszerek vannak . Érdemes olvasgatni a csináld magad barkács topikot , onnan (is ) sokat tanul az ember. Ami most nagyon jó kis cucc : viewtopic.php?f=39&t=890&start=50
2013. augusztus 6., kedd 12:51 |
|
|
Grt
|
edit86 írta: táptalaj az kelleni fog ha komolyan növényezni szeretnél ! No meg a 2*18 w lehet kevés lesz. Co2 van ? Szia Edit! Amikor az akváriumot indítottam, nagyon szerettem volna JBL Manado-t általános aljzatként,(ehhez persze jött volna még táptalaj) attól függetlenül, hogy ekkor még nem teljesen növényes akváriumban gondolkodtam. Mivel akkor még a halakon volt a hangsúly, nem bírtam elképzelni, hogyan fogok aljzatporszívózni ilyen talajban... Hasonló okból nem mertem táptalajt tenni a kvarchomok alá. Jelenleg élesztős CO2-rendszerem van, ami elvileg az általam tartott növényeknek meg kellene feleljen. A fény valóban kevés, gyári tetőm van, így nem meglepő a dolog... Nemcsak a növényeim nőnek lassan, de igencsak korlátokat szab abban, hogy milyen növényeket tarthatok. Igazából amióta akvarisztikával foglalkozok, úgy érzem egyre türelmesebb vagyok.
|
2013. augusztus 6., kedd 12:44 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
papó írta: Végre üdv a Fórumon ! Nagyon keveset mutatsz meg az akváriumból így nagyon nehéz mondani bármit , de köszi a képeket Mindenki elkezdte valamikor ........ Bizony - bizon én is honnan indultam No de még most is nagyon távol állok attól hogy azt mosnhassam elégedett vagyok az akimmal .
2013. augusztus 6., kedd 12:20 |
|
|
edit86
|
táptalaj az kelleni fog ha komolyan növényezni szeretnél ! No meg a 2*18 w lehet kevés lesz. Co2 van ?
2013. augusztus 6., kedd 12:19 |
|
|