Tegnap nagyon peches napom volt....
délelőtt mondom kiveszem a tetra-t, mert csak a csövei rontják az összképet....
kihúzom, elzárom a főcsapját, rángatom kifelé az adaptert, erre az egyik cső leesik róla és elkezdi vízzel elárasztani a szekrényt.....pedig még rá is volt csavarva.
aztán áttettem az eheim-be a siporaxot az ehfimech helyére.
Csináltam még tegnap előtt fából egy "világítás tartót, amin a resun armaturával van letakarva a PC.
Vízcsere, jól feltöltöm az akvát. Világítás felkapcs, gondoltam kész vagyok, már csak a tekiknek kell vízcsere....
Azzal is kész lettem, mentem megnézni az akvát, erre látom, hogy víz veszi körül.....
Mondom biztos még kilöttyent, mikor töltöttem fel, feltörlöm.
Kb. 10 perc múlva megint látom, a helyzet ugyanaz....
Ekkor gondoltam, ereszt az alsó ragasztás....
lejjebb engedtem a vízszintet. már éppen gondolkodtam honnan szerezzek új akvát, mikor megláttam egy vízcsíkot az akva oldalán. A fából folyt a víz. ekkor valamelyest megkönnyebbültem....
Azért szívta fel a vízet a fa, mert még az akva szélén ott maradtak az üvegtetőt tartó műanyag sínek, és közlekedőedényként működtek.......
A fa még ma sem száradt teljesen ki.
Ekkor meghallottam, hangoskodik az Eheim. Olyan volt, mintha levegősödne, mert erősen csobogott benne a víz....
rázogattam, de hiába. Elzártam a kivezető cső csapját....kár volt.....telenyomta az akvát mulmmal.....az addig kristálytiszta víz, szinte átlátszatlan lett...ekkor kezdtem szétszedni a szűrőt....kivettem az adaptert....ekkor a szőrő víztartalmának kb harmadát kilőtte....megint törölgethettem... leellenőriztem a tölteteket, majd összeraktam...., de ugyanúgy csobogott tovább. Mára már elcsendesedett....lehet csak a sipo-volt levegős....