Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Gergő írta: Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek. Szerintetek milyen növényt kéne választanom a fák alá? Elsőre úgy gondoltam Marsilea hirsuta lenne alatta. Szerintetek szóba jöhet még másmilyen növény is? Nekem elég nagy teljesítményű a fényem (55W), ha jól tudom ő nem szereti az erős fényt. UG gondolkodom mint fa alatti füves terület. De ez meg lehet összefutna a cubával (ami a vízfelület lenne) Szerintetek, hogyan kellene megoldanom ezeket a kérdéseket. Hogy ne fusson össze a két "előtéri" növény, illetve milyen növényt kellene választanom ami passzolna a képbe. Köszi a segítséget A Marsileát és a HC t kordában fogod tudni tartani . Igen érdekes szép látvány lesz a kettő egymás mellett.
2011. december 4., vasárnap 18:28 |
|
|
Gergő
|
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek. Szerintetek milyen növényt kéne választanom a fák alá? Elsőre úgy gondoltam Marsilea hirsuta lenne alatta. Szerintetek szóba jöhet még másmilyen növény is? Nekem elég nagy teljesítményű a fényem (55W), ha jól tudom ő nem szereti az erős fényt. UG gondolkodom mint fa alatti füves terület. De ez meg lehet összefutna a cubával (ami a vízfelület lenne) Szerintetek, hogyan kellene megoldanom ezeket a kérdéseket. Hogy ne fusson össze a két "előtéri" növény, illetve milyen növényt kellene választanom ami passzolna a képbe. Köszi a segítséget
|
2011. december 4., vasárnap 10:25 |
|
|
Gergő
|
DeKol írta: Szia!
Annyi kérdésem lenne hogy a gyöngykavicsot milyen célból szeretnéd berakni?Dekoráció? Mennyire apró szemű?
Nem dekorációnak szánom, úgy is befedi majd a növény. Inkább azért cserélem erre, mivel kicsit unom a manadot és mivel ez van itthon Ja és 1-2mm meg van olyan ami kb 3-6mm. De inkább a kisebbet akarom, hogy megmaradjanak majd az arányok.
|
2011. november 30., szerda 19:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Izgalmas tervek. Többször is meg kell még "rágnunk "
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2011. november 25., péntek 21:02 |
|
|
Gergő
|
Sziasztok! Csak még egy kép, itt talán jobban átjön, milyen is lenne. A jobb oldali fát forgassátok el egy kicsit jobbra, nem dőlne így be középre. Várom a véleményeket
|
2011. november 25., péntek 15:02 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gergő írta: Köszönöm szépen a segítséget! Terveim szerint nem hófehér, de fehér kvarchomokot használnék a cuba alá és a többi helyre pedig apróbb szemű gyöngykavicsot. Azért ezt, mert ez van itthon illetve úgyis benövik a talajt így nem fog látszani. Azon gondolkodom, hogy a gyöngykavics alá rakjak-e/hagyjak-e a mostani talajból egy-egy réteget a baktériumok miatt? Szóval alulról felfelé a rétegek: -Táptalaj:Tropica S. -(talán a mostani "manadoból egy réteg) -apróbb gyöngykavics -kvarchomok
Szia! Annyi kérdésem lenne hogy a gyöngykavicsot milyen célból szeretnéd berakni?Dekoráció? Mennyire apró szemű?
_________________ Sólyom Gábor
|
2011. november 24., csütörtök 14:24 |
|
|
Gergő
|
myk74 írta: Kiváncsian várjuk a fejleményeket!A rajzon a jobb felső sarokban a piros növény az mi lesz? Milyen fákat fogsz használni?Lehetne az egyik fa olyan, mint egy félig kidőlt fűzfa ami a víz fölé nyúlik! A piros növény ami ebben az akváriumban is van a jobb oldali faág mögött,között. A fák red moorok lesznek. Mindkét oldalt álló fák lesznek, hogy meglegyenek ezzel a háromszögek és a jobb oldali fáról mintha letört volna egy nagyobb faág bele fog lógni a tó vizébe.
|
2011. november 24., csütörtök 13:36 |
|
|
Gergő
|
DeKol írta: Szia Gergő!
A kérdezett növény:Marsilea hirsuta
Nagyon jó tervnek tűnik, kíváncsi vagyok hogy milyen jó lesz. Következő akváriumodnál milyen talajt szeretnél használni? Köszönöm szépen a segítséget! Terveim szerint nem hófehér, de fehér kvarchomokot használnék a cuba alá és a többi helyre pedig apróbb szemű gyöngykavicsot. Azért ezt, mert ez van itthon illetve úgyis benövik a talajt így nem fog látszani. Azon gondolkodom, hogy a gyöngykavics alá rakjak-e/hagyjak-e a mostani talajból egy-egy réteget a baktériumok miatt? Szóval alulról felfelé a rétegek: -Táptalaj:Tropica S. -(talán a mostani "manadoból egy réteg) -apróbb gyöngykavics -kvarchomok
|
2011. november 24., csütörtök 13:33 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Kiváncsian várjuk a fejleményeket!A rajzon a jobb felső sarokban a piros növény az mi lesz? Milyen fákat fogsz használni?Lehetne az egyik fa olyan, mint egy félig kidőlt fűzfa ami a víz fölé nyúlik!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. november 24., csütörtök 13:08 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gergő írta: nem tudom hogy hívják ami a juwel akváriumba van Papóéknál középen, talán glosso??? Segítsetek!!!! Szia Gergő! A kérdezett növény:Marsilea hirsuta Nagyon jó tervnek tűnik, kíváncsi vagyok hogy milyen jó lesz. Gergő írta: Szia myk74! Ami kicsit elszomorított a "manado"-ból sajnos az erős bubizás miatt szerintem, feljött a hemianthusom, nem a cuba (még) Következő akváriumodnál milyen talajt szeretnél használni?
_________________ Sólyom Gábor
|
2011. november 24., csütörtök 12:56 |
|
|